04 Mayıs 2024

31 Mart sabahı yeni bir güneş doğacak

  • PDF

Üç gün kaldı.

Cuma ve Cumartesi günleri hareketli geçer.

Pazar günü bir sessizliğe uyanırız. Ta ki Pazar saat 16.’ya kadar. Hepimiz vatandaşlık görevlerimizi yapmanın huzuru ve rahatlığı ile sandıkların açılacağı saatleri bekleriz. Heyecanlı oluruz, çünkü yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Sonuç da önemlidir doğal olarak.

Hafta başında Başbakan ilimize geldi. Mitingler her zamanki bildik şekilde. Kalabalık fevkalade. Zaten başbakanın tüm mitingleri mahşeri kalabalıklarla gerçekleşiyor. Aslında başbakanın Ordu’ya ikinci ziyareti Ordu sandıklarına ne kadar oy yansıtacağı ile ilişkili. Sanmam ki kararsızlar etkilensin. Bu saatten sonra kararsız kaldıysa mevcut tahminlerin alt üst olacağını da unutmamak gerekir. Oysa her seçmen kararını vermiş ve hedefe odaklanmıştır. Dolayısıyla başbakanımızın bu mitingini AK Partiye oy kazandıracak bir miting olarak algılamamak gerekir. AK Parti seçmeni zaten kararını vermiş ve düşüncesi ekseninde tercihini yapacaktır.

Başbakan başta olmak üzere tüm siyasi parti liderlerini taktir etmek gerekir. Aralıksız her gün en az iki, bazı günler dört miting yaptıklarına tanık oluyoruz. Yorucu bir süreç yaşıyorlar. Bu durum karşısında meydanların tozunu atıyorlar da diyebiliriz.

Meydanların üslubunda değişiklik olmadı. Başından beri son derece sert, son derece küfür dolu, son derece edebi lisandan uzak, son derece seviyesizce hitaplar dinledik. Bu gerilimin müsebbibi de başbakanın üslubu ile alakalı gözüküyor. Sayın başbakanımız çok hırçın, çok kızgın, kavga ortamına çok yakın bir fotoğraf verdi. Oysa yumuşak dilli olması gereken ta kendisi olmalıydı. 30 Marttan sonra bu üslubun yumuşayacağını düşünüyorum.

Başbakanımızın Ordu konuşmasını televizyondan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ile dinledik. Borsa Başkanımız Ali Feyzi bey başbakanımızın fındık ile ilgili vurgularının yetersizliğini dile getirerek, “… oysa fındık fiyatları bölge insanı için hayati önem taşımakta. Şu an 5.80 TL. olan fındık fiyatı bölgenin kanayan yarası haline dönüşmüştür. Sayın başbakanımız fındık konusunu es geçmiştir. Biz bir gün öncesinden milletvekillerimizle konuşup, başbakanımızın fındığa değinmesini talep etmiştik. Ancak fındığın geleceği bir muamma olarak ortada kalmıştır…” açıklamasında bulundu. Sayın Ayhan Baş’da meseleye aynı perspektiften yaklaşımlar göstermiştir.

Bence de doğrudan gelir destekleri dile getirilerek konu geçiştirilmiştir. Bu bölgede fındık ne kadar para ederse o kadar göç önlenmiş olur, o kadar geleceğe güven artar, o kadar geçim sıkıntısından kurtulmuş oluruz. Bizim bu yaklaşımımız karşısında üretici ne der bilemeyiz.

Sayın başbakanımız son gelişinde önemli müjdeler vermediği gibi yeni yatırımlardan da bahsetmemiştir. Tabii ki büyükşehir yapılanmasını da göz ardı edemeyiz. İnkar etmemeliyiz ki zaten büyükşehir oluşumu başlı başına yeni bir büyük yatırım demektir.

Başbakanımızın heyecanı gün geçtikçe düşüş göstermekte. Anlamalıyız ki, her gün 3-4 yerde miting yapıp konuşmak kolay değil… Yine de tek başına başarıyla seçim kampanyasını sürdürüyor.

31 Mart sabahı yeni bir güneş doğacak.

Biz de seçimin kazananı Fatsa olsun diyoruz…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde