23 Nisan 2024

SİYASİ SORUMLULUK-HESAP VEREBİLİRLİK-ŞEFFAFLIK

  • PDF

Keşke siyasetin her kademesindeki şahsiyetler sorumluluklarını yerine getirebilse ve şeffaf bir şekilde hesap verebilseler.

Siyasi sorumluluk-hesap verebilirlik-şeffaflık gibi kavramlar son yıllarda pek rastlamadığımız bir durum ortaya koyuyor. Kamuda hesap vermek adeta yok oldu. Baksanıza kumu harcamaları denetimi birçok kurumu denetim dışına atmakta. Kamudaki denetim görevini “Sayıştay” denen yargı kurumu yerine getiriyordu. Görülüyor ki; maalesef son yıllarda bu kurum baypas edilmiş pozisyonda.

Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar Perşembe günü yaptığı basın toplantısında “ … siyasi sorumluluğu bana aittir, hesabını ben vereceğim … “ dedi.

İddialı ve cesaretli bir duruş.

Neden bu cümleyi kullandığını Fatsa gündemini takip edenler hemen anlayacaklardır.

Sayın Kibar’ın bu söyleminin arka planında “SGK’ya devredilecek belediye mülkleri için kararını vermiştir” anlamı çıkar.

Evet; Etem Kibar kararlı.

Belediyeyi SGK’nın borç ve faiz sarmalından kurtaracak.

Bunu yukarıdaki söyleminden anlıyoruz.

Tekraren “ … siyasi sorumluluğu bana aittir, hesabını ben vereceğim … “ işte kararlılığının beyanı bu cümlede açığa çıkıyor.

1997 yılından bu yana SGK borcu 117 milyon.

Bu borç 60 milyon küsura kapanabiliyor.

Yaklaşık 50 milyon üzeri bir borçtan kurtulunuyor.

Çok detaya girmeyeyim, adam kararını vermiş ve hesabını vermeye de hazır.

Gerekçelerini ilerleyen zamanlarda kendisi her daim açıklayacaktır.

Sayın Kibar; sanırım 32 ayda dördüncü basın toplantısını yaptı.

Toplantı 1 buçuk saat sürdü.

Basın mensubu arkadaşlar çeşitli sorular sorarak bilgi sahibi oldular.

Bende aldığım notlara bakarak siz değerli okuyucularıma bilgi aktarmak isterim.

Kısaca söylemem gerekirse; nelerin yapıldığına dikkat çekmek ve nelerin hedeflendiğine bir bakmak adına…

Göreve geldiğinden bu güne:

4 milyon maske üretildi, meydan ve mazbahane projeleri bitirildi, meydanda atıl kalan arsa kamulaştırıldı, 3 ilçeye hizmet verecek mezbahane üretime başladı, OSKİ’yi Fatsa’ya getirerek OSKİ’nin 19 ilçeye Fatsa’dan hizmet vermesini sağladık, Fatsa’ya Ağır Ceza Mahkemesi kurduk, Cınar Tıp Merkezinin binasını toplum sağlığı merkezi yaptık, hava kirliliğini doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla en aza indirdik, çöp sorununu çözdük, altyapı hizmetlerini ana arter caddelerimiz başta olmak üzere ciddi sıcak asfalt hizmeti ürettik, 37 ayrı cadde ve sokakta altyapı çalışması gerçekleştirdik, kapalı pazar yerimizi en kısa sürede hizmete geçireceğiz, Demas arazisindeki tepeyi indirdik ve çıkan malzemeyi altyapı hizmetlerinde kullandık, boyacılar için yeni bir Lostra alanı yaptık, OSB’de Türk-Japon işbirliği çerçevesinde hazırladığımız proje kapsamında 250 kişinin çalıştığı işyerini hayata geçirdik, Bolaman’da 20 dönümlük araziyi gezinti alanına hazırlıyoruz, OSB’nin trafik sorununu çözmek için Bolaman Irmağı üzerinde ikinci bir köprü inşaası yapacağız, Çerkezler Tepesi projesi çalışmalarına hızla devam ediyoruz, Evkaf Mahallemizdeki 100 dönümlük çöp alanına “Millet Bahçesi” projesi yapıyoruz, bu alanda Gençlik Merkezi yapılandıracağız, halkımız bize güven duyuyor, Fatsa için uygun olmayan bir işin altına imza atmam... kısaca Fatsa adının geçtiği her yarde biz olacağız.

Evet; Sayın Etem Kibar’ın basın toplantısından ben bunları çıkardım...

Basın toplantısının ayrıntıları manşet haberimizde.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde