03 Mayıs 2024

Ali Feyzi'nin hedefi yüksek

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ali Feyzi gazetemize yaptığı ziyarette, görev ve sorumluluk çerçevesindeki gelişmelerin yakın takipçisi olduğu mesajını veriyor.

Ticaret Borsasının, salt fındıkla ilgilenmediğinin altını çiziyor.

Başta kivi olmak üzere bölgemizdeki meyve üretimine dikkat çekiyor.

Fındık ve meyve üretimi alanında ciddi araştırmalar yaptıklarını beyan ediyor.

Sayın Ali Feyzi bu anlayışıyla birlikte kurumunun çalışma alanında yeni ufuklara yelken açacağı açıklamasında bulunuyor.

“İlçede üretilen fındık dışındaki ürünlerin üretim miktarları, bu miktarlar karşısında yapılacak olan yatırımlar ve bu yatırımların özel sektör boyutları borsanın ilgi alanındadır” diyor.

Ali bey bayram öncesi ziyaretindeki sohbette bir ayrıntıyı daha dile getiriyor.

“Borsanın alanı genişlemeli” diyor.

Günümüzde güçlü sivil toplum kuruluşlarının önemini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla gücünüz üye sayınızla orantılı.

Zaten Ali bey seçim öncesi bu meseleyi tartışmış ve Fatsa Ticaret Borsasının hitap ettiği üye tabanının genişlemesi gerektiğini açıklamıştı.

Bu köşenin yazarı da alan genişlemesinin önemini yazılarıyla zaman zaman dile getirmişti. Halen bu genişleme gerçekleşmiş değil.

Ancak Borsa Başkanımız Ali Feyzi, alan genişlemesi açısından ciddi çalışmalarının olduğunu beyan ediyor.

Fatsa Ticaret Borsasının hadafinde Korgan, Kumru, Aybastı, Kabataş, Çamaş, Çatalpınar ilçelerinin ilgili ticaret erbaplarının Fatsa’ya kayıt olmaları.

Yukarıda saydığımız ilçelerin şu an hiç birisinin Fatsa’ya üye olmadıkları, ancak üye olmaları için çalışmalar yapıldığı bilinmektedir.

Sayın Ali Feyzi kurumunu hedeflediği alan genişliğine ulaştırmak için ısrarcı. Konuyu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde ve il nezdinde çalışmalar yürütüyor. Umarım bu çalışmalar sonunda hedeflenen büyüme boyutuna ulaşılır ve bu başarının mimarı da Sayın Ali Feyzi olur.

Levent İnanır ve Şenel Aldı’yı tebrik ediyoruz.

“Şipşak Anadolu” komedi filmi ekibi Ordu Valimiz Sayın Kenan Çiftçi ile bir araya geldi.

55 kişilik film ekibi Fatsa Yalçın Otel’de vali bey ile yemekli sohbet yaptı. Film ekibi zaten Yalçın Otel’de konaklamakta. Vali Sayın Çiftçi’nin film ekibi ile buluşması oyuncular arasında büyük bir manevi motivasyon yarattı.

Günümüz koşullarında iletişimin araçlarının öne çıkması sinema dünyasında da yeni ufuklar açıyor. Kültür ihracatında en ön sırayı alan Türk filmleri ve dizileri, ülkemizin tanıtımında büyük rol oynuyor. Bilhassa Ortadoğu ülkelerinde izlenme rekorları kıran Türk filmleri ve dizileri en etkin kültür ihracatını oluşturuyor. Sayın valimizin de bu oluşumlara manevi destek sağlaması “Şipşak Anadolu” filmi ekibine moral desteği sağladı.

Fatsa ve Korgan ilçelerimizde çekimleri yapılan bu filmin bir özelliği de başrol oyuncusunun Fatsalı, yönetmeninin de Korganlı olması.

Başrol oyuncusu Sayın Levent İnanır ve Yönetmen Sayın Şenel Aldı, üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapmışlardır. Gerisi bölgemizin ileri gelenlerinin filmin yapımcısına maddi ve manevi desteğine kalmıştır.

Sayın Valimizin ziyaretini izleyen bir gazeteci olarak bir kez daha Levent İnanır’ı ve Şenel Aldı’yı kutluyorum. Sinema sektörünün can çekiştiği günümüz koşullarında büyük riskler alarak yapım ekibini bölgemize getirmeleri büyük başarıdır.

Umarım çektikleri film iş yapar ve emeği geçenler emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırlar. Çünkü bu film bölgemiz açısından da bir sınav niteliğinde. Başarılı olunursa ileriye dönük yeni filmler ve diziler gelebilir… Bu da tanıtım açısından fevkalade ciddi.

Hayvancılık sektörü geleceğinden kaygı duyuyor

Kurban Bayramı öncesi olması nedeniyle Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Sayın Mehmet Gülmez ile dertleştik.

Bölgedeki hayvancılığın mevcut durumunu ve geleceğini yorumladık. Aynı zamanda bayram öncesi işlerin nasıl gittiğini değerlendirdik.

İşin en merkezinde olan Mehmet Bey; uzun yıllardır Karadeniz Bölgesinin en yoğun hayvancılık ticaretinin Fatsa’dan yapıldığını ve bu pazarın büyük bir kısmını Fatsalıların elinde bulundurduğunu açıkladı.

Sayın başkanın bu beyanıyla bir kez daha önem arz eden bu gerçeklik, Fatsa ve çevresi için hayvancılığın ne denli önemli olduğunu ortaya koymaya yetiyor sanırım.

Mehmet Gülmez, “Amasya ve Çorum illeri dahil olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’ye kadar damızlık ve canlı hayvan başta olmak üzere et ihtiyacı da Fatsalılar tarafından karşılanıyor. Ancak besicilik ve damızlık üreten işletmeler her geçen gün sektörün geleceğinden kaygı duyuyor.” demekte.

Yazık olur…

Mehmet Gülmez’den bir çarpıcı örnek daha: “Bizim köy 30 haneli bir köydü. Her hanede en az 5 tane büyük baş hayvan vardı. Şimdi köyümüz yine 30 haneli, ancak 3 hanede 5’er büyük baş hayvan var.”

Bence yöremiz üretmeyi terk etmiş.

Baksanıza yumurtayı, yoğurdu, marulu, pancarı, yeşil soğanı, domatesi marketten alıp götüren bir köyde yaşayan insan topluluğuna sahip olduk.

Adeta tüketen olmuşuz.

Niye?..

Çünkü üretim bilinçli olarak terk ettiriliyor.

Sayın Mehmet Gülmez’in söyledikleri de bu minvalde. Hayvancılık bilinçli olarak yapılmasın isteniyor. Besicilik bilerek özendirilmiyor. Oysa besicilik bilimsel olarak özendirilse, her köyde besicilik işletmeleri çoğalacak.

Çok uzatmadan; Ordu ili genelinde tek Kasaplar Derneği Fatsa’da. Bir anlamda Fatsa Kasaplar Derneği tüm ilin Kasaplar Derneği konumunda. Başarılar Sayın Mehmet Gülmez…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde