03 Mayıs 2024

Hastane inşaatı geri kalmaz

  • PDF

Fatsa ve çevre ilçeleri için hayati önem taşıyan yeni hastane binası yapımı aralıksız devam ediyor.

300’ün üzerinde yatağı, son sistem çağın gereklerine uygun araç gereci, ‘akıllı hastane’ denilen kriterlerle örtüşen fiziki yapısı ile hizmet verecek olan yeni Fatsa devlet hastanesinin önünü kesmek, başlamış yetırımı engellemek mümkün değil.

Son günlerde tartışılan, ‘yıkım sonrası hastaların nereye gideceği’ gündemi aslında boş yapılan bir tartışma olarak algılanmalı. Çünkü mevcut hastanenin yıkımı sonrası yaşanacak olan yetersizlik tabii ki hayati olumsuzluk olarak düşünülmemeli. Bir nebze zahmetli bir süreç yaşanacak. Ancak sonunda daha modern bir hastaneye kavuşacağımız kesin.

Fatsa Devlet Hastanesinden hizmet alan insan sayısı günlük 3 binin üzerinde. Azımsanmayacak bir rakam. Tabii ki 3 bin insan yapım sürecinde değişik hastanelerden hizmet alacak. Kimimiz Ordu’ya, kimimiz Ünye’ye, kimimiz özel hastanelere savrulup duracağız. İmkanı olan var olmayan var. Bir çoğumuz çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalacağız. Fakat bu zorluklar karşısında öyle bir zaman gelecek ki iyi ki bu hastane yapılmış diyeceğiz. Biraz sabır.

Hepimiz isteriz ki; özel hastane vasıflarında devlet hastanelerinden hizmet alalım.

Yazımın başında Fatsa ve çevre ilçeler için hayati önem taşıyan hastane diye başladım. Gerçekten de öyle. O halde bu çevre ilçelerden gelenler kimisi 20, kimisi 30, kimisi 40, kimisi 50 kilometre uzaklıktan Fatsa devlet hastanemize geliyor. Zira oralardan gelenler 15 km. daha gider Ünye’ye, 40 km. daha gider Ordu’ya ulaşırlar. Bizde Fatsa’dan 15 km. Ünye, 40 km. Ordu’ya gitme zahmetine katlanabiliriz. Dolayısıyla Fatsa Devlet Hastanesine bir başka yerde poliklinik açma olanağı olamıyorsa çok eleştirmememiz gerekir diye düşünmeliyiz.

Bir hizmetin yapımı için start verilmiş, artık geri dönüşü olmayan bir yola girilmiş. Planlayanlardan, öncülük edip işi başlatanlardan Allah razı olsun. Artık hastane inşaatı geri kalmaz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde