03 Mayıs 2024

Ne kadar övünse yeridir

  • PDF

7 Haziran 2014 tarihine dikkat etmeli.

Bir büyük yatırımın temeli atıldı.

Ülkemiz, İstanbul üzerinden yeni açılımlara, yeni büyük yatırımlara yelken açıyor.

İstanbul’a 3. havaalanı.

Aynı zamanda bu havaalanı dünyanın da 3. büyük havaalanı olacak.

Yılda 150 milyon yolcu giriş çıkış yapacak, 120 bin kişiye istihdam sağlayacak, binlerce ton kargo gelip gidecek velasıl şu olacak, bu olacak.

Rakamsal boyutlar hayal dışı gibi...

Dolayısıyla yazıyı çok fazla rakamlara boğmanın anlamı yok.

Kısaca ülkemiz adına en önemli unsur, artık kıtalar arası geçiş noktası haline gelmiş olmamızdır.

Bu pencereden bakıldığında bu tür büyük yatırımlar gelecek kuşaklarımızın da geleceklerine güvenle bakmalarına vesile olacaktır. Gençliğimiz yatırımlarımızın büyümesine pareler olarak güven kazanıyorlardır.

AK Parti iktidarının en önemli ve en büyük hizmet atakları başta İstanbul olmak üzere yurdun batı merkezlerine yapılmaktadır. 3. Havaalanı da bunlardan bir örnek. Bu da demektir ki; İstanbul’un nüfusunun kısa vadede milyon rakamlarına varan artış olasılığı mümkün hale gelecektir. Bu vesileyle hem kalkınma hamleleri dengesiz seyir edecek, hem de diğer bölgeler göçe mecburi tabi olacaktır. Tabii ki; İstanbul gerçeğini de inkar edemeyiz. Bu gerçeklik üzerine habire daha çok büyümesi için ısrarla üzerine gidilince mecburan Anadolu kentleri de kendiliğinden boşalacaktır. İstanbul bu yatırımları hak etmiyor mu? Tabii ki hak ediyordur.

Temel atma töreninde Sayın Başbakanımızın konuşması yine bir çok gereksiz mecralara mesajlarla doluydu. Oysa sağa, sola salvo yapmaktan öte, yapılacak olan hizmetlerin ciddiyeti çerçevesinde odaklanmış olsa yurttaşların tamamının taktirini toplamış olacak. Ancak Başbakanımız değişmez hitabeti, aynı zamanda karşıt görüşlere gözdağı ve tehdit söylemleriyle dolu hale geliyor. Halbuki dünye lideri olma iddiası bütün kesimleri kucaklamak, ötekileştirmemek, sevecenlik ve hoşgörülü yaklaşmakla parelel gitmeli. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında olduğu gibi temel atma töreninde de kavgacı, ötekileştirici, hırçın tavrı bazen korkutucu boyutlara ulaşıyor. Muhalefet edene tahammülsüzlüğünü açığa vuruyor.

7 Haziran 2014 tarihi İstanbul başta olmak üzere ülkemizin geleceğinde önemli yer tutacak.

AK Parti iktidarı ve sayın başbakanımız bu projeleri yatırıma dönüştürmekle ne kadar övünse yeridir. Bilmem anlatabildim mi?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde