03 Mayıs 2024

6’dan 5’e Düştük

  • PDF

Türkiye’nin en küçük büyükşehiri olma özelliğine sahip ilimizde milletvekili sayımızda küçülme oldu.

6 olan sayı 5’e düştü.

Şimdi haklı olarak bazı çevreler bu ters orantıyı çözmeye çalışıyorlar.

Örneğin: çeşitli kesimler “Büyük şehir olan bir merkezde tüm gelişmeler her alanda pozitif yönde büyüyerek ilerlemeli. Oysa büyük şehir olalı daha 3 ay bile olmadan bizim ilimizde milletvekili sayımız 6’dan 5’e geriledi. Buna bir anlam veremiyoruz.” demekteler.

Aslında milletvekili sayıları nüfusa göre belirleniyor.

O halde bizim nüfusumuz gerilemiş olmalı ki milletvekili sayımızda da düşüş olmuş.

Milletvekili sayımızın 7 olduğu yıllar çok geçmişte kalmadı. 1980’li yıllarda 7 milletvekili ile temsil ediliyorduk. Nüfusumuz 9 yüz binlere yakındı. 90’lı yıllarda 6’ya düştü. Şimdi 5’e...

İl geneli olarak göç veriyor, güç kaybediyoruz.

 Ancak nasıl olduysa 2013 yılında hem nüfusumuz kısa sürede hızla 50 bin arttı, hem de güçlenmiştik.

Görülmektedir ki, bu artıştaki amaç büyükşehir olabilmek içinmiş.

Büyükşehir olmanın baş mimarı dönemin içişleri bakanı İ. Naim Şahin olmuştu. Fakat büyükşehir yaptığı ilimizden büyükşehir belediye başkanı adayı olamamış ve kurucusu olduğu ve başbakanın yakın çalışma arkadaşı olduğu partisinden istifa etmişti. Hatta bakan bey ilgili tarihlerde il nüfus müdürünü bile tayin ettirmişti. Niye, “yasal olmayan taleplari karşılamıyor” diye.

Öyle veya böyle bakanın ve tüm il, ilçe, belde belediye başkanları ve AK Partili teşkilatların üstün gayretleri sonucu nüfus yükseltilerek büyükşehir olma erdemine kavuştuk.

Ne oldu da... 6 ay önce il nüfusumuza dahil olan insanlar birden bire kayboldular?

Bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz değil mi...

İnanıyorum ki; büyük şehir olmak için çalışanlar şimdilerde kara kara düşünüp pişmanlıklarını gizlemeye çalışmaktalar. Belde belediyeleri kapandı, ilçe belediyelerinin yetkileri, gelirleri ve etkinlikleri azaldı. Öngöremedikleri olumsuzluklarla karşı karşıya bırakıldılar. Bu yüzden büyük pişmanlık yaşayanlar vardır.

Olsun milletvekili sayımız 5, ilçe belediyelerimiz etkisiz, belde belediyelerimiz kapalı ama, en küçük büyük şehir belediyemiz var...

Büyük patron Enver Yılmaz olmuştur

Fatsa’da artık ‘çöp toplama hariç’ tüm hizmetlerin büyükşehir belediyesi eliyle yapılacağına daha çok inanmamız gerekiyor.

Çünkü büyükşehir belediyesi artık yasal olarak Ordu’nun tamamının hizmetkarı oluyor. İlçe belediyelerinin görev alanları çöp toplamaktan öteye gidemiyor. Su, emlak, otogar, itfaiye, mezbahane, sebze hali gibi gelir getiren birimler büyükşehir belediyesine devredilmiş olmakla birlikte ilçelerde gelir getiren unsurlar artık el değiştirmiş oluyor.

Daha açıkçası yatırım, planlama, icraat, alıp-satma, hizmet üretme, idari – siyasi – coğrafi tüm işler büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz’dan sorulacak.

Dolayısıyla Ordu’nun tamamının büyük patronu Enver Yılmaz olmuştur.

Şimdi Fatsa’da meydan, otogar, harikalar diyarı porjeleri büyükşehir belediyesine devrolmuştur. Biz Fatsa adına bu tür büyük projeleri büyükşehirden bekleyeceğiz. Umarım büyükşehirin önceliğinde yukarıda saydığım üç proje sıralamaya girer.

Gerçi Fatsa ilçemiz, ilimizin en gözbebeği ilçesi olarak algılanmakta. Bu algı siyasi çevrelerde de hissediliyor. O halde bu hissiyat hizmet olarak da karşılık bulacaktır.

Yeni düzeni ve yeni hizmetleri Fatsa özeli başta olmak üzere ilimiz genelinde dikkatle izleyeceğiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde