02 Mayıs 2024

Başarılı bürokratlar desteklenmeli

  • PDF

Başhekim Davut Erişmiş’in ziyareti

Birçok zaman olumlu veya olumsuz gelişmeyi keskin eleştirel veya keskin destekler mahiyette olmamak gerekir. Çünkü olumsuzlukları eleştirirken çözüm önerileriyle birlikte eleştirmek daha doğru olsa gerek. Dolayısıyla en kolay olan eleştirel bakış açılarının da altını doldurarak, mantıklı çözümler ortaya koyarak fikir beyan etmek gerekir.

Hizmet üretme noktasında bulunanlar bazen yapamadıkları işlerin vebalini birilerinin sırtına sararak, sorumluluktan kurtulma yolunu seçerler. Oysa bu gibi durumlarda çok net bir şekilde açığa düşmüş olurlar. Hizmet üretenler veya hizmet üretme yetkisini elinde bulunduranlar hiçbir zaman bu sorumluluklarından kaçamazlar. Kaçtıklarında ise eleştiri okları üzerlerine gelir. Böyle bir durumda da eleştirilenler hiç hazmedemezler düştükleri bu durumları.

Geçen hafta Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Dr. Davut Erişmiş gazetemiz bürosuna bir ziyarette bulundu. Tabii ki bu ziyaret gazetemiz yayınlarının hastane ile ilgili duyarlılığından kaynaklanmakta. Hatta Davut beyin başarılı çalışmalarının yanında olduğumuzdan kaynaklanıyor. Sayın Erişmiş de bu duyarlılığımızın farkında ki; büromuza bir nezaket ziyaretinde bulunuyor.

Tekrar edelim ki; başarılı çalışmaların her zaman yanında, başarısızların da her zaman karşısında olacağız.

Sayın Başhekimle sohbetimizin ana konusu yeni yapılacak olan hastane binası oldu.

“Sürecin neresindeyiz” diye sorduk.

“Proje bakanlıkça onaylandı ve ihale için TOKİ’ye gitti” yanıtını aldık.

Yeni hastanemizin yapım aşamasında bizi ilgilendiren boyutu zaten budur. Yapılacak olan işin devam edip etmeyeceğidir veya sürecin hızıdır. Başhekimden aldığımız yanıt sürecin hızlı işlediği yönündedir. Bu da Fatsa için sevindirici bir gelişmedir.

Anlaşılan Sayın Davut Erişmiş görevi gereği bu işin en yakın takipçisi.

Umarım önüne takoz olmazlar. Çünkü Davut Bey çalışkan ve başarılı. Keşke sayın milletvekili İhsan Şener de Davut Erişmiş’in tayiniyle değil de hastanemizin yeni inşaatıyla ilgilense sanırım daha doğru tavır koymuş olur. Siyasetçiler başarılı bürokratların yanında olurlar. Aslında bunu kendisi bizden daha iyi bilmektedir. Fakat nedendir ki; Başhekimle uğraşır. Oysaki Fatsa’daki bütün projelerin önünde onun olması gerekir. Sayın vekil bu eleştirilerimiz karşısında çalışkan bürokratlar hakkındaki düşüncelerini umarım değiştirir.

Yazımızın başında da belirttik.

Eleştiri tabii ki olacak.

Bunu da herkes hazmedecek.

Başkan nüfus konusunda çok kararlı

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Anlayan geçen hafta mahalle muhtarlarını topladı.

Muhtarlarla yaptığı toplantıda çeşitli uyarılarda bulundu. İlçe nüfusunda kaçaklar tespit ettiklerini ve bu kaçakların ilçede yazılmaları gerektiğini açık ve sert bir dille ifade etti.

Ben başkanı ilk defa beyanlarında bu sertlikte gördüm.

Baştan sona haklı.

İlçemizde 100 bine yakın bir nüfus yaşıyor, ancak tabelamız 70 bin.

Başkan diyor ki; ilçede oturup da köyünde, beldesinde yazılanlara hizmet etmeyiz, etmeyeceğiz. Dolayısıyla tüm konutlar yeniden elden geçecek, ilçede oturup da ilçe dışında yazılanlar ilçe içine alınacak.

Başkanın bu çağrısına kulak vermek lazımdır. Çünkü kendisi de bu ilçeye hizmet ediyor. İlçemizde 100 bin’e yakın bir nüfus yaşıyorsa buna göre ödenek gelmeli. Nüfusun güncellenmesi doğrudur, ilçede oturanların ilçede yazılmaları daha doğru.

Biraz duyarlı olalım. Hem bu ilçede yaşayıp başka yerlerde ikamet göstereceksin, hem de bu ilçedeki hizmetleri eleştireceksin. Bu hakkı kimse kendinde görmemeli. Ancak katılım sağlayıp hizmetler eleştirilirse bir anlamı olur.

Bir çağrı da biz yapalım. Fatsa’da yaşıyorsak, Fatsa’da yazılalım. Büyük ilçe olduğumuzu ancak bu şekilde ortaya koyabiliriz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde