03 Mayıs 2024

CHP Adayını Netleştiriyor

  • PDF

Ekonomist Dr. Z. Ulvi Süvarioğlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fatsa belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Ulvi Süvarioğlu ilk, orta ve lise eğitiminden sonra İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olarak İstanbul’da özel sektörde üst düzey görevler alarak ekonomi alanında ciddi mevkiilere ulaşmış bir hemşehrimiz.

14-15 Aralık 2013 Cumartesi ve Pazar günleri CHP Fatsa ilçe başkanlığı binasında ilk gün tanışma, ikinci gün basın toplantıları yapan Süvarioğlu, partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Ulvi bey hem CHP, hem de Fatsa belediye başkan adayı olduğunda partiye büyük kazanımlar sağlayabilecek bir isim. Çünkü mesleki uzmanlığı, karizmatik kişiliği, ülke genelinde ekonomi alanındaki birikimi ve bu alanda danışılan isim olması, proje üreten, İstanbul gibi mega kentte medyatik ve magazin yanının olması, ulusal düzeyde kabul görmesi CHP’nin avantajına.

Zaten Ulvi bey siyasete çok yabancı sayılmaz. 1994 yerel seçimlerinde ANAP’tan İstanbul, Kadıköy Belediye Başkan adayı olmuş, merkez sağ geleneğinden gelen bir hemşehrimiz.

Ulvi Süvarioğlu’nun aday adaylık müracaatıyla Fatsa özelinde CHP adına pozitif bir tablo oluşurken, genel merkez politikaları düzeyinde de tüm siyasi merkezlere açılan yeni bir CHP görüyoruz. Dolayısıyla CHP genel merkez düzeyinde de bütün demokratları parti çatısı altına davet ederken, iktidara hazırlandığı mesajını veriyor sanırım. Fatsa’da da bu fotoğrafı görmek mümkün. Geçmiş yıllarda ANAP, DYP çizgisinde hatta AK Parti çizgisinde olan simaları Cumartesi günkü CHP toplantısında gördük.

Kimi çevrelere göre ise partilerdeki güçlü adayların var olması AK Parti adayına yarayacağı yorumlarını gündeme getiriyor. Yani partiler seçmenlerini çatısı altında topladığında, taban kaymaları olmadığında AK Partinin rahat seçim alacağı düşünülüyor. Böyle bir tablo karşısında da AK Parti çevrelerinde rahatlamış bir olguyu görmek mümkün. Ancak bu rahatlama adayın durumuyla da parelellik sağlamalı.

CHP, Fatsa’da (aday olursa) Ulvi Süvarioğlu ile başarılı bir seçim süreci yaşar. Bu gerçekliği ortaya koymak gerekir. Hatta kaliteli bir seçim yaşarız.

CHP’de dikkat çekici ve göze çarpan bazı gelişmeleri de dile getirmek gerekir. CHP parti içi bütünlüğü ve birlikteliği sağlayamamış bir fotoğraf veriyor. Aday adayı Ulvi Süvarioğlu’da basın toplantısında yaptığı konuşmada özellikle birlik ve bütünlüğe vurgu yaparak, “birlikte yürümek istemeyenlerle yollarımızı ayırmalıyız” açıklamasında bulunmuştur. Yakın geçmişte halen yöneticilik yapan, parti kurumsal kimliği altında belde belediye başkanlıkları yapan, belediye meclis üyelikleri yapan aktif simaların toplantıya katılmaması doğal olarak çeşitli soru işaretlerini ve kafa karışıklıklarını gündeme getiriyor. Oysa bu durum CHP’ye zarar verecektir. Birlik bütünlük yetkili organlarca ve sorumluluk üstlenmiş yöneticiler tarafından ince detaylarıyla ele alınmalıdır. Bu satırları yazarken de bunun bir eleştiri değil bir tavsiya niteliğinde olmasına dikkat ediyorum. Biz gazeteci kimliğimizle salt CHP’yi değil tüm parti çalışmalarını olumlu yada olumsuz yönleriyle gözlemleyip bu gözlemlerimizi okuyucularımızla paylaşıyoruz. Nihayetinde CHP çatısı altında görev yapanlar eleştirel yazılara çok makul bakmayabilirler diye de hassasiyet göstermeye çalışıyorum. Gerçi her partiden tüm siyasetçiler eleştirilmeyi istemez, eleştirenlere karşı hemen küskünlük göstermeye başlarlar.

CHP 30 Mart seçimlerinde önemli bir ivme kazanacak. Çünkü Ulvi beyin karizması ve ilk verdiği intiba seçimlerin de kaliteli geçeceğine işaret ediyor.

Başarılı olamıyorsak altyapıya önem verilmeli

Fatsa Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde bir yenilgi daha aldı.

İç sahada bir türlü şansı tutmayan takımın son haftada da yenilmesi şampiyonluk yolunda her geçen gün yara aldığını gösteriyor.

Daha önceleri de bu köşede dile getirdiğim gibi, Fasa Belediyespor artık altyapıya önem vermeli, Fatsalı gençleri çatısı altına almalıdır. Fatsalı Antranörlere bünyesine katmalıdır.

Mevcut haliyle bir trilyonun üzerinde para harcanan bir kuruluşta sonuç alınamıyorsa bu paranın kimlere verildiğinin de hesabı yapılmalıdır. Bu harcama 3-5 yıl Fatsalı gençlere yapıldığında hem gençlerimiz istihdam edilmiş olacak, hem de takımda yerellik ve amatörlük ruhuyla canla başla mücadele edecek altyapıyı oluşturmuş olacağız.

Bu meseleyi daha dün Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’la da konuştum.

“Madem ki hedefe ulaşamıyoruz, neden 1 trilyon para çar çur olsun ki. 20 maç oynayıp milyarlarca paramızı dışarı veriyorsak, bırakın bu parayı kendi çocuklarımıza harcayalım, kendi çocuklarımızı yetiştirelim. Bizde bu klüpte iki dönem yöneticilik yaptık. Yönetim kurulu başkanımız İsmail Sarıçiçek ‘hedefimiz Fatsaspor’a bir tesis yapmaktır arkadaşlar.’ demişti ve iki dönemde bu günkü tesislerin yapımını gerçekleştirmiştik. Hem de belediyeden ciddi bir destek alamamıştık. Bu günkü imkanların dörtte biri bile yotu. Belediye 600-700 bin lira harcayıp, bir o kadar da Fatsalı esnafın cebinden çıkıyor ve sonuç alınamıyorsa bırakalım bu para Fatsalı gençlere harcansın.” dedim.

Hatta bu memlekette hocalık yapacak, fotbol oynamış tecrübe sahibi onlarca şahsiyet bulabileceğimiz altyapımız var. Mevcut yöneticilerin bu hesapları da yapmaları gerekir. Madem ki şampiyonluk yolunda yara alıyoruz, o zaman yeni planları devreye sokmalıyız.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde