03 Mayıs 2024

Makas daralıyor

  • PDF

AK Parti büyük şehir başkan adayının belirlenmesi için her geçen gün makas daralıyor.

Eli kulağında, ha bugün ha yarın aday açıklanabilir.

Yarışta yer alan isimlerin 3’e kadar düştüğü tahminler arasında.

Mevcut vekillerden İdris Naim Şahin ve Enver Yılmaz, eski vekillerden ise Eyüp Fatsa.

Kulislerde yapılan yorumlara göre ipi göğüsleyecek olan bu 3 isimden birisi olacak.

Seçimlere 4 ay kadar bir zaman kaldı. Kalan zaman az sayılmaz. Fevkalade seçmene ulaşılabilecek bir zaman. Birde profesyonel bir çalışma ekibi kurulursa tüm adaylar seçmene ulaşabilecek yeterlilikte zamanı kullanabilirler.

Seçim kampanyaları artık uzman kadrolarla yapılıyor. Aday olacaklar da bu süreçleri profesyonel ekiplerle sürdüreceklerdir.

İlçe adayları da büyük şehir adaylarına bağlı. AK Parti büyük şehir adayını belirlemeden ilçeleri belirleyemeyecek. Çünkü büyük şehir adayı ilçe adaylarının belirlenmesinde söz sahibi olacak. Siyaseten bunun yapılmasında da tüm partiler için fayda olacaktır.

Aday adaylık süreçleri parti içi heyecanı arttırıyor. Aynı zamanda küskünlükleri de beraberinde getirebiliyor. Ancak bu kırılganlıklar yeni yol haritalarıyla telafi edilebilir. Büyük şehir yapılanmasında herkes kendisine bir koltuk bulabilir. İlk kez yapılanacak olan büyük şehir teşkilatı, beklentileri zaten karşılayacaktır. Kazanan kim olursa olsun yapılanmada partizanlık yapacaktır. Umarım bu oluşumda uzman kişilikler, liyakat sahibi isimler de öne çıkarılır. Eğer siyasi yaklaşımlarla kadrolar oluşturulursa hizmetler beklenilen düzeyde gerçekleşmeyebilir. Bu hassasiyet göz ardı edilmemelidir. Yoksa hayali sükuta uğrayabiliriz.

AK Parti için heyecan zirve noktasında. Aday belirlenir belirlenmez seçim startı da verilmiş olur. 20 – 21 Aralık tarihlerinde de Başbakan ilimizi ziyaret edecek. Dolayısıyla tüm adaylar bu ziyarete kadar hazır olacak.

 

Etem Kibar pozitif enerji veriyor

Bazen insanlar isimleri veya soy isimlerinin anlamlarına göre tavır sergilerler. Bu olguya has davranışlarda bulunan çok kıymetli genç tanıdıklarım oluyor. Bilhassa genç diyorum, her tanıdığım genç kardeşim daha çok güven veriyor. Geleceğe güvenle bakabileceğim hissini kazandırıyor.

Genç jenerasyon çoğunlukla üniversite mezunu. Haliyle eğitimli oranı her geçen gün artıyor.

Etem Kibar...

Bu ismi tabii ki tanıyanlarınız vardır.

Ben buradan onun sülalesi şöyle görkemli geçmişe sahip, böyle zengin, şu kadar fındıkları oluyor, böyle ihtişamlı, siyasette aile olarak öyle olmuş, böyle gelmiş, arsa-arazi ve bir çok mülkleri var gibi methiyeler düzecek değilim. Biliyorum ki kendisine bu methiyeler yapılmış olsa utanacak bir kişiliğe sahip.

Etem Kibar dostumu, yaklaşık 5 yıl kadar önce tanıdım. İlk analiz ve ilk ön yargı önemli. Kesinlikle pozitif enerji saçıyor.

İslamdağ Beldesi “Kibar” ailesinden. Tanımayanlar açısından bu kadar bilgi yeter sanırım.

Etem bey, Ziraat Mühendisi. Ancak on parmağında on marifet var.

Akademik kariyerinin yanı sıra ticari faaliyetleri de mevcut.

Kırmızı Market işletmesini sevk ve idere ediyor. Aynı zamanda Ziraat Mühendisliği mesleğini de icra ediyor.

Kırmızı Market bir aile kuruluşu. Marketin sevk ve idaresini abisi Yunus Kibar ile üstlenmiş.

Hiç durmuyor.

Aktivitesi iş yoğunluğu ile parelel. Bütün bu yoğunluğun içinde her an yüzü gülüyor. Gülümsemediği bir ana rastlamadım. Dolayısıyla soy ismi ile özdeş bir simaya sahip. Demek ki; insanların isim veya soy isimlerinin anlamı kişiliklerin oluşmasına etki ediyor.

Ben Etem Kibar’ı Kibar ailesi vesilesiyle veya Kibar ailesinin bir ferdi referansıyla tanımadım. Tamamen mesleki tesadüflerle tanıştık. Pozitif yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu ilk tanıştığımızda anladım. Yanılmamışım.

Genç jenerasyon daha akıllı, daha ilkeli, daha hayatı ciddiye alan, daha ileriye dönük projeksiyon ortaya koyabilen, daha üretken hesaplar yapar olgunlukta. Tabii ki bu algıları gençliğimizin tamam yaşıyor diyemeyiz. Ancak sorumluluk bilincinde olan her genç gelecek adına üretimler ortaya koyabiliyor.

Etem Kibar gibi “pozitif” genç girişimcilerin çoğalması toplumun da ufkunu açar.

Umarım tüm gençlerimiz aynı duyarlılıkları sergiler...

Etem Kibar’ların çoğalması dileklerimle...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde