04 Mayıs 2024

Numan Kurtulmuş Bakan olacaklar arasında

  • PDF

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Ahmet Davutoğlu hükümetinde Başbakan Yardımcısı olacağı konuşuluyor.

Güçlü bir olasılıkla Başbakan Yardımcılığı için kulislerde adı geçen Numan Kurtulmuş, Milli Görüş teşkilatından yetişmiş bir siyasetçi.

Fazilet Partisi, Refah Partisi, Saadet Partisinde üst düzey yöneticilik ve Has Partide genel başkanlık yapan Kurtulmuş, bir süredir AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Numan Kurtulmuş’un bakan olması durumunda, Ordu’nun önemi AK Parti nezdinde bir kez daha ortaya çıkmış olacak.

12 yıllık iktidarında Ordu’yu bakansız bırakmayan Tayyip Erdoğan, olası Davutoğlu hükümetinde de bakansız kalmayacak. Ordulu olan Numan Kurtulmuş, bakan olduğunda ilinin ihtiyaçlarına da duyarsız kalmayacaktır.

Zaten 10 Ağustos seçimlerinde Erdoğan’a % 67 oy veren Ordu seçmeni, yeni oluşacak kabinede bakan çıkarmayı da hak ediyor açıkçası.

Numan Kurtulmuş’un bakan olmasıyla ilimizdeki siyasi dengelerin de değişecek olacağını hatırlatmak gerekir.

2015 seçimlerine dair görüş ve olasılıkların artık sil baştan yapılacağını söylersek yanılmış olmayız.

Ordu’da AK Parti adına 2015 seçimleri, Numan beyin önerileriyle şekillenecektir. Partililer, milletvekili seçilme hesapları yapanlar buna göre hazırlık yapmak durumundalar.

Umarım Numan Kurtulmuş bakan olur ve ilimizin genelinde yapılması planlanan, yapımları başlayan hizmetler kesintiye uğramaz, hızlılık kazanır.

Her şey yeni açıklanacak kabine listesinde belli olacak. Bu yazdıklarımızın tamamı olasılıklar üzerine yazılmıştır. Olması da yüksek muhtemel olgulardır.

 

İhsan Şener ve Fatsa Çevre Yolu

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener “Fatsa Çevre Yolu” proje çalışmalarının başlatıldığını geçen günlerde beyan etmişti.

Şu an Karayollarının hazırladığı bir proje üzerinde ciddiyetle çalışılıyor. Bu çalışma bittiğinde proje ihaleye çıkacak.

Muhtemelen 2014 yılında ihalenin yapılması hesaplanacak.

Net olmamakla birlikte, yolun uzunluğunun 29 km.  olacağı tahmin ediliyor.  Yine net olmamakla birlikte Saraytepe Köyü, yolun ana güzergah çizgisi üzerinde bulunacak. Tüneller, viyadükler ve köprülerın olacağı projede bütün detaylar hesaplanmış dürumda.

Ünye çevre yolunun tamamlanmış olması,  Ordu çevre yolunun hızla yapılmakta oluşu, Fatsa çevre yolunun daproje çalışmalarının başlatılmış olması sevindirici hizmetlerdir. Çünkü artık şehir geçişleri trafik yoğunluğunu kaldırmıyor, hatta can kayıplı kazalara sebebiyet veriyor.

İhsan Şener bu çalışmaları yerinde takip ediyor. İhsan bey bu projeyi yıl sonuna kadar ihaleye çıkarttırabilirse, Fatsa’ya en büyük hizmeti yapmış olacaktır. Nasıl ki geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış değerli siyasetçiler yaptıkları bazı özel hizmetlerle anılıyorlarsa, İhsan Şener’de Fatsa çevre  yoluyla anılacaktır. Sayın Şener bu çalışmayı titizlikle takip etmeye devam etmelidir.

 

10 Ağustos sonrası belliydi

Cumhurbaşkanlığı seçim sonrası muhalefet partileri başta olmak üzere iktidar partisinde de ciddi tartışmaların yaşanacağını seçim öncesinde söylemiştik.

AK Parti bu süreci zayiatsız atlatacak gibi. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan  her ne kadar cumhurbaşkanı seçilmiş olsa bile partideki ağırlığını hissettirebilecek dirayete sahip bir lider. Zaten 27 Ağustosta yapılacak olan kurultayda genel başkan ve başbakan olacak isim belli bile. Tayyip Erdoğan kendisinden sonraki genel başkan ve başbakanı Ahmet Davutoğlu olarak işaret edecek. Dolayısıyla AK Parti cephesinde kısa vadede sorun çıkmayacak gibi görünüyor.

AK Parti “yeni Türkiyeyi,” yenilikçilere bırakıyor. Gelenekçiler tasfiye ediliyor.

 Asıl sorun sürekli seçim kaybeden CHP ve MHP’de yaşanacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay dedi. Tepkileri bir nevi susturmuş oldu.” Kozlarımızı kurultayda paylaşırız” dedi. “Bir bildiği olan varsa kurultayda konuşsun” dedi.

5-6 Eylül tarihlerinde CHP için yeni bir başlangıca yelken açılacak.

CHP, Kılıçdaroğlu ile 3 seçime girdi ve girdiği tüm seçimlerde başarısız oldu. Tabii ki bu sonuçların bir faturası olacaktır. Bu fatura da doğal olarak parti genel başkanı başta olmak üzere parti yöneticileri tarafından ödenecektir. (il, ilçe örgütleri dahil) CHP bu faturanın ödeneceği seçimli kurultay kararı alarak parti içi olası tepkileri bir süreliğine bertaraf etmiş sayılır. Hesap gününü 5-6 Eylül olarak belirledi.

Siyaset ne için yapılır?

Tabii ki iktidar olmak için. Buna şüphe yok.

CHP’ye oy veren, CHP’nin politikalarına gönül veren CHP’li seçmenler elbette ki partilerini iktidara gelsin diye desteklemekteler. Eğer CHP iktidara gelemiyorsa CHP politikalarında bir sorun var demektir. O halde CHP yeni politikalar üretmeli, bu politikalarına da seçmeni inandırmalı. Sadece iktidarı eleştirerek seçime hazırlanıyorsanız sonuç belli işte. Kaybetmeye mahkum kalırsınız.

CHP ve MHP tüm seçimlerde Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek seçim kampanyası yürüttüler. İkisi de çıkıp, “biz ülkemizi şu yeni politikalarla yöneteceğiz” deyip halkın güvenini kazanamadılar. Ve her seçimde yenildiler.

İktidar olmayı bekleyen kitleler tabii ki seçim kaybeden yönetim kadrolarına tepki gösterecek, yenilenme isteyecektir.

MHP’ de de yenilenme isteyen kitleler olacaktır. Devlet Bahçeli’de çıkıp Kılıçdaroğlu gibi işte kurultay diyebilmelidir.

Bu istek Musavvat Dervişoğlu tarafından yüksek sesle dillendirilmektedir.

Hemşerimiz Dervişoğlu geçen kurultayda aday olmuş bir sima. Uzun süre İzmir il başkanlığı yapan Dervişoğlu partinin gençlik kollarından yetişmiş bir dava adamı.

Musavvat Dervişoğlu’nun kurultay isteği hangi boyutta kabul görür bilemeyiz. Ancak görünen o ki; Devlet Bahçeli oralı değil.

Gelecek seçimlere dair kendini yenileyemeyen, inandırıcı politikalar üretemeyen, gelecek vaat edemeyen, güven veremeyen siyasi partiler AK Parti karşısında tutunamaz duruma düşmeye mahkum olacaklardır. AK Parti politikalarının (gerçekçi, özgürlükçü,  adaletli) üzerine çıkamayanlar kaybetme yenilgisinden kurtulamayacaklardır.

 

Adil Karaoğlanoğlu

1999 – 2004 yılları arası bir dönem Kumru’da belediye başkanlığı yapan Adil Karaoğlanoğlu vefat etti.

Adil abiyi tarif etmeye gerek yok. Çünkü onu tanıyan herkes nasıl bir insan olduğunu bilir.

Tabii ki ölüm bakii...

Hepimizin hayatında çok üzücü kayıplarımız olmuştur.  Bir gün hapimizin gideceği yer Adil abinin yanı olacak.

Adil Karaoğlanoğlu, sempatik kişiliği ile gönüllerde taht kuran bir kişilikti. Sosyaldemokrat çizgide politika yaptı, ama her kesimden sevgi, saygı gördü.

Aile efradına, sevenlerine başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde