04 Mayıs 2024

52. gün

  • PDF

52 rakamı Ordu’muzun plaka rakamı...

Bu rakamın ilimizin geneli için bir anlamı var.

Tabii ki, siyasi ve idari kişiliklerin de.

Ordu’da 1 Nisan 2014 itibariyle siyasi, idari ve yönetimsel bazda bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik nedeniyle yetki ve sorumluluk alanlarında da yasal olarak temelden yetki devirleri oldu.

Yazımın başlığı “52. Gün.”

Bu başlığı niye attım?

Çünkü 1 Nisan 2014 itibariyle yeni düzen gereği yönetim kadrolarına seçimle gelen büyükşehir belediye başkanımız Enver Yılmaz ilk basın toplantısını göreve başladığının 52. gününe rastgelen 29 Mayıs 2014 Perşembe günü yaptı.

Plakamız 52, göreve gelişinin 52. Günü ve basın toplantısı başlangıcında 52 fotoğrafla slayt gösterisi.

Sayın Enver Yılmaz ilk ve geniş tabanlı olarak “52” rakamıyla basının karşısına çıkmış oldu.

Değerli okuyucular; bizde bu basın toplantısında bulunduk ve Enver beyin 2 saati geçen sunumlarını dinledik.

Enver Yılmaz’ın siyasi birikimi ve hitabeti fevalade. 12 yıllık milletvekilliği tecrübesi, yerel yönetim görevine de yansıyacağının işaretini veriyor.

Basın toplantısından çıkardığım çeşitli sonuçlar var.

En başında belirtmeliyim ki; Ordu ilimizin “patronu” artık Enver Yılmaz’dır.

Yatırımın, hizmetin, büyük projelerin, idari ve sosyal planlamaların, ilin doğudan batısına, kuzeyinden güneyine tüm coğrafyasında büyükşehir eli olacaktır.

İlçe belediyelerinin görev alanları daraltılarak, yatırım ve planlama yetkileri ellerinden alınacaktır.

İlginçtir; ilçe belediyeleri artık çöp toplayacak, depolamayı da büyükşehir yapacaktır.

Tüm ilçelerde su ve kanalizasyon hizmetleri, itfaiye hizmetleri, otogar işletmeleri, 12 metre üzerinde olan ana arter tüm yollar, su ücreti tahsilatları, zabıta hizmetleri, mezbahane gelirleri ve hizmetleri, hal gelirleri ve hizmetleri, Altın Ordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde yeni dolmuş ve taksi duraklarının planlaması ve gelirlerini büyükşehir alacak.

Enver bey, beklediğimiz borçlar ve beklemediğimiz sayıda personelle karşılaştık diye serzenişte bulunsa da bu bahanelere sığınma gibi bir düşüncesinin olmadığının da altını çizdi. Zaten tüm belediyelerin ciddi manada borç batağı içinde olduğu kamuoyunun bilgisi dahilinde. Dolayısıyla ilçe belediyelerimizin hizmet yapacak mecallerinin kalmadığını da dile getirmekte yarar görmekteyim.

Anlaşılmalı ki; büyükşehir de kısa vadede ilçelere yapılacak hizmetleri planlayamayacak.

Daha açıkçası Sayın Enver Yılmaz’ın beyanlarına göre her ne kadar “en hızlı kurumsallaşan büyükşehir belediyesi” olmamız karşısında kısa vadede çok iş beklenmemesi gerektiğini düşünmekteyim.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde