02 Mayıs 2024

Yerel seçimlerin ön provaları

  • PDF

Meclis tatili, Ramazan Bayramı, yerel seçimlerin yaklaşması siyasi kamuoyunu her geçen gün etkisi altına almakta.

Aday adayları er meydanına çıkmaktalar.

Resmi müracaatların yanı sıra kulis çalışmaları ile adını duyuranlar var.

Geçen hafta iki aday adayı ile buluştuk. Gazetemiz ofisini ziyaret ettiler. (Resmi müracaatlarını yapmadılar, ancak nabız yoklamaktalar)

Sayın Eyüp Fatsa ve Sayın Mustafa Hamarat...

Bu iki isim AK Partinin iki mensubu. Sayın Hamarat halen Milletvekili, Sayın Fatsa geçen dönemde liste dışı kalmıştı.

İlimiz büyükşehir oldu. İlk kez büyükşehir için seçim yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi için CHP ve MHP’nin adayları belli. AK Parti adayını çeşitli kriterlerle belirleyecek. Anket, teşkilat temayülü, genel merkez değerlendirmesi gibi kriterler AK Partide adayı belirleyecek.

Daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Esas heyecan AK Partinin aday seçiminde olacak diye. Durum halen bu merkezde.

İlgi çekici tespitler var.

“AK Partide üçüncü dönemini tamamlayan 80’e yakın Milletvekili var. Bunların tamamı il ve ilçelerden belediye başkan adaylığı istiyor. Bu durum eşyanın tabiatına aykırı. Bırakın 80’i ben meclis içinden maksimum 4 veya 5 ismin başkan adayı olabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü başkan adaylığı için milletvekilliğinden istifa edilince meclis çalışmalarında aksama meydana gelir. Dolayısıyla meclis içinden adaylıklara partimiz çok sıcak bakmayacaktır.”

Mantıklı bir tespit. O halde meclis içinden adaylıklar çok öne çıkmayabilir.

Ancak AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen ve halen Milletvekilliği yapmakta olan İdris Naim Şahin, Mustafa Hamarat, Enver Yılmaz ve Fatih Han Ünal isimlerinin çok şanslı olmayacakları düşünülebilir, tahmin edilebilir.

O halde alternatif olarak kim öne çıkar?

Eyüp Fatsa... Ne dersiniz?

İslami emirlere uymayan bir yaşam sürdürülüyor

Perşembe günü Ramazan Bayramı.

Bayramlar islam dininde birlik, kardeşlik, hoşgörü ve anlayış günleri olarak emredilmiştir. Bu anlayış islam dininin ne kadar geniş anlamlar ortaya koyduğunu gösteriyor. İslam alimleri, tasavvuf bilginleri, hoşgörü temsilcileri, Anadolumuzun bağrından onlarca şair, Mevlana Rumiler, Yunus Emreler, Hacı Bektaşi Veliler, Aşık Veyseller gibi “Allah aşıkları” çıkmış.

Bilhassa Türk toplumu muhafazakar ağırlıklı bir yaşam biçimini benimsemiştir. Muhafazakarlık aynı zamanda Türk insanının her siyasi kesiminde önemsenen bir değerdir. Sağcısı, solcusu, liberali, milliyetcisi her kesimden görüş sahipleri muhafazakar değerlere ciddi manada yaklaşım gösterir. Zaten islam dininde de yaşamsal emirlere vurgular yapılmıştır. Başta dürüst, hoşgörülü, namuslu, şerefli, onurlu olmak herşeyin üstünde tutulmaktadır. O halde bayramlar daha çok önemsenmesi gereken birlik ve beraberlik günleridir.

Perşembe günü Ramazan Bayramı...

İslam dünyası kan gölü.

11 ayın sultanı sayılan ramazan ayı islam dünyasında yine savaşlar ve can kayıplarıyla geçti. Dini anlayışımıza hiç uygun olmayan bir durum. Çünkü “canı Allah verdi Allah alacak.” Ancak görüyoruz ki; ölen de öldüren de müslüman. Hem de “Allah, Allah” nidalarıyla öldürüyorlar.

Bu tezgahı birileri hazırlıyor ve müslümanı müslümana kırdırıyorlar. Tezgahın figüranları olanlar da ramazan, bayram görmüyor. Gözlerini kan bürümüş.

Çıkarılan savaşlara “demokrasi savaşı” adını koydular. Oysa bu savaşlar olsa olsa Ortadoğunun zengin yeraltı kaynaklarının ele geçirilmesi savaşı olabilir.

Perşembe günü Ramazan Bayramı...

Yine müslümanlar ölüyor... Öldürüyor...

İnsanca yaşamak dileğiyle, hayırlı bayramlar...

Meslektaşımıza Başsağlığı

Doğmak ve ölmek... Birbirinden ayrılmaz iki parça. Doğduk ki; öleceğiz.

Güneş Gazetesi sahibi Feridun Altuntaş’ın kıymetli Annesi Beytiye Altuntaş vefat etti.

Feridun beyle babalarımızı kaybetmiş fertler olarak ortak yanımız var. Sayın meslektaşımız annesini de kaybetti. Acılarını samimiyetle paylaşıyoruz.

Beytiye Altuntaş teyzemizin mekanı cennet olsun. Geride kalanların ve sevenlerinin başısağolsun...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde