02 Mayıs 2024

Perşembe Yaylası Şenlikleri bölgenin en baba şenliği

  • PDF

İlçe, belde ve köy şenlikleri her yıl Temmuz ayında yapılırken bu yıl Ağustos ayına sarktı. Bu sarkma Temmuz ayının ramazan ayına denk gelmesinden dolayı Ağustos ayı şenlik ayına dönüştü.

Bilhassa yayla şenlikleri dikkat çekici.

18 Ağustos Pazar günü Perşembe Yaylasında yapılan şenlikler bölgenin en baba şenlikleri olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Perşembe yaylası şenliklerine yüzbinlere varan ciddi bir kalabalığın katıldığı tahmin ediliyor. İzleyiciler Perşembe yaylası şenliklerinin Kırkpınar şenliklerine yakın bir etkinlik olduğunu anımsatıyorlar. Bir hafta süren şenliklerde müzik başta olmak üzere çeşitli günlerde çeşitli yarışmalar yapılıyor. Tabii ki şenliğin son günü olan Pazar günleri de izleyiciler ata sporumuz güreş müsabakalarıyla seyirlerine devam ediyorlar.

Şenliğin ev sahipliğini Aybastı Belediyesi ve Aybastı Kaymakamlığı yapıyor. Bu tür büyük organizasyonlarda ister istemez aksaklıklar ve istenmeden yaşanan olumsuzluklar gerçekleşebiliyor. 100 binlerle anılan katılımcının olduğu bir alanda istense de her iş dört dörtlük olamaz.

Perşembe Yaylası şenliklerinin yapıldığı alanda her geçen yıl yeni düzenlemelerin yapıldığına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bilhassa izleyiciler açısından önemli olan oturma alanlarındaki gelişme fevkalade olumludur. Şenlik alanının etrafı izleyiciler için hazırlanmış tribünlerle donatılmış. İzleyiciler etkinlikleri tribünlerde oturarak izlemekteler. Bu yenilikler her geçen yıl daha çok farklılıklar yaratılarak geliştirilmelidir. Bireylerin rahat etmeleri için projeler geliştirilmelidir. Çünkü etkinlikler katılımcıların ilgisiyle hayat bulur. Siz ne kadar sosyal alanlara ilgi çeken hizmetler verirseniz, şenliğiniz o ölçüde ilgi görür. Perşembe Yaylası şenlik alanındaki yeniliklerin de bu anlayış çerçevesinde düşünülerek geliştirilmesi gerekir. İnsani gereksinimlerin giderilmesi için daha hijyen alanların oluşturulması gerekir. Umarım bu bahse konu alanlarda da yenilikler moderniteye uygun hale getirilir. Hatta engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilecekleri oluşumların öncelikle gerçekleştirilmesi düşünülmeli. Genel ihtiyaçların karşılanabileceği unsurlar çoğaltılmalı, temiz tutulmalıdır.

Aybastı Belediyesini kutlamak lazım.

Bu yılki şenlik daha derli toplu halde gerçekleşti.

Anlaşılan şu ki; Perşembe Yaylası şenlikleri gelecek yıllarda adından çok daha fazla söz ettirecek. Belki de büyükşehir olduğumuzda organizasyonu büyükşehir merkezi düzeyinde oluşturulacak.

Dolayısıyla Ordu ilimizin Çambaşı Yaylasından sonra yayla turizmine açılan kapısı Perşembe Yaylası olacak. Biraz daha resmi ilgi ve alaka, devlet yatırımı, turizmi teşvik eden projeler, iktidar partisi desteği, ulaşım yatırımı (standardı yüksek yol) Perşembe Yaylası için harekete geçirildiğinde biliyoruz ki; Orta Karadeniz Bölgesi Perşembe Yaylasından ayrılamayacaktır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde