04 Mayıs 2024

Yerebasmaz Kardeşler’den Büyük Yatırım

  • PDF

Arda Gıda ve Efe Gıda soğuk hava depoları Fatsa’nın balıkçılığına yapılan büyük yatırımlardır.

Geçen Cumartesi günü Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde iki yeni özel sektör yatırımının açılışı yapıldı. Bu yatırımlar yüzde 50 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından finanse ediliyor. Yatırımların faaliyet alanı “deniz ürünlerinin depolanması” yönünde.

Ürünlerimizi günümüz gelişmelerine göre mamul hale getirip, hijyen koşullarda depolayıp tüketime sunmak kaçınılmaz bir olgu haline gelmekte.

Ürün var, arz ve talep var, piyasa koşulları da uygun oluşmuşsa ve yatırımcılar bu koşulları destekleyici projeler üretip hayata geçirmeye başlamışsa artık sorun kalmamış demektir.

Bu dengelerin oluşması tek başına yeterli olmayabilir. Tabii ki birileri riskler alacak ve cesaretle yatırımlar yapacak.

“Arda Gıda Soğuk Hava Depoları” işletmesi Fatsa’da bir ilkin başlangıcıdır. Burada deniz ürünleri başta olmak üzere birçok sebze, meyve ve soğuk hava depolarında saklanması kaçınılmaz olan mamuller depolanmakta. İşletme, Yerebasmaz Kardeşler Hulusi ve Ulvi Yeresasmaz tarafından kurulmuş ve bu kuruluş ikinci ve daha büyük bir yatırımla (Efe Gıda) ismiyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesine açılmıştır. Aynı gün “Zaman Soğuk Hava Deposu” ismiyle Rizeli bir yatırımcının sahibi olduğu işletme faaliyetine başlamıştır. İlki Arda Gıda olarak başlayan işletmelerin sayısı Fatsa’da şu an dört olmuştur.

Balıkçılık, bölgemizin geçim kaynakları arasında ikinci sıralarda yer almaktadır. Fındık tarımı ve deniz ürünleri vazgeçilmez ürünler arasındadır. Fındığa ne kadar yatırım yapılıyorsa deniz ürünlerine de o kadar yatırım yapılmalıdır. İşte bu anlayışa uygun yatırım yapan özel sektör girişimcileri de günden güne çoğalmaktadır. Doğru yatırım yapanı zaten devlette destekliyor.

Efe Gıda’nın açılışı Cumartesi günü Ak Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin tarafından açıldı. Açılışta Tarım Bakanlığı Müşaviri Kutsi Yerebasmaz, TKDK Ordu İli Koordinatörü, Fatsa Belediye Başkanı, siyasi şahsiyetler ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Her ne kadar saat 14.00’de yapılacak olan açılış, İdris Naim Şahin’in açılışa bir buçuk saatlik gecikme ile gelmesiyle 15.30’da yapılmış olsa da katılımcılar yine de heyecanla ve gururla bekleyip işletmecileri yalnız bırakmamışlardır.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi mevcut parsellerini doldurmuş durumda. Tahsisli parseller yatırıma ve üretime başlamış durumda.

Efe Gıda’nın açılışına gittiğimizde, Fatsa sanayi bölgemizdeki yatırımları görenler geleceğe güvenle bakabilecek bir perspektif oluşturmuşlardır kafalarında. Aldığımız bilgilere göre toplam yatırımlarda yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını öğrendik.

Organizedeki 500 dönümlük alan doldu. Şimdi 1000 dönümlük bir genişleme söz konusu. Çalışmalar sürüyor. Ancak bunun hızlandırılması gerekir. Bu hızlılık siyasi kanadın performansına bağlı. İktidar kanadı bu hızlılığın sağlanmasında birincil sorumlu. Süreci harekete geçirmek iktidar vekillerinin elinde. Sanırım beklenen hızlılığı harekete geçireceklerdir. Çünkü Fatsa Organize Sanayi Bölgesi bir cazibe merkezi haline dönüşüyor. Ulaşım (hava, deniz ve kara), enerji (doğal gaz), ham madde, taşımacılık, teşvik, bağlantı yolları ile yatırımcıların ilgi odağı oluyor. O halde siyasiler elini çabuk tutmalı.

Arda Gıda ve Efe Gıda yatırımcıları Yerebasmaz kardeşleri tebrik ediyor, hayırlı kazançlar diliyoruz. Fatsa’nın balıkçılık alanında söz sahibi olmasına vesile olacak olan yatırımları yaptıkları için de ayrıca kendileriyle gurur duyuyoruz. Tabii ki kazançları kendilerinedir, fakat yarattıkları katma değer Fatsa’yadır. İki güzide yatırım aynı zamanda istihdam ve ürün değeri yaratmaktadır. Örnek alınması gerekir.

Tam bir rezalet

Spor camiası altüst oldu.

Beşiktaş – Galatasaray maçı meydan muharebesine dönüştü.

1 dakika sabredilemedi. Fanatiklik vurup – kırmaksa pes doğrusu. Bu şiddet ve kavgaya gelişmemiş, üçüncü dünya ülkelerinde rastlanabilir. Hani batı anlayışı, çağdaş, demokratik bir toplum oluşturuyorduk. Oluşturamayız! Çünkü her yerde şiddet, her yerde kavga, her yerde kamplaşma yaşanıyor. Oysa bir arada kardeşçe yaşamak temel anlayışımız olmayacak mıydı. Bu zıtlaşmaları bir de siyesetçiler yapıyorsa karşı kamplaşmalara ve zıtlaşmalara çanak tutuyorsa birlikte yaşama anlayışımız yara alıyor demektir.

Bir spor müsabakası sonucuna katlanamayan fanatikler ilgili müsabakayı ne hale getiriyor görüyor musunuz... Yaşanan olaylar üzerinden bir çok sonuç çıkarılabilir. Yok “1453 Kartallar” yok “Çarşı Grubu” yok bu iki taraftar grubunun bir bölümü solcu, bir bölümü AK Partili gibi bir dizi ilginç teori. Peşinden çeşitli provakasyon senaryoları. Daha da vahimi işin siyasi boyutu. Eğer bu işlerden bir siyasi sonuç veya siyasi kazanç elde etmek için provakate edilmek isteniyorsa boyut daha vahim sonuçlara ulaşır.

Her ne boyut kazanırsa kazansın... yapılan hareketleri kabul etmek mümkün olamaz. Bu yaşananlar ne Beşiktaş camiasına yakıştı, ne de insani davranış biçimlerine yakıştı. Tam bir rezalet.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde