04 Mayıs 2024

Seçim ateşi Ünye’de yakıldı…

  • PDF

30 Mart yerel seçim ateşi her geçen gün yükseliyor.

Siyasete çok meraklı olmamız ateşin daha çok yükselmesine vesile oluyor.

7 Aralık 2013 Cumartesi günü AK Parti büyük şehir adayı Enver Yılmaz ilimize teşrif etti. Enver Yılmaz’ın kendi deyimiyle, “Ünye’de yakılan seçim ateşi” Fatsa ve Ordu merkez buluşmalarıyla devam etti.

Enver Yılmaz’ın ilk gün karşılamalarında coşku var mıydı, tahmin edebilmek olanaklı olamazdı. Ünye’de daha çok katılımcının olduğu, bunun Fatsa’da azaldığı, merkez ilçede de olağan düzeyde olduğu anlaşılır bir tablodur. Çünkü il sınırımız Akçay’da yapılan karşılamanın kalabalık atmosferi tabii ki Ünye meydanına yansıyacaktı. Ünye’den çıkıldığında topluluğun dağılması da normaldi. İlçelerde 147 aday adayı olması dolayısıyla tabii ki katılımın en üst seviyede olması da kaçınılmazdı.

Otobüsün üzerinde olanların fotoğrafına bakıldığında ise eksik olanları görmemek mümkün değildi. Nerede İdris Naim Şahin, Mustafa Hamarat ve Eyüp Fatsa... Gerçi AK Partiye destek veren seçmen Başbakan için destek verdiğini her seçimde ortaya koymaktadır. Ancak Ordu seçmeni yerel seçimlerde bu tercihini AK Partiden yana kullanmamakta. İki seçimdir DSP’den aday olan Seyit Torun’u seçmektedir.

30 Mart yerel seçimi AK Partiyi üçüncü kez teraziye çıkaracaktır.

İlk kez büyük şehir için oy kullanacak olan Ordu seçmeni 30 Mart günü tercihini ortaya koyacak.

Günümüz itibariyle yapılan anketlere bakılırsa CHP adayı Seyit Torun’un önde olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Sayın Seyit Torun 10 yıldır Ordu’da belediye başkanlığı yapmakta. Biliyoruz ki Seyit bey iktidar partisine iki seçimdir kaybettiriyor. Seyit Torun ve AK Parti 30 Martta yeniden seçmenin terazisine çıkacaklar. İktidar partisi iddialı. Hatta Sayın Başbakanımız Ordu’nun 30 Mart seçimlerinde alınmasını özellikle istiyor.

AK Parti 2011 milletvekili seçim sonuçlarına bakıp yan gelip yatsa bile seçimleri alabilecek çoğunluğu vardır. Yine de seçim bu. 252 bin oya güvenmemek gerekir.

Enver Yılmaz’ın yolu uzun.

Ancak partisi güçlü.

İlçe adayları belirlendiğinde tahminler daha çok netleşir…

Mustafa Balbay tahliyesi

4 yıl, 9 ay.

Az zaman değil.

Suçu “Ergenekon Terör Örgütü” üyeliği.

Buna gerekçe, kısaca ‘örgüte basın yoluyla destek vermek.’

Oysa; “Ergenekon ve Balyoz” davaları günümüz itibariyle tartışılır hale geldi. Çünkü “2004 Milli Güvenlik Kurulu Tavsiye Kararları” bu davaların yeniden ele alınmasını gündeme getiriyor.

Hafızamızı tazelersek, 2007 milletvekili seçimleri öncesinde tutuklu olan Sebahat Tuncel PKK Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla hapisteydi. İstanbul’dan bağımsız milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Seçimin ertesi günü hemen tahliye edildi. Aynı durum 2011 seçimlerinde de yaşandı. Tutuklu olup da seçilen hiçbir vekil tahliye edilmedi. Bu durum çoğu çevreler tarafından bir nevi çifte standart olarak yorumlandı.

Anayasa Mahkemesine kişisel başvuru hakkını kullanan Balbay, ilgili mahkemenin verdiği kararla özgürlüğüne kavuştu.

Ülkemizde siyasi iktidarın yargı üzerindeki vesayeti ve baskılarıyla yüzlerce masum insan belki de haksız yere hapislerde yatıyor.

“Ergenekon ve Balyoz” davalarına muhatap olan belgeleri kim servis etmişti?

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu.

Yargı erki 2007- 2008 yıllarında ortaya çıkan bu belgelere dayanarak büyük operasyonlar düzenleyip başta Türk Silahlı Kuvvetler mensupları olmak üzere gazetecileri tutuklayıp yargılamalar yaptı ve yüzlerce sanığı çeşitli cezalara çarptırdı.

İktidar ve Fethullah Gülen Cemaati arasında dershane kavgasının başlamasıyla bir başka gerçek ortaya çıktı. 2004 yılından bu yana “irtica ile mücadele” kapsamında 2013 yılına kadar fişlemeler devam etmiş. Her ne kadar iktidar yalanlasa da Baransu’nun belgeleri tüm gerçekleri ortaya koyuyor.

“Ergenekon ve Balyoz” davalarına gerekçe gösterilen belgeler yayınlanırken ses çıkarmayan iktidar, yeni belgeler yayınlandıkça Mehmet Baransu’yu vatan hainliği ile suçluyor. İşte tam bu noktada çifte standart uygulandığı ayan beyan hayat buluyor.

Mehmet Baransu’nun belgeleriyle 4 yıl, 9 ay hapis yatan CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Mustafa Balbay 9 Aralık 2013 Pazartesi gece yarısı tahliye oldu.

Geçmiş olsun Mustafa Balbay…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde