03 Mayıs 2024

Açıklama geldi... Çünkü işin boyutu büyüdü

  • PDF

Geçen hafta bu köşede yazdığım “Ey Fatsa Kaymakamı... Ey Ilıca Belediye Başkanı...” başlıklı yazıma her iki ilgiliden açıklama geldi. Yapılan açıklamalar bu köşede aynen yayınlanacak.

Neydi mesele, kısaca hatırlatayım... Ilıca Beldesi, Uzundere Mahallesi, Dervişoğlu Semti sakini Nuri Gül isimli vatandaşın evinin yolu (900 Metre) olmadığı için engelli çocuklarını sırtında okul servis aracına taşımasını gündeme getirmiş ve günümüz koşullarında böyle bir fotoğrafın olmaması gerektiğini dile getirmiştim. Aynı mesele iki hafta gazetemiz manşetine konu olmuştu.

Tabii ki sorunun çözümü için ilgili kuruluşlar çeşitli çalışmalar başlattılar.

Pazartesi günü gazetemiz ofisine bir ziyarette bulunan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Eyüp Fatsa’ya meseleyi anlattığımızda, Sayın Eyüp Fatsa, İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri ile istişareye geçip, vatandaşa ivedilikle yardımcı olunması ricasında bulunmuştur. Hatta Ilıca Belediye Başkanı, Uzundere mahallesi muhtarının da bulunduğu bir anda gerçekleşen ziyarette Eyüp bey sonunu dinleyip çözüm üretilmesi için ilgili kuruluş ve şahıslardan ricada bulundu.

Tekrar soralım... Günümüz koşullarında engelli çocuklarını sırtında okul servis aracına taşıyan bir vatandaşın isyanına kulak vermemeli miydik? Bu büyük sorunu dile getirmemeli miydik?

Yayınlarımız sonunda açıklamalar geldi, çünkü işin boyutu büyüdü.

Takdir değerli okuyucularımızın...

***

FATSA YENİ HABER GAZETESİNE

30 Ekim 2013 Çarşamba günü gazetenizin 1290 sayılı nüshasında yayınlanan, Yavuz Selim ESER’ in başyazısında; “Ey Fatsa Kaymakamı… Ey Ilıca Belediye Başkanı…’ Başlıklı yazınıza cevaptır:         

İlçemiz ılıca belediye sınırları içerisinde bulunan ve Uzundere mahallesinde oturan Nuri GÜL isimli vatandaşımızın yaklaşık 900 metrelik yolunun olmadığından bundan dolayı çocuğunu sırtında okula götürdüğünü, bu konuya Kaymakam olarak duyarsız kalındığı ifade edilmektedir…

Öncelikle bu vatandaşımızın sorununa eğildiğiniz için teşekkür ederim… Ancak söz konusu yazınızda belirttiğiniz iddialarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamamın yapılmasına lüzum duyulmuştur…

1-      Öncelikle vatandaşımızın Kaymakamlığa yaptığı başvuruda adres olarak belediye gösterilmiştir… Doğrudur, çünkü yol yapılmasını istenen yer belediye sınırları içerisindedir.

2-      Vatandaşın Kaymakamlığımıza yaptığı başvurudan sonra ilgili belediye ile görüşülmüş, belediye başkanı; söz konusu yerdeki yolun dar olduğunu o yüzden büyük araçların geçemediğini, mevcut yoldan araç geçebilmesi ve yeni yol yapılması gerektiğini, bu durumda yol kenarındaki vatandaşların arazilerinin olduğu, ya vatandaşların yola gidecek kadar arazilerini hibe etmeleri gerektiğini veya bu olmadığı takdirde kamulaştırma yapılması gerektiği, bazı vatandaşların taahhüt vermediği ve belediyede kamulaştırma için yeterli ödenek olmadığı belirtilmiştir…

3-      Yine vatandaşımızın 19.08.2013 tarihinde Kaymakamlığımızın başvurduğu, başvuru sonunda özel idareye yazı yazıldığı ancak söz konusu yer belediye sınırları içerisinde kaldığından özel idarenin kanunen buraya yol yapılmasının mümkün olmayacağı bildirilmiştir..

4-      Yazınızda Kaymakamlığın, ” Makam, mevki, yetki ve aynı zamanda sorumluluk var. Hatta para kullanma yetkileri ve trilyonlarca bütçeleri var..” iddiası ile ilgili olarakta; evet her Kaymakamlıkta olduğu gibi Fatsa Kaymakamlığında da makam, mevki, yetki, sorumluluk para kullanma yetkisi ve bütçesi vardır.. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi kaymakam bu yetki ve sorumluluğunu bütçeyi mevzuata göre ve ilgili kanun ve talimatlara göre yapmakta, dolayısı ile ilgili mevzuatta Kaymakamlığın bütçe ödeneği sadece köyler için verildiğinden; belediye sınırları içerisindeki herhangi bir yolu yapma yetkisi olmadığı gibi yaptığı takdirde açıkça sorumlu olacağı hukuken açıktır…

Dolayısı ile konu ancak belediye yetki ve sorumluluğundan olduğundan dolayı çözüm yeri de ılıca belediyesidir… Gazetedeki yazınız üzerine ilgili belediye başkanı ile tekrar görüşülmüş, belediyeden imkanlarını zorlayıp gerekli araçların geçebilmesi için çalışmaya başlanacağı taahhütü alınmıştır..

5-      Belediyenin çözemediği konuyu Kaymakam çözecek diye herhangi bir hüküm yoktur, belediyeler kendi görevlerini yapmak zorundadır…

6-      Bir Kaymakam elbette ki ilçesindeki sorunlarını çözmek için çalışacaktır, ancak bunu yaparken de elbette ki yürürlükteki mevzuata ve yetkilerine göre hareket etmek zorundadır.

7-      Göreve başladığım tarihten itibaren ilçemizdeki her vatandaşın ve her kurumun sorunları şile ilgilenilmiş, hatta ilçemizden olmayıp ta yolda kalan mağdur vatandaşlarımıza bile kaymakamlık imkan ve mevzuatı izin verdiği ölçüde gerekli yardımlar yapılmıştır.

Herhangi bir konuda yeterli bilgiye sahip olunmadan kişilerin, makamları veya kurumları zan altında bırakacak yorum ve eleştirilerden kaçınılması ve konuya gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.                                                                          

Bekir ATMACA Kaymakam                                    

***

Sayın: Yavuz Selim ESER

İlçemizde çıkarılan Yeni Haber Gazetesi 30 Ekim tarihli köşesinde kurumumuzla ayrıca şahsımla ilgili gerçeği yansıtmayan bilgileri kamuoyuna aktarmışsınız. Öncellikle üzüntülerimi dile getireyim. Hiçbir araştırma yapmadan yazdığınız belli, orada bahsettiğin yol mahallenin içerisinde ev kümelerinin arsına 900 metrelik değil 300 metrelik civarındadır. Burayı yakından biliyorum. Kasabamıza 5 km uzaklıkta bulanan Uzundere Dervişoğlu semtindedir.

Belediye olarak işimiz insanların sorunlarını çözmek bu mahallede yol ile ilgili çalışma yaptık. (Beton yol gibi) söz konusu yer ise mahalle içesinde eskiden yapılan evlerin arasındadır. Dar bir yoldur, yağmurdan dolayı sürekli bozulmaktadır. Genişletmek için yer sahiplerinin olurları gerekmekte olup buna da kimse yanaşmamaktadır. Kesinlikle ilgisiz değiliz, zorluklar içerisinde dahi halkımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.

Köşemizin bir yerinde daha da üzücü kelimeler kullanmışınız. Biz hiçbir vatandaşa imkanımız yok demedik. Her konuyu anlatır, bütün imkanları kullanır sorunları çözmeye çalışırız. Benim bu yapımı da Ilıca halkı bilmektedir. Bu konuda da yanılmışsınız. Kişiliğimden yola çıkarak bulunduğum partiye zarar verdiğimi söylüyorsunuz., burada da amacımız anlamış değilim. Sanırım çamur atılsın izi kalsın gibi geliyor bana. Aynı köşede tekzip edilmenizi istiyorum.

Saygılarımla.

Ahmet ALTUNTAŞ

Ilıca Belediye Başkanı                                                                                                                                                                                                                                    

***

Hüseyin Bülbül aday olursa

Aybastı ilçemiz, ilimizin Tokat sınırına dayanan Canik Dağları eteklerinde yer alan bir merkezdir.

Doğa harikası Perşembe Yaylası ile de ün yapmıştır.

Aybastı ilçemiz yaşanılabilir, temiz havası ve güzel insanlarıyla kökleri tarihsel derinliğe sahip bir ilçedir.

30 Martta yerel seçim var.

Her yerleşim yerinde olduğu gibi Aybastı ilçemizde de seçim heyecanı yaşanıyor.

AK Parti’de aday adayları hummalı bir çalışma sergiliyor.

Aday adayları müracaatlarını yapıp, aday belirleme çalışmalarının sonucunu beklemeye koyuldular.

Aday adaylarından Hüseyin Bülbül benim de çocukluğumun geçtiği Aybastı’da birlikte aynı mahallede büyüdüğümüz bir dostum.

Hüseyin kardeşimiz liseden sonra Aybastı Mal Müdürlüğünde maliye memuru oldu. Biz ise lise bitimi sonrası Fatsa’da gazete ve matbaa işi ile uğraşıyoruz.

Hüseyin beyin müracaat ettiği haberini alınca, kendisini tebrik etmek için aradım. Niye, çünkü çocukluğumuzun birlikte geçtiği 27 yıllık maliyeci artık politikaya atılmıştı.

Hüseyin Bülbül memuriyeti boyunca başarılı bir çalışma gerçekleştirmiştir. Aday olduğunda da başarılı bir belediyecilik yapacağına inanıyorum.

Aybastı aslında zor bir merkezdir. Burada iş yapmak çeşitli dengeleri koruyarak mümkündür. Hüseyin dostumuzda zaten bu dengelerin içinden geliyor. Maliye işi de zor ve hassas bir görevdir. Dolayısıyla Hüseyin Bülbül bu zorlukları aşabilecek birikimdedir.

Hüseyin Bülbül aday olduğunda seçimleri kazanabilecek bir adaydır. Bilgi, birikim ve deneyim sahibidir.

Hüseyin kardeşimiz geçen Cumartesi günü gazete ofisimizi ziyaret etti. Uzun uzun sohbet ettik. Değerli dostum, kardeşim Bülbül’e aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum. Umarım aday olur ve Aybastı ilçemize beklediği hizmetleri kazandırır.yvz6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde