03 Mayıs 2024

Başbakan Ordulu olsun...

  • PDF

30 Mart seçimleri sonrası yeni bir seçim süreci başladı.

Birinci turu 10, ikinci turu 24 Ağustos tarihlerinde cumhurbaşkanı seçeceğiz.

Büyük ihtimalle Başbakanımız Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olacak. Aday olduğunda da seçilmemesine engel olacak bir durum söz konusu olmayacak.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı unvanını kazanacak.

Bu durumda başbakanlık görevine kim gelecek. Parti içinde birden fazla senaryo üretilse de Ordulu bir başbakanın olabileceği varsayımlar arasındadır.

O halde başbakan niye Ordulu olmasın ki...

Fevkalade olur.

Çünkü 12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde 3 bakan, bir grup başkan vekili ile temsil edilmiş olan ilimizden bir de başbakan çıkması olağan karşılanmalıdır.

Ordulu başbakanlığa en yakın isim Sayın Numan Kurtulmuş’tur. Numan Kurtulmuş, merhum Necmettin Erbakan’ın yetiştirdiği, milli görüş geleneğinden gelen, Fazilet ve Refah Partisinde görevler almış, Has Partiyi kurmuş ve en son AK Partide Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır.

Sayın başbakanımızın Ordulu siyasetçilere ne kadar önem verdiğini her dönemde gördük. 12 yıllık iktidarında aralıksız bakanlarla Ordu’yu temsil ettirdi. Bu da başbakanımızın Ordu’ya karşı duyarlılığını göstermekte.

İsteriz ki; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Numan Kurtulmaş olsun...

Doğalgaz ve demiryolu

Fatsa’ya doğalgaz getirilmesiyle ilgili ilk açıklama dönemin Enerji Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler tarafından 2004 yılında dile getirilmişti.

Bu vaat 2004 yerel seçimleri öncesi bir siyasi porpaganda aracı olarak ortaya atılmış, hatta bunun yanında raylı sistemin de Samsun’dan Bolaman’a kadar getirileceği vaadinde bulunulmuştu.  

2004 yerel seçimlerinde AK Partinin belediye başkan adayı olan Hüseyin Anlayan’a destek amacıyla yapıldığı yorumlarına da sebep olan bu vaat, halen gerçekleşmiş değil.

Üzerinden 10 koca yıl geçmiş.

Ne bu vaadi yapan bakan görevde, ne de bu vaatler yerine getirildi.

Pazartesi günü Fatsa Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Anlayan’la kısa bir görüşme yaptım. “Doğalgazın durumu ne merkezde” diye sordum.

Sayın başkan, “Doğalgaz çalışmaları aralıksız devam ediyor. Seçim sonrası ilgili şirketle görüşmelerimiz oldu. Hat, kaldığı yerden hızla devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Zaten doğalgaz hattı Devlet Hastanesi civarına kadar ulaşmış, devamında da ‘bilgilerime göre’ hızlı bir çalışma sergilenecek. Tahmin edebiliriz ki; 2014 kış aylarında toplu konut alanlarında ve sanayi bölgelerinde doğal gaz kullanımı başlayabilir.

Demir yolu çalışmasından ise bir ses yok. Aslında demiryolundan ziyade deniz yolu daha masrafsız bir ulaşım alanı olabilir. Kimse deniz yolundan bahsetmiyor. Oysa deniz yolunu kallanmanın altyapıları oluşturulmalı.

Aklıma geldi vebu iki konuyu dile getirdim. Yorum okuyucuların...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde