03 Mayıs 2024

Bakanlardan Özel İlgi İstemiş...

  • PDF

Bolaman Belediye binası valilik oluruyla büyükşehir belediyesi kullanımına devredildi.

Sanırım büyükşehir belediyesi burayı lojistik bir merkez olarak kullanacak. Aynı zamanda Fatsa şehir merkezinde de çeşitli hizmetlerin yürümesi için ayrı bir ofis kuracak. Ancak Bolaman merkezdeki bina daha ziyade bölgenin alt ve üst yapılanmasıyla ilgili koordinasyon ve lojistik üssü olarak kullanılacak.

Bu durum ilçemizin coğrafya olarak en büyük mahallesi haline gelen Bolaman mahallemize yarar sağlamaz mı?

Tabii ki; sağlar.

Çünkü “ateşe yakın olan ısınır” deyiminde olduğu gibi, Bolaman mahallemiz de ateşin merkezinde olduğu için daha fazla ısınacak. Benim tahminim bu yönde.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’da geçen hafta teşekkür ziyaretleri sırasında Bolaman Mahallesine ziyarette bulundu. Başkan Anlayan ziyaretinde Bolaman Belediyesi binasını kullandı. Katılımcılar başkanı orada karşıladı, konuşmalar, tebrik ve teşekkürler orada yapıldı.

Hatta bu karşılama ve organizasyonda dikkat çeken bir isim gözlere çarptı. Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir değerli dostum Recai Şahin.

Recai Şahin 2004 seçimlerinde Bolaman’da AK Partiden belediye başkan adayı olmuş ve az bir oy farkla seçimi kaybetmişti. Zaten Bolaman’da Sabri abi 30 yıl aralıksız başkanlık yaptı. Belki Türkiyede aralıksız 30 yıl başkanlık yapan tek kişi.

Recai Şahin, Başkan Anlayan’la bu makamda resim verdi. Bu resim Bolaman için önemli. Çünkü beklenen hizmetlerin çözümünde Recai beyinde katkıları olacak. Mahalleyi biliyor, artı parti içinde yıllarca belde, ilçe ve il yöneticiliği görevlerinde bulunmuş bir sima.

Seçim sonrasının ilk haftasında Fatsa Belediyesi temizlik işçileri ve temizlik ekipmanları Bolaman mahallesinde çalışmalar yapmışlar. Bolaman’a muhtar seçilen Yaşar Şahin arkadaşımın şahsıma aktardığı bilgilere göre, “Fatsa Belediyesi temizlik çalışanlarının mahallemizin merkezinde yaptığı uygulamanın ilk yankılarını gözlerimle gördüm. Yüzlerce kişi bu çalışmaları hayranlıkla izledi. Hatta resim çekebilme olanağım olsaydı bu hayranlığı size somut haliyla getirecektim. Ben bu çalışmaların devam edeceğini, hatta Bolaman’ın kısa sürede beklediği hizmetlere kavuşacağını şimdiden görür gibiyim.” demesine tanık oldum.

Pazar akşamı başkan Anlayan ile görüştüm.

Bolaman’a yaptığı teşekkür ziyaretini, Bolaman belediye binasının büyükşehire devrolmasını, çalışma plan ve proğramlarının şimdiden oluşturulamayacak olmasını, büyükşehir belediyesi için sürecin çok başında olduklarını ve kadroların oluşturulması sürecinin devam ettiğini, halen vatandaşların tebrik ve teşekkür ziyaretlerini devam ettirdiğini, Başbakanımızın büyükşehir belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri için bakanlara talimat verip özel ilgi istediğini, bunun da 20’de 20 sonucunun bir yansıması olduğunu konuştuk.

Başbakanımızın özel talimat vermesi dikkat çekici...

Umarım sözler tutulur, ihtiyaç duyulan hizmetlere kavuşuruz.

Fatsa için üç baba projenin (meydan projesi, belediye hizmet binası ve otogar, harikalar diyarı projeleri) yakın takipçisi olacağımızı her fırsatta dile getiriyor ve getireceğiz. Vaat edenlerin de vaatlerini ıskalayamayacağını biliyoruz. Zira iktidar avantajları bir an önce devreye girmeli. Daha doğrusu tebrik sarhoşluğuna son verilmeli...

Aydın Bostancıoğlu Birlik Başkanlığına aday

Aydın Bostancıoğlu ismi Fatsa’nın yakından tanıdığı bir sima.

Kendisinin 1991 yılından başlayan sivil toplum kuruluşu görevi, (Fatsa Gıda Maddeleri Odası Başkanlığı) 2011 yılında Ordu ili birlik başkanlığına kadar ulaşmış ve halen Ordu Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Bostancıoğlu’nun 4 Mayıs günü yeniden seçimi var. Önümüzdeki 4 yıl için göreve ikinci kez talip.

Tabii ki; bir Fatsalı’nın il merkezinde tüm ili kapsayan bir kuruluşun başında bulunması Fatsa için bir gurur olmalı. Dolayısıyla Bostancıoğlu’na Fatsa’nın oda başkanları ve yöneticilerinin destek olması kadar doğal bir durum olamazdı. Zaten ilçemizde bulunan 4 değerli oda başkan ve yöneticileri Aydın beye tam destek olma sözü vermiş bulunmaktalar. Bu durum Fatsa’nın birlik ve beraberliğini ortaya koyduğunun bir resmi olarak algılanmalıdır. Yerellik duygusunu çok öne çıkarmamıza gerek olmasa da şövenist olmadan da edememiş olmaktayız. Gerçi Ordu’nun tamamı ile birlikte olsak da Fatsalı bir hemşerimizin il merkezindeki esnaf odalarının en büyüğünün başında başarılı bir şekilde görev yapması büyük bir başarı olmalıdır.

Aydın Bostancıoğlu başarı merdivenlerini teker teker çıkarak, ilimizin önemli kuruluşu olan esnaf odası başkanlığına yeniden talip. Kendisine Fatsa’da bulunan oda başkan ve yönerticileri ile şahsım adına başarılar diliyorum. Umarım 4 Mayıs tarihi Aydın beyin başarısını yeniden pekiştirir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde