04 Mayıs 2024

Bu Seçimler Tayyip Erdoğan’ın Zaferidir

  • PDF

30 Mart seçimleri Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da AK Partinin zaferi ile sonuçlandı.

Ordu’da 20 belediyenin 20’sini kazanan AK Parti, büyükşehirle beraber ilin tamamında hizmeti üstlenecek.

Bu sonucu milli iradenin tecellisi olarak görmek gerekir. Daha doğrusu başbakanın zaferi olarak algılamak gerekir. Sonuçlara göre, seçmen “başbakanımı yedirmem” tepkisi koymuştur da diyebiliriz.

Yorumları çoğaltmak mümkün.

Artık seçimler bitmiştir. 31 Marttan itibaren verilen vaatlerin ve yapılacak olan hizmetlerin takipçisi olmalıyız. Bu çok önemli. Yönetim kadrolarına seçilenleri yakın takibe alma sürecini başlatmalıyız.

Her parti seçim kampanya çalışmalarında üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmışlardır.

Ancak süreç ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik karizmasına olan destekten dolayı bir genel seçim havasına dönüşmüştür. İki kez ilimizi ziyaret eden Başbakan, daha önceki seçimlerde aldığı desteği arttırarak yenilemiş oldu. Dolayısıyla AK Partinin aldığı oylar Tayyip Erdoğan için verilen oylar olarak algılanmalıdır. Seçim sonrası enteresan diyaloglara da tanık olduğumuzu söyleyebiliriz. Orta yaş üzeri bir bayan seçimden bir gün sonra “5 oyum olsa beşini de Tayyip Erdoğan’a veririm.” dediği gibi.

Adayların etkisi yok mudur, doğru analiz yapmak gerekirse düşük yoğunlukta olduğu sonucuna varabiliriz. İnkar edilemez ki, adaylar gece gündüz, canla başla çalışmışlardır. Şu tespiti de yapmadan geçmemeliyiz ki, AK Partiden kim aday olursa olsaydı... bu oy desteği yine aynı oranda çıkacaktı. Çünkü bu destek Tayyip Erdoğan’a olan sevginin bir tezahürü olarak sandığa yansımıştır.

Fatsa seçimi bir ilki de ortaya koymuştur. Üst üste üç seçim kazanan tek isim Hüseyin Anlayan olmuştur. Bu da Fatsa tarihine bu şekilde yazılacaktır.

Pazartesi günü Fatsa’da teşekkür mitingi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Cumhuriyet meydanında Hüseyin Anlayan ve milletvekilleriyle kürsüye çıktı. Fatsalılara teşekkür etti. Coşkulu kalabalığa hitap etti.

Aynı gün Hüseyin Anlayan basın toplantısı yaptı. “Vaatlerimizi yerine getireceğiz. Daha ağır yük üstlendik. Bunun gereğini çalışarak yerine getireceğiz. Hizmet çıtasını her geçen gün yükselteceğiz.” dedi.

Seçim bitmiştir.

Şimdi ileriyi düşünme ve geleceği planlama zamanı başlamıştır.

Fatsa’da Harikalar Diyarı projesi, Belediye Hizmet Binası ve Otogar projesi, Meydan Projesi gibi büyük projelerin hayata geçirilmesi için adımların atılması süreci başlamıştır. Artık ilimizin ve ilçelerimizin alacağı hizmetlerin takipçisi olacağız.

Ülkemiz, ilimiz ve ilçelerimiz için yeni bir süreç başlamıştır.

Kazanan tüm belediye başkanlarına başarılar dileriz...

Mustafa Sade

Seçimin Kaybedip Kazananıdır

30 Mart seçiminin kaybedip kazananı MHP Fatsa adayı Sayın Mustafa Sade’dir.

Nasıl oluyor demeyin. Seçimler bazen öyle tablolar ortaya koyar ki, kaybetmiş olsanız da aldığınız oylarla size destek verenlerin gönüllerini kazanmış olursunuz.

Mustafa Sade’de kaybetmiş olsa da 17 bin 500 Fatsalı’nın gönlünü kazanmış oldu.

Bu yerel seçimlerde aday faktörünün ne kadar önemli olduğunu Mustafa Sade’de gördüm.

Sayın Sade’nin kişisel başarıları, temiz siyasi geçmişi, ailesinin temiz geçmişi ile 17 bin 500 oy almıştır. Ben siyasi başarıyı bu düzlemde önemli buluyorum. Tabii ki seçimler kazananların başarısı olarak algılanır. Bazı hallerde de kaybedip kazanan olmak da önemli olur.

İnanın siyasette kişisel oy varsa, işte Mustafa Sade örneği.

MHP’nin hiç bir seçimde alamadığı oyu, Mustafa Sade 17 bin 500’e çıkarmıştır.

Mustafa Sade’yi canı gönülden tebrik ediyorum...

Ulvi Süvarioğlu

Yerel seçimler Fatsa’ya CHP adayı Ulvi Süvarioğlu ile tanışma fırsatını oluşturdu.

Ulvi bey Fatsalılar’la tanıştı, ismini tüm Fatsa’ya ve ilimiz geneline ilan etti. Dolayısıyla Fatsa’nın siyasi kimlikleri arasında yerini aldı.

Aslında iyi de oldu. Hem CHP hem de Fatsa halkı Ulvi Süvarioğlu’nu yakından tanıdı.

Ulvi beyin siyasi tarzı ve çalışma anlayışı kısa sürede etkin rol oynayıp, seçim sandıklarına olumlu yansıdı.

Kendisine ve partisine 10 bin 77 kişi oy verdi.

Zira, Ulvi beyin binlerce fenomeni ve binlerce taktir edeni oluştu.

2009 yerel seçimlerinde ve 2011 genel seçimlerinde CHP’nin oylarına bakacak olursak, 2009 yerel seçiminde 3 bin 50, 2011 genel seçiminde 14 bin 850, son yerel seçimde de 10 bin 77 olarak sandığa yansımıştır.

Bu durumda Ulvi bey partisinin oylarını 2009 seçimlerine göre 3 kattan fazla arttırmış, 2011 genel seçimlerine göre de 4 bin 500 civarında geri düşürmüştür. Somutlaşmış bu duruma göre artış mı, düşüş mü başarı veya başarısızlık olarak yansıyacak, onu kamuoyu ve partililer taktir edecek.

Bence Ulvi Süvarioğlu yerel seçimler tabanında CHP adına başarılı bir sınav vermiştir. Seçimi kazanamamıştır, ancak partisinin alacağı azami oyu almıştır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde