03 Mayıs 2024

Enver Yılmaz ve iktidar avantajları

  • PDF

Yerel seçim ateşi her geçen gün alevini yükseltmeye devam ediyor.

Dolayısıyla er meydanı şenlikleniyor.

Adayların meclis üyesi kurmayları henüz belirlenmiş değil. Meclis üyelikleri listeleri belirlendiğinde hedefe ulaşmak için startlar verilmiş olacak. Sanırım kesin aday listeleri 18 Şubat günü ilçe seçim kurullarına verilecek.

Bu durumda ilçe ve büyükşehir adayları şu an ‘el ense’ çekmek için kisbetleri giydiler. Bir nevi er meydanında yerlerini aldılar ve güç ölçümü için ilk denemeleri çekmek üzereler.

AK Parti büyükşehir adayı Enver Yılmaz’da kisbetini giymiş ve sahaya çıkmış durumda.

Enver bey 6 gündür Fatsa’da.

Gece gündüz demeden 6 gündür Fatsa’nın ateşini ölçmeye çalışıyor. Fatsa’nın ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirlemeye çalışıyor. İlçe merkezi, belde, köy ve mahallelerde sıkılmadık el, girilmedik ev ve işyeri bırakmamaya çalışıyor. Zaten adayların tümünün hedefinde “sıkılmadık el, girilmedik ev ve işyeri bırakmayacağız” sloganı var.

Enver Yılmaz AK Parti siyasetinin ilk başından bu yana aktif görev almış bir isim. Kurucu il başkanlığından başlayan siyasi serüven, bu günlere kadar ulaşmış durumda. 3 dönemdir milletvekili. Seçilebilirse Ordu’nun ilk büyükşehir belediye başkanı olacak.

Büyükşehir serüvenini hepimiz biliyoruz. Başta iktidar mensupları olmak üzere bütün siyasilerin başarılı çalışmaları sonucu büyükşehir olduk. Enver Yılmaz’ın da iktidar partisi milletvekili sıfatıyla sürece büyük katkıları mevcut.

Büyükşehirin avantajları olacak mı?

Onu zaman gösterecek.

Ancak avantajlarının olacağını şimdiden görebilmek zor olmasa gerek.

Başta büyükşehirle birlikte ciddi bir istihdam alanı ortaya çıkacak. Üniversite bitirmiş bir kısım gençlerimiz en azından büyükşehir yapılanmasında istihdam edilerek zorunlu göçten kurtulacaklar. Yani ilimiz bir süreliğine beyin göçü vermeyecek. Bildiğim kadarıyla 2 bin civarında bir kadro ihdas edilecek. Bu sayı azımsanamaz. Fakat seçimi kim kazanırsa kazansın bu kadro yapılandırılırken açılacak olan kadrolara siyasi yaklaşımla değil, ehil olanlar, mesleklerinde akademik kariyeri olanlar ve uzman olanlar tercih edilmeli. Daha da önemlisi ilin tamamını kapsayacak bir dağılımla yapılandırılmalı. Hatta 19 ilçenin nüfus oranlarına paralel bir yaklaşımla adil şekilde kadro dağılımıyla alınmalı. Bu ayrıntıyı ve hassasiyeti şimdiden dillendiren siyasilerin beyanlarına tanık oluyoruz. Sanırım Enver Yılmaz’da seçildiğinde bu konuda teraziyi ölçülü ayarlayacaktır.

1 Mart’ta Fatsa’ya müjde verecek

Enver bey; Fatsa için 1 Mart tarihini işaret ediyor.

Bu tarihte Fatsa adına iki önemli proje açıklayacağım diyor. Biliyoruz ki artık Fatsa’nın büyük projeleri büyükşehir tarafından yürütülecek. O halde büyükşehir göz ardı edilmemeli. Hizmetlerin gelebilmesi ve bu hizmetlerin sürdürülebilmesi adına Fatsa ana merkezi oluşturacak. Zaten büyükşehir idare merkezlerinin en büyüğü Fatsa’ya kurulacak. Fatsa merkezi konumu itibariyle en önemli koordinasyon merkezi haline gelecek. Haliyle büyükşehir idaresi Fatsa’yı ana hizmet üssü olarak kullanacak. Bu vesileyle yatırım projeleri de Fatsa baz alınarak ve Fatsa üzerinden hesaplanacak. Bu coğrafya büyüklüğü Enver Yılmaz’ın dikkatini çekmiş olmalı ki; Fatsa için iki büyük proje açıklayacağını beyan ediyor.

*       *       *

Enver Yılmaz adaylığı açıklandığı günden bu yana sahada propaganda yapıyor. Geçen hafta Cuma gününden bu güne kadar Fatsa’da kaldı. Zaman zaman sohbet etme imkanı bulduk. Tecrübesi güven veriyor. Bu tecrübeye çalışma ekibindeki uzman kişilikleri de eklemlediğinde güveni daha da artacak.

Büyükşehir yönetimi ilçelerden seçilen tüm belediye başkanları ve yine ilçelerden seçilecek olan belediye meclis üyelerinden oluşacak. Dolayısıyla her büyükşehir belediye başkan adayı kendi partilerinin ilçe belediye meclis listelerine müdahale edebilirler. Enver Yılmaz’da bu listelerin yapılmasında önerilerini ve tavsiyelerini partisinin il ve ilçe başkanlıklarına bildirecektir.

Enver bey aday adaylığı sürecinde hem genel merkezine hem de partili seçmenlerine verdiği pozitif enerjiyle aday olmayı başaran bir siyasetci. Dolayısıyla bir eşiği bu pozitifliği ile aşmış, şimdi sıra ikinci eşiğe gelmiştir.

AK Parti iktidar olmanın avantajını bilmem nasıl pozitif hale getirecek.

İl merkezi belediyesinin muhalefette olması her ne kadar dezavantajına olsa da, 19 ilçenin 14 belediyesinin AK Partide olması doğal olarak bir pozitiflik sağlayacaktır. 14 ilçe belediyesi ve genel iktidar avantajları Enver beyin elini güçlendirebilir.

Biz; bir nevi Fatsa’yı izlerken, “hepimizin birlikte Ordu olduğunu” da unutmamalıyız. Çünkü temel ihtiyaçlarımızın çoğunluğu büyükşehir belediyesi tarafından sağlanacak. Dolayısıyla hesaplar bu unsurlar değerlendirilerek yapılmalı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde