02 Mayıs 2024

Ustalık Dönemi Başladı

  • PDF

Geniş halk kitlelerinin desteğini alan, onları peşinden sürükleyebilen liderler siyasi yaşamlarında büyük başarılar elde etmişlerdir. Bu başarıları elde eden liderler birden fazla dönemleri iktidar olmakla taçlandırmışlardır.

Cumhuriyet dönemi liderlerine bakıldığında Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Turgut Özal ve son olarak Recep Tayyip Erdoğan öne çıkmaktadır. Bu liderler aynı zamanda karizmatik siyasi kişilikleriyle rakiplerine taş çıkartan liderler olmuşlar.

30 Eylül 2012 Pazar günü yapılan AK Parti Kurultayında da görüldü ki; Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan geniş halk kitlelerini arkasına almış veya aldığını bir kez daha kanıtlamıştır.

Karizmatik bir liderlik, muhteşem ve coşkulu aynı zamanda duygusal bir kurultay, bütün dünya halklarına verilen bir mesaj… “Barış ve kardeşlik”.

Şiirle başlayan, Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsüyle devam eden ve katılımcıların gözyaşlarının tavan yaptığı anda gençliğe verilen 2071 hedefi…

Sayın Başbakan 2023 hedefini aşıp gençliği 2071 hedefine odaklıyor. 2071 Malazgirt Zaferinin bininci yıl dönümü. Böyle bir ütopya yaratmak, böyle uzun hedeflere odaklanmak aynı zamanda günümüz sorunlarının da unutulması anlamını taşıyor. Bu bakımdan Başbakanımız toplumumuzun hangi dilden anladığını fevkalade iyi analiz ediyor. Toplumun gazını almayı gayet yerinde ve zamanında planlıyor. Bu da siyasi liderlik vasıflarından birisidir.

Kurultay gösterdi ki; Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun partisi AK Partiye olan destek sürecek. Birinci hedef yerel seçimler. İkinci hedef Cumhurbaşkanlığı seçimi. Zaten Sayın Başbakan kurultayda Cumhurbaşkanlığına aday olacağını da açıklamış oldu. Peşinden de milletvekili genel seçimleri. Böyle bir siyasi atmosferde muhalefetin çok üretken olması gerekir. Çünkü Başbakanımız halen geniş halk kitlelerinin büyük desteğini alıyor.

Zamanlama açısından zamların altını çizelim. Coşku dolu bir kurultay, aynı gün doğalgaz ve elektriğe yüzde on zam.

Bir hafta önce akaryakıt, alkollü içecekler, özel tüketim vergilerine zam. Tüm bu zamlar profesyonelce ayarlanmış zamlardır.

Verirsin coşkuyu yaparsın zammı. Coşku zammı unutturur. Sayın Başbakanımız bu olguları ve politikaları çok iyi bilen birisi. Toplumun ne istediğini çok iyi analiz edebiliyor. Karizmatik liderlik böyle bir şey olsa gerek…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde