29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİRDE İLGİ GÖRDÜK

  • PDF
Değerli okuyucularımız;
Geçen hafta Fatsa basını olarak Ordu Büyükşehir Belediyesine bir ziyarette bulunduk.
Kimler vardı ziyarette: bu köşenin yazarı ben deniz, Güneş Gazetesi sahibi Feridun Altuntaş, Mir Kuzey gazetesi sahibi Niyazi Yeşiller ve Fatsa Gazetesi sahibi Mehmet Özmaden.
Önce başkan vekili Celal Tezcan, devamında Genel Sekreter Sait İnan ve Basın Daire Başkanımız Cihat Albayrak ile görüştük.
Çok samimi bir karşılama ile ağırlandık. Ciddi ilgi gördük.
En başından bizi makamlarında kabul eden şahsiyetlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 
Tabii ki ziyaretimizde sorular sorduk, cevaplar aldık.
Başkan vekilimiz Celal Tezcan kendisini bir Fatsalı olarak görüyor. Çünkü 1982-1986 yıllarında Fatsa’da PTT Müdürlüğü yapmış. Fatsa’ya çok aşina. Tüm isimleri tek tek sayıyor. Dolayısıyla Fatsa’mız Celal beyin gözünde çok değerli.
Genel Sekreter Sait İnan geçen dönem AK Parti Ordu milletvekili adayıydı. 2019 yerel seçimlerinden sonra büyükşehir Belediyemizde Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak görev yaptı ve kısa süre öncesinde genel sekreterlik görevine atandı. Son aylarda mahalle mahalle geziyor ve yatırımları yerinde izlemeye çalışıyor.
Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanımız Cihat Albayrak basının içinden geliyor. Altınordu Belediyesinden büyükşehire geldi. Basının sorunlarını çok iyi biliyor. Ve büyükşehirin enformasyonunu çok başarılı bir şekilde yönetiyor. Başarılı bir basın daire başkanlığının yöneticiliğini yapıyor. Kadrosu çok profesyonel.
Bu kısa tanıtımdan sonra bir detayı aktarayım. 
Büyükşehir belediyemizde Fatsalı üst düzey bir yöneticimiz yok.
Bunu Sayın Celal Tezcan’a arkadaşlarımın müsaadesini alarak sordum.
“Sayın Başkanım; yaklaşık 4 yıldır görevdesiniz. Ancak kurum içi görev dağılımlarında Fatsalı bir yönetici göremiyoruz. Bırakın daire başkanlığını filan, daire başkanlıklarında müdürümüz bile yok. Bunu Fatsalı ilçe yöneticileri ve yerel yöneticiler bile dile getirmiyor. Ben Fatsa adına bu olumsuzluğu dile getirmek istiyorum. Mesele aslında önemle ciddiye alınmalı. 20’den fazla daire başkanlığından hiç olmazsa bir tanesi Fatsa’ya düşmüyor mu? Bırakalım 1 taneyi; nüfusa göre bile dağılım yapsanız en az 2 veya 3 daire başkanlığı Fatsalılardan oluşmalı. Bu olumsuzluğu dile getirmek istedim.”
Sayın Tezcan; “Yavuz bey çok haklısınız. Sizin yöneticileriniz de bunu dile getirmemiş olabilir. İlçe başkanınız ve belediye başkanınız çok nazik insanlar. Fakat söylediklerinizin tamamına katılıyorum. Bende bunu bir eksiklik olarak görürüm. Ben Fatsa’da 4 yıl PTT Müdürlüğü yaptım. Fatsa benim için çok kıymetli. İnanın sizlere söz veriyorum Fatsa’nın temsilcisi beni kabul edin. Ben canla başla Fatsa için çalışacağım.” Dedi.
Başkan vekilimizin bu sözü bize bir nebze güven verdi. Samimiyeti ve Fatsa sevgisi bizleri mutlu etti.
* * *
Sayın Sait İnan bürokrasiden gelen bir şahsiyet.
 Hizmet alanlarına yabancı değil. Genel Sekreterlik görevi nedeniyle sahada. Belediyemizin çalışmalarını yerinde takip ediyor. En ücra mahallelerde çalışmaları izliyor. İlimizin tamamında planlamaların tamamını yakın takibe alıyor. Noksanlıkları ve ihtiyaçları takip ediyor. 
Sait beye de; “Sayın genel sekreterim, son aylarda sahadasınız. Mahalle mahalle geziyorsunuz. Belediye çalışmalarını, hizmet ve yatırımlarını yakından takip ediyorsunuz. İnsanlara dokunuyorsunuz. Vatandaşlarla sürekli göz temasındasınız. Genel seçimlerinde aday adayı mısınız? Sorumuza; samimiyetle, “görevimizin başındayız. Nasip olursa, görev verilirse neden olmasın” cevabını alıyoruz…
* * *
Cihat Albayrak kardeşimiz de samimiyetle Fatsa basınını karşıladı ve “Fatsa basınının Ordu’da çok özel bir yeri var” dedi.
Yazımın başında teşekkür etmiştim. Tekrardan Sayın Celal Tezcan’a, Sayın Sait İnan’a, Sayın Cihat Albayrak’a çok teşekkür ediyorum.
* * *

VEDAT ÖZ’Ü ZİYARET ETTİK 

Büyükşehirden sonra Valilik binamızın yeni yerine taşınması nedeniyle; valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürümüz Vedat Öz’ü de ziyaret ettik.
Vedat Öz; gerçekten basın camiasına çok samimi yaklaşan bir kardeşimiz. 
Fatsa basını Ordu il merkezi kurumlarında çok kıymet görüyor. Bunu hem şahsiyetlerin beyanlarından hem de gözlemlerimizden kaynaklı hissediyoruz. 
Sayın Vedat Öz’de 35 yıla yakın bir zamandır valilikte çalışıyor. Enformasyonun başında. Kurumu başarıyla temsil etmekte. 
Bizi de yeni makamında samimiyetle karşıladı. 
Aslında biz bir tavanın içindeyiz. İlimiz ve ilçelerimizin dertleriyle dertleniyoruz. Yapılan kıymetli hizmetleri geniş kesimlere duyuruyoruz. Yapılmayanları eleştiri kapsamında dillendiriyoruz. Kimseye hakaret etme, çamur atma, küfür etme gayesinde değiliz. Görevimizi yapıyor, kamuoyunu bilgilendiriyoruz. 
Bu paragrafı da kayda geçirerek; çok kıymetli müdürümüz Sayın Vedat Öz’e de samimiyetle teşekkürlerimizi sunuyoruz.
* * *

ABONE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Değerli okuyucularımız; gazeteler okuyucusunun abonelikleriyle yaşıyor. 
Geçmişten günümüze bu böyle seyrediyor.
2022 yılını bitirdik. Şimdi yeni bir yılın başlangıcındayız. 
Aboneliklerinizi yenilemenizi talep ediyoruz. 
Ulaşabildiğimiz ölçüde sizlerden ricada bulunuyoruz.
Biliniyor ki; Fatsa basını gerçekten ciddiyetle izleniyor. Yukarıdaki yazımda da bahsettim; Fatsa basını ilçe merkezimiz, il merkezi ve ilgili alanlarda ciddiyetle takip ediliyor. İtibar görüyor. Bu itibar aslında sizlerin itibarıdır. Basınınıza sahip çıktığınızın göstergesidir. 
Çağımızda iletişim önemli, enformasyon kıymetli.
Bu çerçeveden mütevellit; 2023 yılı abonelik sürecimiz başlamıştır. 
Desteklerinizi bekliyoruz.
Saygıyla… 
* * *

GAZETECİLER GÜNÜ TEŞEKKÜRÜ

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü idi.
Valilik ve büyükşehir belediyemiz gazetecilere kahvaltı verdi.
İl merkezi ve ilçelerde gazetecilik yapan meslektaşlarımız bu kahvaltıda buluştular. 
Yılda bir kez dahi buluşma meslek dayanışmasını sağlamlaştırıyor. 
Fatsa ilçemizde de belediye başkanımız Etem Kibar’ın akşam yemeğine katıldık.
Bu gibi günlerde övücü konuşmalar yapılır. Basının ve mensuplarının kıymeti hatırlanır. Bu da doğaldır.
Basında çalışmak gerçekten zordur. Toplumu memnun etmek gazeteciler için daha da zordur. 
Bir kamu görevi olarak adlandırılan gazetecilik mesleği ciddi emekler ister, özveri ister.
Valilik, büyükşehir ve Fatsa belediyesini çalışan basın mensuplarını hatırladıkları için teşekkür ediyoruz...
Son Güncelleme: Salı, 10 Ocak 2023 11:23

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde