02 Mayıs 2024

Sanayileşme işsizliği de bitiriyor

  • PDF

Fatsa’da Organize Sanayi Bölgesi yapılanmasından sonra işsizlik oranında ciddi düşüşlerin yaşandığını görebiliyoruz.

Dolayısıyla yatırımcı firmalar yatırımlarını hayata geçirdikleri ölçüde işsizliğinde aynı oranda düşmesi tesadüf değil.

Hatta kısa süre öncesine kadar ilçede “işsizlik değil, işçisizlik mevcut” denilmişti. Bu söylem Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’a aitti. Çünkü Sayın Karataş’ın elindeki veriler bu tespiti yapmaya yeterli. Ordu İşkur Müdürlüğü ile Fatsa Ticaret Odası çeşitli zamanlarda usta eleman yetiştirmek için kurslar açıyor, ihtiyaca binaen eleman yetiştiriyor. Böyle bir çalışmaya da öncülük etmek, kurumların doğru yolda olduklarını gösteriyor.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde şu an itibariyle boş parsel kalmadı. Birinci etapta oluşturulan arsalar tamamen doldu ve üst yapılar yapılarak üretimlerine başladılar. Organize Sanayiye ikinci etap arazi oluşum çalışmaları söz konusu.

İlçemizde işsizliğin olmaması tabii ki sevindirici bir durum. Bu durum göçü önler, vatandaşlarımızın doğdukları topraklarda kalmasını sağlar. Zaten göç vermekten yakınmıyor muyuz. O halde işsizliğin olmaması Fatsa ve çevresinin önemli bir sorununu gidermiş oluyor.

Bir Kurban Bayramı öncesi işsizliğin olmadığını yazmak bir gazeteci olarak bizleri de mutlu ediyor. Zaten işsizliğin olmadığı merkezlerde yaşam standartlarının da yükseldiğini görmek mümkün olmakta. İlimizin büyük şehir olma çalışmalarındaki göçü geri çağırma politikaları yerine iş alanlarının geliştirilmesi adına politikalar uygulamaya sokulsa, inanıyorum ki ilimiz insanına daha faydalı olunacaktır. Tabii ki düşünülen olası projeler için zaman gerekir. İşte beklenilen zamanlara adım adım yaklaşılıyor. Daha doğrusu hiçbir gelişme birden olmuyor. Beklemek gerekiyor, planlama gerekiyor.

Meselenin pozitif yönlü geliştiğini inşaat sektöründeki büyümeyle de ölçmek mümkün. Fatsa’daki konutlaşma ve buna bağlı olarak yapılan konutlara olan talep her yönlü olumlu yoruma açık. Dolayısıyla iş alanlarındaki gelişme, bireylerin ekonomik gelişmişlikleri konutlaşmayı da beraberinde büyütüyor. Bu gelişme Fatsa’da çok açık ve belirgin olarak gözler önüne geliyor. İlçemizin hemen her mahallesinde inşaat sektörü hızla yol alıyor. Hem de çok katlı apartmanlar şeklinde…

HARMAN DERGİSİ ÇIKACAK

Çok değerli okuyucularımız; bildiğiniz üzere HARMAN adlı bir dergi yayınlıyorduk. En son yayınımız 2011 yılının Şubat ayında idi. Yaklaşık bir buçuk yıllık bir ara verildi. Ancak HARMAN’ı yeniden yayın hayatına başlatacağız. Büyük ihtimalle Kurban Bayramı sonrası ilk hafta HARMAN sizlerle olacak. Şu an çalışmalarımız hızla sürüyor. Hatta dergimizi kurumsal hale getirmek için çeşitli kuruluşlardan sürekli destek taleplerimiz olacak. Çünkü Fatsa ve Fatsalılar bir dergiyi yaşatacak güçte ve o kurumsal desteği sağlayacak bilinçtedir.

Bildiğiniz üzere süreli yayınların ne kadar zor şartlarda çıktığının farkındasınız. Fakat bu zorlukların aşılması çok da zor olmamalı. Zorlukların aşılmasındaki birinci etken okur desteği. Biz siz okuyucularımızdan bir dergi almanızı talep ediyoruz. Dergi satış merkezi Fatsa Matbaası ve Yeni Haber Gazetesi ofisi olacak. (Reşadiye Caddesi, Topaloğlu Pasajı, Ziraat, Deniz ve Yapı Kredi Bankaları Karşısı) Her birey bir dergi satın aldığında Fatsa’ya hizmet verecek olan dergi yayın hayatını kesintisiz sürdürecektir. Hepimizin arzusu HARMAN’ın yayın hayatını sürdürmesi değil mi?

O zaman her birey bir HARMAN alacak…

İlginç konu ve konukları ile çok yakında buluşacağız.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde