02 Mayıs 2024

Fatsa’da Yerel Seçim Gündemini MHP Belirliyor

  • PDF

Fatsa’da yerel seçim gündemini ‘bugünkü hızlılıkla giderse’ büyük olasılıkla MHP belirleyecek. Bu gündemin oluşturulması için çok erken olsa bile günümüz itibariyle MHP adayı Mustafa Sade’nin mevcut Belediye Başkanıyla ilgili ortaya attığı iddialar siyasetin birinci gündem maddesini oluşturmaya yetiyor. Şu an gazete sayfalarında başlayan atışmalar ve karşılıklı soru cevap şeklindeki yazışmalar ileriki günlerde meydanlara yansıyacak.

“Belediye borçlarının çok yüksek olduğunu ve bunun kamuoyundan gizlendiğini” iddia eden MHP adayı Mustafa Sade, Başkan Hüseyin Anlayan’ın epeyce başını ağrıtmışa benziyor. Günümüz itibariyle Başkan Anlayan ortaya atılan iddialara cevap vermekle uğraşıyor.

Bilhassa yerel yönetim hizmetlerinde (Belediyelerde) hizmet çıtası daima yükseliyorsa kurum borcu da aynı oranda yükselmekte. Hüseyin Anlayan’ın 9 yılı aşkın başkanlık döneminde de hizmet çıtası düştü denilemez. Dolayısıyla tam tersine çıta daima yükseldi denilebilir. O halde belediyenin bu borç yüksekliği karşısında gelirleri de aynı yükseklikte değilse bu hizmetleri borçlanarak yapmak durumunda kalırsınız. Bu durum dün de böyle oluyordu, bu gün de böyle olur. Oysa kurumun borçlanması biz vatandaşlar açısından çok göz önüne alınmamaktadır. Bu bağlamda vatandaşlar yapılan hizmetlere bakar. Tek başına Fatsa Belediyesinin borcu yükseliyor, karşılığında da hizmet üretmiyorsa orada bir arıza aranır. Kaldı ki Türkiye’deki bütün belediyeler ciddi manada borçludurlar. Bu borçlar zaman zaman affa uğrar, kimi zaman da silinir gider. Siz eğer borçlarınıza rağmen kurumunuzu çevirebiliyorsanız, hizmetlerinizi aksatmadan yerine getirebiliyorsanız, hazırladığınız projeleri yürütebiliyorsanız borçlu olsanız da olmasanız da kamuoyu için fark etmez. Ancak borçlanıp hiçbir iş yapmamışsanız bunun hesabını seçmen zaten sandıkta soracaktır.

Salt borçlanma üzerinden bir politika yürütülecekse bu politika tek başına yetmez.

Zaten Türkiye’de muhalefetin en ciddi hastalığı da yapılanlar üzerinden negatif politika üretmeye çalışmasıdır. Yapılan her işe karşı çıkmasıdır. Muhalefetin bu hastalığı ileriye dönük projeksiyon tutmaz. Hatta bu yapılan her işe karşı durmak veya daima eleştirmek seçmen tabanında da kabul görmez.

MHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Sade’nin seçim startını verdiği yaptığı muhalefetten de anlaşılmakta. Hüseyin beyin başını bayağı ağrıtacağa benziyor. Süreç uzun, aslında şimdiden nefeslerin tüketilmesi varış noktasına ulaşmakta yorgunluk oluşturabilir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde