02 Mayıs 2024

Diğer siyasi ahlaksızlıklar için örnek teşkil eder, umarım…

  • PDF

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç. partisinden ihraç edildi.

Gerekçe; ahlaksız, utanmaz ve adice bir davranışından kaynaklanıyor.

İlgili şahıs yaşları küçük 2 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılıyor ve partisi yeniden tutuklanmasını isteyerek derhal ihraç edip, meclis üyeliğinden de istifasını istiyor.

Bu gelişme son yıllarda alışık olmadığımız bir siyasi duyarlılığı ortaya koyuyor.

Yani; partili birisi kabul edilemeyecek bir fiil işlediyse onu savunmaktan öte kapı dışarı etmek siyasi ahlakın da gerekleri arasında olduğunu hatırlatıyor, BDP.

Bu doğru tavır BDP’nin siyasi anlayışını yansıtıyor. Yanlış yapılan bir hareket cezasız kalmıyor. Zaten BDP’nin birçok politikasında bu ve benzer kararlılıklar görebiliyoruz. Savunduğu politikaları sonuna kadar götürüyor.

Partiden yapılan açıklama, "Böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyeceğiz. Kendisi bu suçun gerektirdiği en büyük cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda devletin de üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Bu davada da, diğer istismar davalarında olduğu gibi 'rızası vardı' diye verilecek bir kararı şimdiden belirtelim, kabul etmiyoruz. Çocuk istismarında rıza söz konusu olamaz." deniliyor.

BDP’nin bu kararlılığı çözüm süreci politikalarında da bu tür kararlılıkları açıkça kamuoyuna sunuyor. Sürecin birinci etabının tamamlandığını, ikinci etabın hemen yürürlüğe girmesini istiyor. İkinci etabın birinci maddesinin de Öcalan’a özgürlük olduğunu beyan ediyor. Üçüncü, dördüncü, beşinci etaplarda neler göreceğiz, onlar ayrı tartışma konuları.

BDP çıktığı yolda emin ve kararlı adımlarla yol alıyor. Aldığı siyasi ihraç kararı bütün siyasi partilere örnek olmalı.

Daha bir hafta önce meclisteki bayan gazetecilere “… bende sizin bacak aranızı çeksem, gazetelere bastırsam iyi mi olur …..” diyen AK Parti Afyon Milletvekili Zayit Arslan için partisi ne yapmıştır?

Aynı hayasızlıkla “Biri cikip sümeyye’nin …….…. palayla vursa ne olurdu acaba?!” tiwiti atan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan için partisi hangi siyasi duyarlılığı göstererek mensubunu disiplin kuruluna sevk etmiştir!

Yapılan sadece usulan “kınama”... Atabildin mi partinden? Hayır.

Genelde merkez partilerinde böyle olur. Çok bi şey beklememeyin onlardan. Onlar demokrasi ister fakat parti içi demokrasi deyince kimse yanaşmaz. Genel Başkan diktatörlüğü halen bu partilerin genel politikasıdır. Kendisine demokrat olamayandan başkasına demokrat olur mu?

BDP’nin parti mensubu için aldığı bu ihraç kararı, siyasi ahlaka ve siyasi hukuka sığmayan davranışlarda bulunan diğer siyasi parti mensupları için de emsal oluşturur, umarım…

‘28 yıl’ dile kolay...

Gazetecilik işinin dağıtıcısından tutun muhabirine, sayfa düzenleyicisinden matbaada çalışan usta ve çırağına, yazı işleri görevlilerinden   patronuna kadar tüm kademelerinde çalışanlar bir nevi çile çekmek için yaratılmış sayılırlar.

Biz bu çileyi 27 yıldır çekiyoruz.

28 yaşına girdik.

14 Temmuz 1986 tarihi Yeni Haber’in doğum günü.

27 yıl geride kaldı.

28. yıla başladık.

Çeyrek asırdan fazladır basının içindeyiz. Uzun bir süre. Yaş itibariyle bizden daha uzun süreli mesleğin içinde yer alanlar var. Bizden sonra başlayanlarda. Aslında en iyi meslektaşlar anlamalı birbirlerinin çilesinden. Bunu ne kadar başarabildik? Koskoca maalesef... Ancak genç meslektaşlarımıza tavsiyemiz birlikte ve önyargısız olmaları yönündedir.

Meslektaşlar açısından geriye baktığımızda çile çekmek için gelmişiz bu dünyaya.

Hatta üstüne üstlük çok zor ve çetin yollar aşarak ulaştık hepimiz bu günlere.

Biz; 12 Eylül 1980 koşullarının halen geçerli olduğu rejimlerde başladık mesleğe. Hakkımızda kırmızı kalemli notlar yazıldığı dönemlerden geldik. Basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün, temel insan hakları ve özgürlüklerinin denetim altında olduğu günlerde başladık bu çileli mesleğe.

Yılmadık...

Haksızlık ve hukuksuzlukların, ahlaksızlık ve utanmazlıkların, siyasi onursuzluk ve siyasi çıkarların karşısında dimdik durduk.

Yeni Haber Gazetesi 28. yaşına girdi.

İşimizin en güzel yanı bu yılları siz değerli okuyucularımızın desteği ile geride bırakmamız. Halen birlikte olmamız.

Dolayısıyla memleketin gözü, kulağı, ağzı, dili olan veya olmaya çalışan bir anlayışı desteklediniz.

Bizim için ayrı ayrı tellerden çalan, ayrı ayrı yaftalamalar yapan, hak etmediğimiz önyargılarla ithaf edenlerde oldu. Oysa yaptığımız işin ne kadar zor olduğunu düşünmediler.

Biz yine de 27 yılı siz gönül dostları okurlarımızın desteğiyle ve onuruyla geride bıraktık.

Layık olabildiysek ne mutlu hepimize...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde