03 Mayıs 2024

Çok şey mi istiyoruz acaba?

  • PDF

Yapılan hizmetler ve yatırımlar kamuoyunun beklediği hızlılıkta ve beklediği çeşitlilikte yapılmıyor olsa da asgari ölçekte boş da geçilmiyor sayılır.

Güçlü iktidar, güçlü destek, aynı parelelde güçlü ve büyük devlet yatırımlarının yapılması nereden ve nasıl baktığımızla ilintili.

Ben isterim ki, Ordu ve ilçeleri çok kısa sürede kalkınma hamleleri yapsın, sahilden başlayıp yaylalarımızda turizm patlaması olsun, Ordu, Fatsa, Ünye Organize Sanayi Bölgelerine ikinci hatta üçüncüleri eklensin, Fatsa’nın mevcut fakülte ve yüksek okuluna yeni ve etkin bölümler açılsın-öğrenci sayımız 3 kat daha artsın, bu büyümeler karşısında il geneli olarak gerçek bir nüfus patlaması yaşansın...

“Çok şey istiyorsun” diyorsunuz değil mi?

Belki sizler daha çok şey isteceksiniz.

İstekler anlayışa ve bakış açısına göre değişecektir. Biz isteyeceğiz, hizmet üretme noktasında olanlar bu isteklere ve ihtiyaçlara göre hizmet üretecekler.

*             *             *

Fatsa ve çevresine yapılanlara baktığımızda, Fatsa başta olmak üzere öemli işler yürütülmekte.

Fatsa’nın kesinlikle ihtiyacı olan önemli bir hizmetin ihalesi 30 Ekim 2013 tarihinde yapılacak.

Fatsa, bilindiği gibi sağlık hizmetleri bakımından yeni devlet yatırımlarına ihtiyaç duyan bir ilçe.

Bu ihtiyaç hiç kuşku yok ki; yeni ve modern bir devlet hastanesi yapımının gerçekleşmesi yönündeydi. İşte bu hizmet 30 Ekimde start alacak.

Hızlı bir nüfus artışı yaşayan, yakın çevresinden göç alan, her geçen gün cazibe merkezi haline gelen Fatsa’da tabii ki daha elverişli, daha büyük, daha modern bir devlet hastanesi olmalıdır.

Bu ihtiyaca binaen yürütülen planlamalar (yavaş yürüyor olsa da) karşılık bularak yatırıma dönüşmek üzere.

Siyasi destek tabii ki olmalı. Olmadan bir planlama yapamazsınız. Hükümetin ilgili şahsiyetleri ön ayak olacak, hazırlanan projeler merkezden destekle yatırıma dönüşecek. Bu ihtiyaçları ve buna bağlı projeleri de yerel yöneticiler hazırlayacak.

Hastane yapımından bahsettik, Başhekim Sayın Davut Erişmiş hiç kuşkusuz; siyasi destek alarak bu planlamayı başarıyla bu günlere getirmiş ve tarihi bir hizmetin yapılması için canla başla çalışmıştır.

Kurum yöneticiliği ve planlamacılığı önemli. İhtiyaçlara karşı ısrarcı olmak gerekir. Başhekim Doktor Davut Erişmiş bu konuda uyumlu ve ısrarcı takipleriyle başarılı bir sona ulaşmak üzeredir.

Hastane yapımı Fatsa ve çevresinde heyecan yaratmaktadır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde