02 Mayıs 2024

2012 yılı savaş ve şiddet olaylarıyla geçti

  • PDF

2012 yılının son günlerini yaşıyoruz. İyi ve kötü yönleriyle bitmek üzere. Uzun uzadıya kritik yapmak olanaksız. Ancak genel anlamda rahat geçen bir yıl diyemeyiz.

2012 yılı daha ziyade savaş ve şiddetin yaşandığı bir yıl olarak tarihe geçecek. Güçlü olanlar hedefledikleri sömürüleri, işgal etmek istedikleri toprakları planladıkları ölçülerde yerine getirdiler. Ülkemizin güneydoğu bölgesi sınırı kan gölü. Irak ve Suriye’de savaş son şiddetiyle sürüyor. Ortadoğu ülkeleri diken üstünde.

2012 yılı savaşın yarattığı korku ve tedirginlikler nedeniyle ülkemiz açısından sıkıntılı bir yıl oldu. Umarız 2013 daha aydınlık ve savaşsız bir yıl olur.

*          *          *

2012’ye yerel açıdan baktığımızda hizmetlerin imkanlar ölçüsünde yapıldığını görüyoruz.

Başta Devlet Hastanemizin yenilenmesi için yeni arsa alımı ve çok modern bir hastaneye kavuşacak olmamızın altyapısının oluşturulması, Yüksek Öğrenim öğrencileri için 250 kız, 250 erkek yurdunun yapılıyor olması büyük yatırımlar olarak gündem oluşturdu.

Bunun yanında belediye yatırımları ve hizmetleri yine gündemin ön sıralarında tartışıldı. 2012 yılı asfalt yılı oldu. Belediye asfalt yol yapımı konusundu çok ciddi davrandı, Evkaf ve Dolunay mahallelerinde asfalt rekoru kırdı. Her iki mahalle sakinleri bu çalışmayı son derece olumlu karşılayıp, belediye yetkililerine olumlu notlar verdi.

Yine Evkaf Mahallesinde bulunan çöp alanına artık çöp dökülmüyor olması ve alanın rehabilite edilip kamusal alana dönüştürülecek olması belediye çalışmalarının yıldızını parlatan yatırımlar arasında yerini alıyor.

Spor Kompleksinin bambaşka bir hizmet sunacağı bu günden belli. 2013 yılının ilk günlerinde bu yatırım hizmet vermeye başlayacak.

Cumhuriyet meydanındaki binaların yıkılıp meydanın genişletilmesi yine belediye çalışmalarının önemli projeleri arasında yerini aldı.

Genel olarak yerel hizmetlerin beklenen düzeyde yapılandığını söylemek mümkün.

*          *          *

2013 yılından beklentiler neler...

Önümüzdeki yıl büyük olasılıkla yerel yatırımlara ağırlık verilecek. Çünkü 2014 Mart ayında yerel seçim var. Başkan Anlayan yeniden aday. Dolayısıyla çalışmalar hızlanacak. Bu durum Fatsa’nın lehine olacak. Belediyemiz iktidar partisi olarak çeşitli kaynaklardan faydalanacak.

2013 hepimiz için aydınlık olsun...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde