02 Mayıs 2024

Partilerin yerel seçim heyecanı

  • PDF

Yerel seçimlerin erkene alınması çalışmalarının başlamasından sonra çeşitli çevrelerde yorumların başladığını görmek mümkün.

Bu tabii ki; kamuoyunun seçimlere karşı olan duyarlılığını gösteriyor. Zaten öteden beri Türk toplumunda seçimlere olan ilgi her an ön sıralarda yer almıştır.

Yerel seçimler önemli. Çünkü yerel yöneticilerin seçilecek olması söz konusu. Vatandaşlar olarak bizler daha çok yerel yöneticilerimizle karşı karşıya geleceğiz. Dertlerimizi ve sorunlarımızı onlarla paylaşacağız. Bu bağlamda yerel yöneticilerimizi seçerken daha hassas davranmamız gerekiyor. Bu hassasiyeti da toplumumuz gösteriyor zaten.

Şu an bile kamuoyu çeşitli isimleri “resmi olmasa” da tartışmaya başladı bile. Açıkçası bu erken tartışma doğruyu bulabilme tartışması olarak algılanmalı, yaşanmalı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Anlayan AK Partiden aday adaylığını açıklamış durumda. “Seçime hazırız” başlıklı basın açıklamasıyla üçüncü dönem başkanlığa aday olduğunu deklare etmiş bulunuyor. Başkan Anlayan üçüncü dönemi “ustalık” dönemi olarak değerlendiriyor. Bu hedefinde de haklı olabilir. Çünkü iki dönem görev yapan Anlayan üçüncü ve “ustalık dönemi” olarak adlandırdığı dönemi deneyecektir.

Aslında Fatsa’da iki dönem belediye başkanlığı yapmak başarı olarak algılanmalı. Zor iştir yönetici olmak. Görülüyor ki; Anlayan’ın üçüncü dönemi talep etmesinin arkasında bir varlık göstermiş olması yatmakta. Kuvvetle muhtemeldir ki, Başkan Anlayan kendine güveniyor.

Muhalefet partilerinde de bazı isimler kamuoyunda konuşuluyor. İsmi geçen şahıslar da Fatsa’da kendini kanıtlamış isimler. Şimdiden bir tahmin yapmak olanaksız. Zaman çok erken.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde