03 Mayıs 2024

“... biz orada kısmen destek oluruz demek istedik...”

  • PDF

Fatsa Madeni Eşya ve Fatsa Giyim Eşya Odası Başkanları Ayhan Baş ile Cemal Paşalıoğlu ziyaretime geldiler.

Konuyu siz değerli okuyucularım bilmektesiniz. Geçen hafta yazdığım bir yazı kendilerini rahatsız etmişti.

Unutulmuş olabilir, söz konusu yazımın ana teması ‘Ordu Esnaf Odaları Birliği seçimlerinde’ birlik sözü vermelerine rağmen Fatsalı adayın karşısındaki listede yer almaları idi.

Bu iki başkanımız yeniden birlik başkanı seçilen Aydın Bostancıoğlu’nun karşısındaki listenin yönetim adayı olmuşlardı. Tabii ki, demokratik özgürlük bağlamında aday olabilirler. Bu tavırlarına hiç kimsenin itirazı olamaz. Bizim itirazımız birlik sözü verip, diğer listede yer almalarına olmakta.

Sözü uzatmayalım.

Bu iki oda başkanımız belli ki yazımdan sonra oluşan kamuoyu duyarlılığı karşısında sarsılmışlar.

Ayhan Baş başkanı uzun yıllardır tanırım ve severim. Benimde bağlı olduğum odanın başkanıdır. 8 yıldır da oda başkanlığımızı sürdürmektedir. Bir dört yıllık görev yeniden kendisine seçimle verilmiştir. Kendine göre başarılı hizmetler yapmıştır.

Cemal Paşalıoğlu başkan da seçileli 3 veya 4 ay olmuştur. Onun başarılı çalışmalarına henüz tanık olamadık. Zaman gösterecek.

Sayın başkanlar tabii ki kendilerinin bir art niyeti olmadığını, tek eksikliklerinin seçim öncesi yapılan birlik toplantısında yanlış anlaşıldıklarını vurgulamaları oldu. Özetle “biz orada kısmen destek oluruz demek istedik, ancak bu basına tam destek olarak yansımıştı. Aslında biz bu yansımayı bir basın açıklamasıyla düzeltmemiz gerekirdi, bunu yapamadık.” Diğer listede yer almalarına rağmen, Fatsa delegesi üzerinde kendi lehlerine hiç bir çalışma yapmadıklarını beyan etmekteler. Bir de Aydın Bostancıoğlu için “birlik başkanımız olarak hiç bir zaman bizleri kucaklamış, bizleri ziyaret etmiş ve hiç bir etkinliğe bizleri davet etmemiştir” serzenişinde bulundular.

Biz Ordu merkezde kazandığımız mevzileri niye kaybedelim ki. Kazanmak zor, kaybetmek kolaydır.

Umarım bu diyaloğsuzluk burada son bulur. Her zaman birlik, her zaman destek anlayışında olmalıyız. Bazende yerinde bırakmayı içselleştirmeliyiz. Hep bana, hep bana, orda başkan, burda başkan, şurda başkan... nereye kadar başkan...

Büyük projeler büyükşehire bağlı

Yeni dönemin üretimleri için herkesin sabırsızlıkla beklediğine tanık oluyoruz.

Bilhassa büyükşehir belediyesinden beklenen hizmetlerin start alması beklentilerin birinci önceliği.

Seçimler biteli 45 gün oldu.

Başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere tüm seçilmiş başkanlar heyecanla hizmet üretmenin telaşı içindeler. Bu telaş büyükşehir belediyesinin oluşumu ile yakından bağlantılı. Büyükşehir belediyesi kadrolaşmasını, planlamasını, yol haritasını, kısa ve uzun vadeli önceliklerini projelendirecek ki, ilçe belediyeleri harekete geçsin.

Örneğin; Fatsa Belediyesinin planladığı büyük projeler büyükşehir belediyesi görev alanına girdi.

Evkaf Mahallesi, çöp alanı üzerine yapılan planlama “Harikalar Diyarı Projesi” büyükşehir görev alanında.

Geçen gün Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’la kısa sohbetimizde, Hüseyin bey büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz’ın heyecanla “Harikalar Diyarı Projesi”ni bir an önce başlatma hayali kurduğunu açıkladı. “Tabii ki bu yapılanma için zaman gerekiyor” dedi. “Biz de büyükşehir belediyesinin bir an önce planlamalarını yapıp hizmete başlamasını ivedilikle bekliyoruz.” dedi.

Görüyoruz ki, herşey büyükşehir belediyesine bağlı.

Biz; Fatsa adına hayecanla seçim öncesi planlanan projelerin yapımına başlanmasını bekliyoruz.

Biliyoruz ki, büyükşehir başkanımız Enver Yılmaz’da aynı heyecanı duyuyordur.

Geçen zaman geri gelmiyor, o halde aleyhimize işliyor. Zaman yönetiminde sınıfta kalmayalım...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde