04 Mayıs 2024

Levent İnanır ve Şenel Aldı

  • PDF

“Şipşak Anadolu” Fatsa’dan start aldı.

Fatsalı başrol oyuıncusu Levent İnanır ile Korganlı yönetmen Şenel Aldı biraraya gelerek bir ilki gerçekleştiriyorlar. İlk kez bir sinema filmi çekimleri Fatsa ve Korgan ilçelerimizde çekiliyor. İlk sahne Dolunay Restoran bahçesinde dün çekildi. Çekimler Korgan boyutuyla devam edecek.

“Şipşak Anadolu”nun senaryosu Fatsa ve Korgan’da geçen bir yaşanmışlığa dayanıyor. Daha çok komedi ağırlıklı.

Filmin lojistik danışmanlığını değerli dostum Necmi Uzan yapıyor. Hatta filmde rolü de var. Necmi Uzan, Korganlı bir dostumuz. Gazetemizde bir dönem şiir, eleştiri ve hiciv yazılarıyla yer almış ve gazetecilik ve yazarlık deneyimi olan bir şahsiyet.

Gazetemiz Haber Müdürü Emre Eser, Dolunay Restoran bahçesinde filmin setine ulaşarak Levent İnanır ve Şenel Aldı ile görüştü.

Ayrıntıları Emre Eser’in kaleminden gazetemiz haberleri içinde okuyacaksınız.

Levent İnanır ve Şenel Aldı’ya filmin çekimlerinde kendi bölgelerini tercih ettikleri için teşekkür etmek gerekir. Bu değerli arkadaşlar günümüzde sinema sektörüne azalan ilgi karşısında büyük riskler alarak çekimlerini gerçekleştiriyorlar. Büyük bir cesaret örneği sergiliyorlar. Çünkü günümüz koşullarında sanata ve sanatçıya ne kadar ilgi gösteriliyor ki? Takdir ediyor, başarılar diliyoruz.

Basına kalsa hemen savaş yapacaklar

Dünkü gazete manşetlerine bakmışsınızdır.

“Suriye Helikopterini Jetlerimiz vurdu” “Vurduk” “Sınır İhlaline Jet Yanıt” “Esad Al Sana Misilleme” “Esad’a Korsan Tokadı” “Uyardık Dinlemedi” “Sınırı İhlal Etti Düşürdük” “Vururuz Demiştik” “Önce Uyarı Sonra Füze” “2 Kez Uyarıldı”

Suriye’ye müdahale egemen güçler tarafından askıya alınınca söyleyecek bir şey bulamayan iktidar, Pazartesi günü düşürülen Suriye helikopteri üzerinden içe dönük politika üretmeye başladı. Bu politikaya da ulusal basın attığı manşetlerle yön veriyor.

Görmüyormusunuz gazete manşetlerini.

Tam bir savaş çığırtkanlığı anlayışı içindeler.

Günümüzde kabul edilir mi, savaş çığırtkanlığı yapmak.

Bizim basın manşetleriyle ne denli barışçı görüyor musunuz. Ellerinden gelse hemen dalacaklar.

İyi ki egemenler müdahaleden vazgeçti. Sorunu savaşla değil diplomatik müzakereyle çözmeyi tercih ettiler. Çünkü aklın yolu birdir. Savaş kan, gözyaşı ve dram demektir. Savaşlar gelişmiş bütün toplumlar tarafından çok çağdışı algılanmaktadır. Sanmıyorum ki; ülkemizde de “savaş yapılsın” diyenler olsun.

Bu bölgede bir savaşın çıkması ülkemizi ne kadar geriye götürür biliyor musunuz?

Bizim iktidar çıkış yolu arıyor. Bir an önce gündemi değiştirsin.

Şimdi sıra “çözülemeyen” çözüm sürecinde. Hele şu helikopter işini bi halledelim, gerisi gelecek.

Yerel Seçim Anketleri

Yerel seçimlere dair anketler yapılıyor. Anket sonuçlarını ulusal basından okuyoruz.

Okuduğumuz sonuçlara göre AK Partinin oy oranları yüzde 50’nin üzerinde çıkıyor.

İşte şu kadar büyükşehirde şu kadarını kazanıyor, bu kadar büyük ilçede yüzde bilmem kaç alıyor, banko olan şu kadar il belediyesi var, tarzında anketler uzayıp gidiyor.

Yerel seçimlerde iktidarı elinde bulunduranlar yarışa tabii ki bir sıfır önde başlıyorlar. Hatta başarılı çalışmalar sergilemişlerse, halkın güvenini kazanabilmişlerse iki sıfır önde başlıyor diyebiliriz.

Aslında süreç çok erken.

Fatsa’da da erken. Çünkü aday adayları resmi müracaatlarını bile yapmış değiller. Piyasada adları konuşulanlar bir nevi nabız yokluyorlar. Çeşitli siyasi çevreler, basın ve kamuoyu malum isimleri gündeme atarak “geri dünüşü nedir” yoklamaları çekiyorlar. Bilhassa basın sektöründe bu tarz gündemler oluşturmaya dönük yayınlar yapılır. Oysa adı geçenler partilerine müracaat bile yapmamışlardır.

MHP’nin Fatsa adayı belli.

AK Parti ve CHP henüz adayını belirlemiş değil. Kaldı ki; süreç başlamış sayılmaz.

AK Parti aday aramaya ihtiyaç duymaz. Çünkü elinde iki dönem görev yapmış başarılı bir belediye başkanı var. Dolayısıyla AK Partide ibre Hüseyin Anlayan’dan yana denilebilir. Siyasette çok çeşitli senaryolar dillendirilir. Bunlar siyasetin doğasında olan gelişmelerdir. Bu gün birisi aslı olmayan bir şey söyler, yarın kendisi de inanır.

CHP’de resmi müracaat etmiş bir aday adayı mevcut. Mustafa Darçın çalışmalarını sürdürmekte. Ancak CHP kulisleri yeni aday adaylarının olacağı yönünde yorumlara konu oluyor. İlçe Başkanı Sayın Doğan Çelebi, her fırsatta çok iddialı aday adaylarının olacağını belirtiyor. Seçimleri kazanacak kadroları Fatsa seçmeniyle buluşturacaklarını beyan ediyor.

AK Parti ve CHP’yi izlemeye devam edeceğiz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde