03 Mayıs 2024

Görev Enver Yılmaz’ın

  • PDF

AK Partinin Ordu Büyükşehir adayı Enver Yılmaz oldu.

CHP ve MHP’nin adayları aylar öncesinden belirlenmişti.

AK Partinin adayının belirlenmesiyle büyükşehir aktörleri netleşmiş oldu.

Şimdi gözler ilçe belediye başkan adaylarının belirleneceği güne çevrildi.

Enver Yılmaz’ın adaylığı AK Partide hesap edilen dengeleri bozmuş olsa da, hesapları tutmayıp travma yaşayanlar bir süre sonra normalleşeceklerdir. Aslında Enver Yılmaz ismi bu yarışın üç isminden birisiydi. Oysa muhtemel ismin İdris Naim Şahin olacağı yününde tahminler her geçen gün artarak büyürken “Şahin”ciler sonuç karşısında bir hayal kırıklığı yaşadı. Aynı zamanda bir büyük travma. Hatta adayın belirlendiği gün İdris Naim Şahin’in sahneye çıkmaması kendisinin ciddi bir şok yaşadığının da somut kanıtı olmuştu.

Siyaset bu... Bu gün varsın, yarın yok...

İ. Naim Şahin bu tabloya göre hem partisine hem de sevenlerine karşı vefasızlık örneği sergilemiştir. Çünkü Sayın başbakan onu 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanlığından bu yana hiç yanından ayırmamış, partisinin milletvekiliiği, parti genel sekreterliği ve iç işler bakanlığı gibi önemli bir bakanlığı icra etmesi görevlerinde değerlendirmiştir.

Daha ne olabilirdi ki?

Siyasette “VEFA” yoktur.

“VEFA” sadece İstanbul’da bir semt adıdır.

Enver Yılmaz artık geriye değil geleceğe bakmalıdır. Parti içindeki hesaplaşmaları öteleyip seçimi kazanabilecek politikalarla uğraşmalıdır. Yok efendim şu bana selam vermediydi, bu bana ters baktıydı gibi hesaplarını 30 Mart sonrasına bıraklamıdır. Eğer bu hasapları şimdiden almaya kalkışırsa 30 Mart tarihi gece yarısında Ankara’nın yolunu tutabilir.

AK Partide ilçe adaylarının belirlenmesinde Enver Yılmaz tabii ki aktif rol oynayacaktır. Bilhassa Altın Ordu, Fatsa ve Ünye ilçeleri seçimlerin ana gövdesini oluşturacaktır. Bu üç ilçede aday belirlemede yanlışlık yapıldığında 2004 ve 2009 seçimlerindeki hayal kırıklığı tekrarlanabirir. O halde Enver Yılmaz ince eleyip sık dokuyacak.

Enver Yılmaz’ın aday olacağını Yeni Haber Gazetesi geçen haftaki sayısında manşet haber olarak duyurmuştu. Resmi olmasa da adayın Enver Yılmaz olacağını okuyucularıyla paylaşmıştı. Adayın açıklanmasına iki gün kala bu bilgiyi okuyucularıyla paylaşan Yeni Haber’in haberi doğru çıkmış ve gazetemizin ne kadar araştırmacı bir gazetecilik örneği sergilediği bir kez daha ortaya çıkmıştı. Adayın açıklanmamasına rağmen, resmi bir beyanat olmamasına rağmen Enver Yılmaz’ın olacağını iki gün öncesinden duyurmamız, okuyucularımızın da dikkatini çekmişti.

***

 

Zeki Sarıhan’dan Harman Dergisi açıklaması

Gazetemiz köşe yazarı ve emekli öğretmen Sayın Zeki Sarıhan, şahsıma gönderdiği bir yazıda, “Harman” dergisinin eski kadrosuyla birlikte devamından yana olduğunu iyi niyet duygularıyla belirtmiş, ancak “Fatsa Harman” Dergisinin yayın politikasından memnuniyetsizliğini dile getirmiştir.

“Fatsa Harman” Dergisi olarak yeni yayına girmiş olan derginin yayın kurulunda kendisinin ve kardeşi Ayhan Sarıhan’ın ‘bilgileri olmadan’ yayın kuruluna isimlerinin yazılmasını da kabul edilemez olduğunu belirten Zeki Sarıhan, “Fatsa Harman” olarak yayınlanan dergide siyasi yazıların da olmaması gerektiğini beyan ediyor.

Sayın Zeki Sarıhan’ın açıklamasını aynen yayınlıyorum:

 

Sayın Eser, 

 

İmtiyaz sahibi olduğunuz Harman dergisinin yeni sayısı sizin adınız olmaksızın “Fatsa Harman” olarak geldi. Sizin, bu yeni dergiyle ilginizin olmadığı yolundaki açıklamanızı internetten ve bugün gelen gazetenizden de öğrendim. Zaten Ekim ayındaki son Fatsa ziyaretimde Ali Zeren'le işbirliğinizin sona erdiğini hem sizden hem de Ali Zeren'den öğrenmiştim.

 

Ali Zeren'le aranızdaki sorunun nedeni de az çok sezmiştim. Bu anlaşmazlığın giderilmesini ve “Harman”ın eskisi gibi devam etmesini arzu ederdim. Çünkü “Harman”, gerçekte iyi bir yerel dergiydi ve bunu editör Ali Zeren'e borçlu olduğumuz da bir gerçek. Şimdi, imtiyaz hakkı sorununu nasıl çözeceğinizi bilmiyorum. 

 

Son sayıda, Ali Zeren'e de yazdığım gibi Fatsa belediye başkanına birkaç yerde övgüler gördüm. Zeren'in olsun, başkalarının olsun herhangi bir siyasetçiyi, belediye başkan adayını destekleme hakkı var. Ancak bunun nedeni belediyenin maddi desteği olmamalı ve yeri de “Fatsa Harman” olmamalıydı. Bu durum Fatsa Harman'ı belediyeye bağımlı hale düşürebilir. 

 

Öte yandan bir yazıda, hiç gereği yokken CHP ilçe başkanı hakkında acayip bir yazı yayımlanması da hiç hoş değil. Bu tip siyasi polemiklere, karşı görüşü de yayımlamak şartıyla gazeteler yer verebilirdi ama “Fatsa Harman” gibi bir dergiye yakışmazdı. 

 

Fatsa Harman'ın son sayısında benim ve Ayhan Sarıhan'ın adı "Yayın Kurulu" listesinde ilan edilmiş. İkimizin de böyle bir konuda rızası alınmış değildir. "Yayın Kurulu" sıfatı, yazılardaki manevi sorumluluğu da üstlenmek amacına geleceği için buna zaten razı olmazdım. Dolayısıyla, Fatsa Harman dergisinde ilgi çekici ve yararlı bir hayli yazı olmasına rağmen bu derginin yayın politikası konusunda, hatta çıkışında hiç bir sorumluluğum olmadığını bildirmek isterim. Çok önemli ve makul bir gerekçe olmadan aranızdaki anlaşmazlıkta taraf olmayı da kendime yakıştıramam. 

 

Bu tavrımı Ali Zeren'e de yazdım. CHP ilçe başkanı Doğan Çelebi'ye de telefonla ifade ettim. 

 

Selamlar ve başarı dileklerimle. 

 

Zeki Sarıhan

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde