03 Mayıs 2024

Nilgün Tomakin durmuyor

  • PDF

7 Haziran seçimlerinde AK Parti 4. Sıra adayı olan Nilgün Tomakin olası bir erken seçimde yeniden aday olacağını açıkladı.

Bu açıklamayı dünkü Yeni Haber manşetinde okudunuz.

Anlaşılıyor ki; Nilgün hanım siyasi çalışmalarına devam edecek.

Aslında Nilgün Tomakin siyasi birikim açısından dolu bir içerik sahibi. Partinin kurucularından. Kadın kollarında il başkanlığı yapmış. Yöneticilik yapmış. Hem de mesleki kariyer bakımından siyasete daha yakın. Avukat. Hatipliği fevkalade. 7 Haziranda da seçim çalışmalarında gösterdiği performans açısından kendisini ispat etmiş. Ordu halkına kendisini tanıtmış. Aday adaylığı sürecinde önündeki tüm olumsuz etkenleri bertaraf etmiş ve 4. sıraya gelmiş. Seçilememiş olması siyasetinin bitmesi anlamına gelmez. Aksine siyasi çalışmalarını daha çok pekiştirmiş. Yeni bir isim. Yıpranmamış. Adı akçeli işler başta olmak üzere hiç bir siyasi kirliliğe bulaşmamış. Toplumun siyasette aradığı profil.

Zaten AK Partinin Ordu’da kadın kontenjanından Avukat Nilgün Tomakini listeye koyacağını tahmin etmiştik. Öyle de oldu.

Erken seçim veya zamanında seçim. Nilgün hanım yeniden Ordu politikasında yer alabilir. Sıralaması daha üstlere çıkabilir. Çünkü kendisinin de politik çalışmaları bu yönde. Kaldı ki alternatifi yok gibi. Eğer Ordu’da kadın kontenjanı olacaksa AK Parti adına en ideal, en siyasi birikime sahip, Ordu’yu bilen isim Nilgün Tomakin’dir. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde