28 Mart 2024

MEVSİM BAHAR, ÜRETİMLER ARTAR

  • PDF

Bu hafta “ÇİFTÇİLER HAFTASI”

Artık çiftçilerimiz adına çalışma mevsimi.

Üretme zamanı. Doğanın dönüşmesiyle, mevsimsel değişim yaşaması ve canlanmasıyla birlikte üretimlerinde hayat bulması zamanı.

Ülkemiz tarım ülkesidir.

Tarımdan vazgeçmesi mümkün olmamalı. Olamazda. Dolayısıyla tarımda üretmek kaçınılmazdır. Her halükarda tarım ülkemizin vazgeçemeyeceği üretimlerin en başında gelmektedir.

Türkiye bir süredir köyden kente ciddi göç yaşamaktadır. Bu göç planlı olamaz. Planlı ise büyük bir yanlışın içindeyiz demektir.

Bu politika sonunda köylerde genç nüfus kalmadı sayılır. Genç nüfusun kalmadığı köylerimizde üretim de yapılamıyor sonucu doğmuştur. Verimli araziler boş kalmış, köylerimizde in cin top oynamaktadır.

Köylerimizde üretimlerimizin artması açısından geri dönüş politikaları uygulanmalıdır. Köye dönüşü özendirici, teşvik edici destekler hayata geçmelidir. Köylerimizde artık emekliler yaşamaktadır. Köyler sessizdir. Yetim ve öksüzdür. Güçlü olacaksak köy yaşamına önem vermeliyiz. İnsanlarımız köylerinde kalarak üretmelidirler. Yaşamlarını köylerinde sürdürmelidirler. Kentlerin bunca kalabalığı, kötülüğü, sefaleti içinde sürünüp kaybolmamalılar.

Hatta yapılacak olan çiftçilikler artık modern hale gelmiştir. Gelişmiş memleketlerde üretimler daha kaliteli ve verimli yapılmaktadır.

Türkiye’de de modern tarım koşulları uygulanmalıdır.

Köyde yaşayan insanlarımızın tüm ihtiyaçlarını kentlerden karşıladığını biliyoruz. Hep tanık olmuşuzdur köyde yaşayanların ‘yumurtasını, yoğurdunu, marulunu, pırasasını, pancarını’ marketlerden aldığına.

Bu da demek oluyor ki; köyde üretim kalmamış.

Ciddi teşviklerle köy yaşamı desteklenmelidir. Tersine göç başlatılmalıdır.

Ülkemizde tarıma dönüş politikaları hayata geçmelidir. Böyle giderse tüm tarım ürünlerini dışarıdan almaya yöneliriz. Bu da döviz ihtiyacını doğurur. Zaten bizde olmayan döviz geleceğimiz açısıdan sıkıntı yaratır.

Haydi yurdumun güzel insanları... Mevsim bahar, üretimler artar...

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde