02 Mayıs 2024

AK Parti Büyük Kurultayı

  • PDF

AK Parti büyük kurultayı 30 Eylül Pazar günü yapılacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurultay öncesi yeni transferleriyle kurultayın görkemli geçeceği sinyalini verdi zaten.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu AK Parti saflarına geçti.

Abdullatif Şener’in partisi “Türkiye Partisi” ise kapandı.

Bu durumda merkez sağdaki irili ufaklı partilerin AK Parti karşısında tutunamayacağı, bir varlık gösteremeyeceği anlaşılmış durumda. Çünkü AK Parti merkez sağdaki partilerin tamamının korkulu rüyası. Gidişat o ki; AK Parti merkez sağ oyların tamamına talip. Son yapılan anketlerde de AK Parti oylarının yüzde 53.7 civarlarında olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Anket sonuçları bu günden bu rakamları veriyorsa, AK Parti oylarının artış sergilediğini görüyoruz. O halde sağ seçmen AK Parti lehine tek tercih yapacak. Tabii ki; MHP seçmeni hariç.

AK Parti büyük kurultayı ileriki siyasal tahminleri de netleştirecek.

Yeniden oluşacak parti kadrolarını ve verilecek mesajları iyi analiz etmek lazım.

30 Eylül 2012 tarihi hem AK Parti hem de Türk siyasal yaşamı için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Hesaplar yeniden yapılacak. Yeni yüzler sivrilecek, öne çıkacak. Bunu yerel seçim listelerinde daha net göreceğiz. Topyekun bir değişiklik de olabilir. Olası değişiklikler büyük kurultayla başlayıp yerel seçimlerle devam edecek. Kulisleri takip edip yenilikleri önceden tahmin edeceğiz.

ABD’nin iki adamı ve artan terör olayları

Değerli okuyucular; tabii ki her gün tanık olduğumuz şehit haberleri millet olarak içimizi yakıyor. Terör örgütü eylemlerini aralıksız sürdürüyor. Sanki sistematiğe bağlanmış gibi. Güneydoğu kan gölüne dönmüş durumda. Dikkatinizi çekeyim; Amerika’nın (CİA) Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı ve Genel Kurmay Başkanının ülkemizi ziyaretinden sonra aralıksız olarak artan terör eylemleri, “acaba Amerika mı bastı düğmeye” sorularını getiriyor gündeme.

Bu iki muhteremin ziyareti ve artan terör olayları…

Bence düşündürücü.

PKK terör örgütüne en büyük desteğin dışarıdan yapıldığı zaten bilinenler arasında. Dolayısıyla dış desteğin çoğaldığı zamanlarda terörün azgınlaştığı hep yaşadığımız vakalar arasındadır.

Günümüz kavga değil daha çok barışa ihtiyaç duyduğumuz bir süreci oluşturma zamanıdır.

Oysa görüyoruz ki; toplumsal barışı tesis edeceğimiz yere daha çok toplumsal ayrışmayı öne çıkarıyoruz. Bir nevi iki kutuplu bir toplumsal yapıya gidiyoruz. İki düşman taraf yaratılıyor. Bu tehlikeyi görmemiz gerekiyor. Zaten etrafımız kaynayan bir kazan konumunda. Hiç beklenmedik bir zamanda bizde millet olarak bu kazanın içinde bulunabiliriz kendimizi. Çok dikkatli olmak lazım. Hem bölünme gibi bir tehlike hem de bir kardeş kavgası olasılığı söz konusu. Bölünmez bütünlüğümüz çerçevesindeki duyarlılıklarımızı her zamankinden bin kat daha fazlasıyla göstermeliyiz. Umarım hassasiyetlerimiz konusunda bir zafiyet göstermeyiz.

Balyoz davası sonuçlarında da iki kutuplu bir toplumsal yapının fitili ateşlendi sanki.

Bir taraf çok mutlu, diğer taraf çok mutsuz.

Daha doğrusu bir rövanş alınmış havası esiyor. Diğer bir görüş, “ordumuz zayıflatıldı” düşüncesinde. Bütün bu gelişmeler Türk halkı tarafından çok detaylı bir şekilde irdelenmelidir. Esas yargı kamuoyu vicdanlarındaki yargıdır.

300 yataklı hastane

Fatsa Devlet Hastanesinin yeni projesi geçen hafta Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Erişmiş tarafından tanıtıldı.

Yeni hastane binası günümüz koşullarına uygun, teknolojik, hijyen ve bireysel yaşam alanlarının daha geniş ve daha olanaklı olacağı bir proje.

Şu dikkat çekici: 300 yatak, yatak başına 150 metre karelik bir fiziki yapılanma. Toplam 45 bin metre karelik fiziki bir kapalı alan. Helikopter pisti, geniş otoparklar, alabildiğine yeşil alan.

Sağlık yatırımları bakımından ciddi bir merkez olan Fatsa, aynı paralelde bu alandaki yatırımlarını da elverişli hale getirmek durumunda. Her ne kadar çevredeki ilçelerde küçüklü büyüklü hastaneler olsa da Fatsa’nın sağlık konusundaki çekiciliği yeni yatırımlarla cazibesini arttıracaktır.

Bu bağlamda Devlet Hastanesinin yenilenmesi, koşullara uygun yeni binalara kavuşması Fatsa’mızın değerini yükseltecek. Özel hastanelerden alınan hizmetin karşılığında Devlet Hastanelerinde aynı hizmet kalitesini bulamayan vatandaşlarımız, devletin yeni yatırımlarıyla bu farkın kapanacağını görecekler, görmelidirler de.

Fatsa’nın merkezi konumu ve nüfus yoğunluğu karşısında hastanenin yenilenmesi doğru bir yatırım olacaktır. İlgililerin bu işi takip etmeleri kaçınılmaz olmuştur.

 

www.fatsayenigun.com’dayız

Gazetemizin web sitesi yayına başladı.

Daha çok okuyucuya ulaşmak adına yayına başlattığımız web sitemize www.fatsayenigun.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknolojinin sınır tanımadığı günümüz koşullarında geç kalmış olsak da artık sizlerle daha kolay buluşacağız. Deneme aşamasında olan sitemize tüm okuyucularımız internet üzerinden ulaşacak ve yayınlarımızı izleyebilecekler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde