03 Mayıs 2024

Özlem ve Rahmetle Anıyoruz

  • PDF

Bugün 30 Nisan 2014...

Bundan tam 21 yıl önceydi.

30 Nisan 1993 günü bir kara bulut sarmıştı üzerimizi.

Bu kara bulut acıların en büyüğünün habercisi olmuştu sanki.

Babamız Mehmet Eser vefat etmiş, öksüz bırakmıştı bizi.

O, Aybastı’nın Karamanlı mahallesinde doğup büyümüş fakir bir ailenin tek erkek çocuğu, Aybastı’nın Mehmet hocasıydı.

Babamız 1962 yılında Ladik Öğretmen Okulundan mezun olup, aynı yıl öğretmenliğe başlayan ve 30 yılını eğitime adayan bir kişilikti.

1982 yılında babasından kalan bir iki parça araziyi satarak, Fatsa Matbaası ve Yeni Haber Gazetesinin temellerini atmış ve iki erkek çocuğuna bu işletmeyi hazırlamayı başarmıştı.

Ben ve abim bu işletmeyi sizlerin de desteğiyle 30 yıldır bu günlere getirmeyi başarabilmiş bir çizgi izleyebilmişiz, çok şükür.

Babamız, eğitim emekçisi Mehmet Eser’in, Aybastı’nın Karamanlı mahallesinden başlayan yaşam serüveni, 1982 yılında Fatsa’da bir güneş gibi doğan Yeni Haber Gazetesiyle devam etmiş ve 1993, 30 Nisanında ulu çınarımızın yıkılması bizleri hiç bir zaman umutsuzluğa sevk etmemiş, tam tersini daha fazla azimle yolumuza daha güçlü bir şekilde devam etmemize vesile olmuştur.

Fatsa bizim için bir yaşam nedeni, ciddi bir işin ağır sorumluluğunun başarıya ulaşması mücadelesinin balşangıç noktasıydı artık. Bunu başarabildik. İşimiz gereği toplumsal sorumluluğumuzu ortaya koyduğumuzu düşünmekteyiz. Hatalarımız olmamış mıdır... Tabii ki olmuştur. Hiç kimse tüm hareketleri, düşünceleri, değişim ve dönüşümleriyle hatasız değildir, olamaz da...

Mütevazı ilçemizde, mütevazı yaşamımızla ve mütevazı geçmişimizle yaşadığımız kente layık olmaya çalıştık. Bu terbiyeyi köklerimizden ve yaşadığımız çevremizden aldık. Halen de anlayışımız ve çizgimizde bir değişiklik yoktur. Neysek oyuz.

Babamız kısa süren hayatına (53 yaş) kendine göre büyük işler sığdırmıştır. Fakir bir aile, zor şartlarda eğitim ve bunun sonunda eğitimci meslek, iki erkek, dört kız evlat, altısını da hayata hazırlama gibi etkenleri tamamlayıp aniden aramızdan ayrılmak.

21 yıl geride kaldı, aynı acı duygularımızın tezeliği halen devam etmektedir.

Babamız “Mehmet Eser” ve ahirete intikal etmiş tüm babaların, annelerin ve müslüman din kardeşlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah kabirlerini gül bahçelerinden eylesin...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde