03 Mayıs 2024

“Ya uyum sağlanmalı, ya da uyumlu teşkilat oluşturulmalı”

  • PDF

Bayram sonrası ziyaretler, bayramlaşmalar, kısa süreliğine acıların unutulması derken yeniden hayatın içindeki gerçeklerle yaşamaya başladık bile...

Başta cumhurbaşkanlığı seçimleri, “parelel yapı” operasyonları, İsrail’in Gazze’ya acımasızca saldırıları, IŞİD’in Irak’daki “İsrail’den aşağı kalmaz” din kardeşlerine yaptığı katliamlar, egemen güçlerin yeni planları, ortadoğuda bir türlü bitmeyen petrol savaşları...

Tüm bu olumsuzlukların gölgesinde bizde toplumun bir parçası olarak gelişmeleri takip ediyor ve bayram ziyaretlerinde de bu tartışmaların odağında yorumlar yapıyor, görüşler dinliyoruz.

Uzun bir yazı olacak. Okumanızı tavsiye ederim, çünkü yazının içinde detaylı ayrıntılar var.

Bayramın 2. günü AK Pari Ordu Milletvekili İhsan Şener ziyaretimize geldi.

Beraberinde AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, İl Yöneticisi Abdullah Uçar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, il ve ilçe yöneticiliği yapmış Recai Şahin bulunan İhsan Şener, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ordu’dan yüksek oranda oy alacaklarını beyan ederek, “10 Ağustos sonrası yeni Türkiye’nin ışıklarını şimdiden görmekteyiz” açıklamasında bulundu.

Kendisinin parti kuralları çerçevesinde titizlikle çalıştığını açıklayan Şener, başta ilçe başkanı ve teşkilatını, belediye başkanı ve yöneticilerini aynı kurallar içinde çalışmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Sayın vekil bu beyanı bu köşenin yazarı tarafından “Sayın vekilim uzun süredir Fatsa teşkilatıyla hep ayrı düştüğünüz tartışıldı. Halen de bu ayrı düşme durumu kamuoyu tarafından konuşulmakta. Dolayısıyla bu ayrı düşmelerden dolayı teşkilatla ciddi bir uyumsuzluk söz konusu. Örneğin Milli Eğitim Müdürlüğü tayini konusunda teşkilat istemediği halde müdürü değiştirdiniz, Hastane Başhekiminin tayini konusunda teşkilatla ters düştünüz, kısaca sizin çalışmalarınızla Fatsa teşkilatının ve belediye başkanının gündemi aynı olmadı. “ sorulan soruya binaen vermiş olduğu cevap oldu.

İhsan Şener, gerek belediyedeki bayramlaşmada yaptığı konuşmada gerekse gazetemize yaptığı ziyaretteki açıklamalarında parti teşkilatına ve belediye başkanına ciddi mesajlar vermiş oldu.

Yani; eğer Fatsa’da teşkilat, yerel yönetim, vekil üçgeninde bir ayrışma algısı oluşmuşsa bunun sebebinin kendisi olmadığının altını çizdi.

Karadeniz İşbirliği Başkanlığı, Partinin Medya, tanıtım ve propaganda başkan yardımcılığı görevlerinin verilmesi ile ilgili kendisinin hiç bir talebi olmadan verildiğinin ısrarla altını çizen Şener, “bu görevlendirmeler sonrasında Sayın Başbakanımız beni aramış ve başarılar dilemiştir. Benim kati surette talebim olmadan verilen bu görevlerin şahsım için büyük önemi ve anlamı vardır. Dolayısıyla ben görev adamıyım. Partimiz hangi gerevi verirse onu layıkıyla yapmaktayım. Benim siyasi anlayışımda parti kuralları neyi emrediyorsa ona uymak vardır. Herkesin de bu kurallara uymasını beklerim.” demektedir.

Aslında Fatsa’daki parti teşkilatıyla milletvekilinin ters düşmesinden dolayı Fatsa kaybetmektedir. Başından beri açığa vuran bu zıtlaşma kimseye bir kazanç sağlamamıştır. Oysa milletvekiliyle uyumlu bir çalışma proğramı hazırlanabilse inanıyorum ki Fatsa çok daha kazançlı çıkacaktır. Geçmiş geri gelmiyor. Geleceğe dair bir ortaklaşa çalışma proğramı hazırlanabilir. Bu birlikteliğe ivedilikle ihtiyaç vardır. Her ne kadar iki taraf arasında bir sorun yokmuş gibi bir davranış sergilenmeye çalışılsa da öteden beri bir zıtlaşma olduğu gün gibi aşikardır. Bizim Fatsa adına beklentimiz, ilçemizin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin aksamadan yürütülmesidir. Bunun da temelinde siyasi bütünlük yatmaktadır. Kamuoyu aynı partinin teşkilatı ile milletvekili arasındaki uyumsuzluğun son bulmasını istemektedir. Kaldı ki bu olumsuzluğa son verilmesini istemek kamuoyunun haklı talebidir. Ne demektir parti teşkilatıyla milletvekilinin zıtlaşması. Hata kimdeyse bu hatanın faturasını ödemelidir. “Kardeşim ben bu teşkilatla üç yıldır çalışamıyorum, artık bunun gereği yapılmalıdır. Görevden alınması gerekiyorsa derhal çaresine bakılmalıdır” dersiniz, hem Fatsa’nın hemde gelecek olan hizmetlerin önünü açmış olursunuz. Parti teşkilatının gündemi farklı, milletvekilinin gündemi farklı olunca arızaların ardı arkası kesilmez olacaktır.

Daha doğrusu, Sayın İhsan Şener’le uzlaşı içinde çalışacak bir teşkilat inanıyorum ki çok daha başarılı işlere imza atabilecektir.

Ben, milletvekilini çalıştıracak olan etkenin teşkilat olacağı inancındayım. Uyumlu çalışan bir teşkilat memleketine en hayırlı işler getiren teşkilat olacağını ısrarla savunuyorum...

Milletvekili İhsan Şener’le ya uyum sağlanmalı, ya da uyumlu çalışabilecek teşkilat oluşturulmalıdır...

 

Fındık için ses çıkmıyor

Geçmiş yıllarda siyasi iktidarların ve muhalefetin hedef tahtasında olan fındık ürünü son yıllarda tartışılmaz, konuşulmaz, üzerinden politika yapılmaz hale geldi.

Her sezon öncesi taban fiyat sıkıntısı yaşayan fındık, artık taban fiyat istenmeyen bir ürün.

Neden?

AK Parti iktidarının uyguladığı yeni fındık politikası taban fiyat verilme olgusunu ortadan kaldırmış oldu.

Ürünün fiyat politikası tamamen serbest piyasa koşullarına bırakılmış ve alım satım, pazara indirilme şartları üreticinin inisifiyatına bırakılmıştır.

Sanırım bu koşullardan üretici memnun. Çünkü üreticinin sesi çıkmıyor, eskiden olduğu gibi mitingler yapılmıyor, taban fiyat için heyetler oradan oraya taşınmıyor, fındık üzerinden olumlu veya olumsuz politika yapanlar artık bu politikalarını yapamıyorlar.

Neydi yeni politikalar...

Kısaca; doğrudan gelir desteği, dikim alanlarının daraltılması, arazi yapısına göre destek, mevcut fındığın sökülüp yerine uygun ürün teşviki gibi yeni önlemler. Bu önlemler rekolteyi dengelemek, ürünün değerini yükseltmek amaçlı olmak içindi.

Bu yıl itibariyle sonuç olumlu. Kimsenin sesi çıkmıyor. Tabii ki rekolte dengede tutulduğu sürece.  Bu yıl yüksek kesimlerde ürün yok. Çünkü don oldu ve ürün yandı. Dolayısıyla rekolte düşük. Fiyat 10 liradan başlar diye tahminler yapılıyor. Umarım bereketli bir fındık sezonu yaşanır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde