04 Mayıs 2024

Başarıları aday olmalarını sağladı

  • PDF

AK Parti ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla kamuoyunun merakla beklediği bir soru daha cevabını bulmuş oldu.

Açıklanan isimler arasında beklenmeyen veya sürpriz olarak algılanan simalar olmuş olabilir. Bu bağlamda AK Partinin aday adayları ile ilgili yaptırdığı anketleri ciddi manada dikkate aldığını anlamış olmalıyız. Çünkü parti içinde bile çeşitli tepkiler çeken mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesi anketlere göre vazgeçilmez olduklarının bir tezahürü olarak yansımaktadır. Bu tablo Fatsa, Aybastı, Gölköy ve Kabataş ilçe belediye başkanlarının yeniden aday olmalarını sağladı. Değişmeyenler bu 4 ilçe başkanlarıdır.

Örneğin, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar’ın yeniden aday gösterilmesi, kamuoyu desteğinden kaynaklanmıştır. İzzet Gündoğar hem partinin ilçe teşkilatında, hem de eski milletvekili Ayhan Yılmaz tarafından olmaması yönünde ağırlıklı görüş bildirilirken, kamuoyu anketinde yüksek oranda destek almasıyla yeniden aday gösterilmiştir.

Aynı örneğin benzerini Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan için de göstermek mümkündür. Hüseyin Anlayan kamuoyu desteği ve iki dönemde başarılı işler yaptığı için aday olmuştur. Hatta AK Partinin Anlayan ile daha fazla oy alacağı tahminleri her kesimde kabul görmüştür. Başkanlık görevleri süren ve yeniden aday gösterilen adaylar kesinlikle başarılı hizmetler ürettikleri için yeniden aday olabilmişlerdir.

AK Parti için seçim startı ilçe adaylarının belirlenmesiyle birlikte verilmiştir. Şimdi sıra meclis üyesi listelerindedir.

AK Parti ilçe adaylarını açıkladıktan sonra seçimin fitili de yakıldı sayılır. Artık propagandalar başlayacak meydanlar şenlenecektir. Adaylar er meydanında güreş tutacak, sandıkta sonuç alacaklardır. 29 Marta kadar güreş devam edecek, 30 Martta karar ve yetki millette olacaktır. Millet kimi isterse yönetici o olacaktır. Demokrasinin güzelliği bu işte. Tabii ki demokrasi ayakların birisi bu.

İki belediyemiz olacağı bilinmeli.

İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi.

Kim seçilirse seçilsin hizmet etmek, proje üretmek mecburiyetindedir. İlçe belediyelerimiz zaten bu hizmet kervanında yürüyen vagonlardır. Bu vagonlara ek olarak daha geniş imkanlara sahip büyük vagon raylara oturacaktır. Büyük vagonun kaptanını da seçmek bizim yetkimizdedir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde