03 Mayıs 2024

İktidar bu filmin başrol oyuncusudur

  • PDF

Seçim meydanlarında mahşeri kalabalıklar görüyoruz.

Tüm liderler meydanlarını hınca hınç dolduruyorlar.

Tabii ki başbakanın mitingleri daha kalabalık. Başbakanın bu kalabalıkları için “bindirilmiş kıtalar” diyenler de yok değil. Aslında bindirilmişten öte “iktidar olmanın nimeti” denilse daha doğru olur. Çünkü ülkemizde tüm iktidarlar her girdiği seçime 1 puan önde başlar. Türk siyasetinde bu anlayış bilinçli ve sürekli olarak gündemde tutulur. Toplum bu algıyı belki korktuğu, belki de mevcut edinimlerinin elinden alınacağı hissi ve korkusuyla içselleştirmiştir ve kabullenmiştir.

Görüyoruz ki; yapılan meydan mitingleri “meydan muharebesine” dönüşüyor. Parti liderleri kavgada bile söylenmeyecek tarzda üslup kullanıyorlar. Siyaset dili çok küfürlü, çok kaba. Oysa siyasetçiler barış dili kullanmalı. Kutuplaşmaların, ötekileştirmelerin temeline kürek sallamamalı. Ne yazık ki parti liderlerinde ağız dolusu küfürler duymak mümkün.

Daha düne kadar başbakanımız tarafından övgülerle anılan Fethullah Gülen hoca, aynı başbakan tarafından üç aydır örgüt başı, sahte dindar, paralelci, çıkarcı gibi ithamlara maruz kalıyor. Oysa dün birlikte hesap yapıyor, ülke geleceğini birlikte hesaplıyor, geleceğe dair birlikte projeksiyon tutuyorlardı.

Anlamak olanaklı.

Başından bu yana yapılanlar tarafların biri marifetiyle açık edildi. Dolayısıyla esas sorun açığa düşmekten kaynaklanıyor. Güya cemaat tarafı iktidarı suç üstü yaptı. Para üstünde yakaladı. Para dolu ayakkabı kutuları, yatak odalarında para kasaları, evde para sayma makineleri falan...

Toplumun kabullenemeyeceği biçimde rüşvet çarkı ortaya çıkarıldı.

Oysa bu kavganın tarafları bizler olamayız. Hatta bu kavganın faturasını bizler ödememeliyiz.

Görüyoruz ki; meydanlar bu kavganın tezahürü olarak bizlere yansıyor.

Bu kesinlikle bilinçli olarak yapılan siyasi bir manipülasyonlardır.

“Cambaza bak” taktikleridir.

Kanmamak lazım.

Çünkü hiçbirisinin söyleyecek ciddi projeleri yok. Meydanları kayıkçı kavgasına dönüştürüp “cambaza bak” politikaları yapıyorlar.

Esas tehlikeyi bertaraf etmeye çalışıyorlar.

İktidar bu filmin başrol oyuncusudur. Türk siyasetinin hiçbir döneminde bu denli açığa düşen bir iktidar görülmemiştir. Bu oyun açığa çıkan bazı meseleleri kapatma uğraşısıdır. Kavganın altında açığa çıkmanın kapatılması yatmaktadır. İktidar güçlüdür, kendisine güvenmektedir.

Ahlaki ve geleneksel değerlerimize bağlı kalalım.

Akıl ve sağduyu isteyelim lütfen…

Bizi cambaza baktırırlarken, arka planda neleri götürüyorlar anlayalım lütfen...

 

Siyasi gelişmeler CHP lehine

Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelindeki yükselişi Fatsa’ya ne kadar yansıyacak az veya çok tahmin etmek mümkün.

Adayın vizyonu, partinin ülke genelindeki yükselişi, alternatif olabilecek vaatler, partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe belediye meclis üye adaylarının özverili çalışmaları 2011 seçimlerinde alınan 15 bin oyu geçebilecek görüntüye sahip denilebilir.

Dün Fatsa CHP ilçe başkanı Doğan Çelebi basın toplantısı düzenledi. Aday açıklanmasında gecikme olduğunu ancak bu gecikmeyi çalışmalarla fazlasıyla kapattıklarını beyan etti. CHP’ye ve adaya olan ilginin her geçen gün büyüdüğünü açıkladı. CHP’nin birleştirici güç olduğunun altını çizdi. Her politikacı gibi yerel seçimin galibi olacaklarını vurguladı.

Aday Ulvi Süvarioğlu’da Fatsa’da alternatifin odağında kendisinin olduğunu geçen haftalarda gazetemiz sütunlarunda beyan etti. Bunu yaniden tekrar etmenin anlamı yok.

Ancak genel olarak bakıldığında ve çeşitli analizler yapıldığında CHP adayı, yönetimi ve genel merkez rüzgarıyla çıtasını yükseltebilir. Çünkü ülkedeki tüm siyasi gelişmeler CHP lehine. Toplumun CHP’ye olası olumlu yaklaşımı Fatsa seçmenini de etkileyecektir kaçınılmaz olarak. Seçimler çalışma, daha çok çalışmayla, daha çok insana dokunmayla, daha çok insanı tanımayla ivme kazanıyor. Görülüyor ki CHP yetkilileri de bu kriterlere uyan faaliyetler içerisinde.

Tabii ki her parti seçim kazanmak için hazırlık yapıyor. CHP’de de seçim kazanmak tek hedef. Doğan Çelebi’nin çalışma azmi ve değerlendirmeleri bu yönde.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde