02 Mayıs 2024

Hoşgeldin Ramazan...

  • PDF

Bu gün ramazan ayının ikinci günü.

Öncelikle 11 ayın sultanı olan ramazan ayı tüm okuyucularımıza ve islam dünyasına hayırlı olsun.

Dinimiz gereği bir ay oruç tutacağız. Oruç tutmak vücudumuzu dinlendirecek, dirençlerimizi arttıracak, nefislerimizi kontrol etmemize yarar sağlayacak. Bir nevi sabır testinden geçeceğiz.

Aslında dinimiz sabır, hoşgörü, sevgi, saygı, dürüst olma, yalancılıktan uzak durma, her türlü haksızlıktan ve hukuksuzluktan kaçınma, asla yalan konuşmama, kul hakkı yememe, karşı tarafa anlayışlı olma gibi kavramları çok önemli kılmaktadır. Bütün insanlığın barış ve kardeşlik içinde yaşaması gerektiğini emretmektedir. Dürüst olmayı, onur ve şerefli olmayı kesinlikle en önde tutmaktadır.

Yer küre üzerindeki insan yığınları bu kriterleri uyguladığında da kendilerinin daha az problemsiz günler yaşayabilecekleri ortamlar oluşacaktır.

Oysa yaşadığımız coğrafyamıza bakıldığında bu kavramların tam tersi eylemler içinde olduğumuz günleri yaşıyoruz.

Bırakın bir can kaybının yaşanmasını, her gün oluk oluk kan aktığı coğrafya bizim coğrafyamız... Dini bayram günlerinde bile müslüman müslümanı boğazlıyor.

Bütün bu kötü günlerin geride kalmasını temenni ediyoruz. İç ve dış güçlerin tertip ve oyunlarına alet olmamayı diliyoruz. Ramazan ayı kutsallığı bilinci ve duyarlılığı ile hayırlı ramazanlar dileklerimizi sunuyoruz.

Umarım yalan ve entrikaların son bulduğu, dürüst ve onurlu toplumların oluşabileceği günleri hepbirlikte görürüz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde