03 Mayıs 2024

Provokatörler sabote ediyor

  • PDF

Siyanürle altın çıkarmaya karşı çıkan grupların cumartesi günkü eyleminde katılımcılar arasından bazı kişilerin taşlı saldırısı sırasında gazeteci Sefa İyi ve milletvekili danışmanı olduğunu öğrendiğimiz bir şahsın yaralanması, eylemcilerin içerisinde provokatörlerin olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Çeşitli sosyal medya sitelerinde yayınlanan fotoğraflarda da görüldüğü gibi, sivil vatandaşların güvenlik güçlerine taşlı saldırıları açıkça görülüyor. Rastgele atılan bu taşlar bir gazeteciye ve bir milletvekilinin danışmanına isabet ediyor. Bu resimlerden de anlaşılıyor ki; etkinlik sabote edilmekte.

Bu tavırlar iyi niyetli yapılan etkinliklere gölge düşürmüş ve büyük zarar vermiştir.

Kaldı ki bu gibi iyi niyetli ortamlar radikal siyasi unsurların propaganda alanına dönüşmemelidir.

Tabii ki biliniyor etkinlikte sol grupların olduğu. Dolayısıyla sağduyulu insanların da bulunduğu bu ortamlar, şiddetin temelini oluşturmanın alanı olarak kullanılmamalı.

Kötü niyetli katılımcılar, şiddet çıkaran gruplar ortamı provokede ederek amaçlarına ulaştıklarını da sanmamalılar.

CHP Milletvekilleri bu etkinliğe kesinlikle iyi niyetli yaklaşımlarla katılmışlardır. Hatta basın açıklamasından sonra etkinliğin amacına ulaştığını, protestonun sonlanması gerektiğini anons etmişlerdir. Ancak güvenlik barikatlarının üzerine çıkarak, taş atarak güvenlik güçlerine saldıran provokatörler, eylemi çığırından çıkarmışlardır. Hatta güvenlik güçlerine “paralı asker” diyen provokatörleri bir kısım katılımcı uyararak, bu söylemin doğru olmadığını açıklamışlardır.

Dünkü yazımda da “Türkiye yer altı kaynaklarını kullanmamalı mı?” sorusuna cevap aramaya çalışmıştım.

Tabii ki kaynaklarımızı kullanmalıyız. Ancak bu kaynakları kullanırken çevreye, sağlığa zarar vermeyecek materyaller kullanılmalıdır. Gelişen teknoloji unsurlarını kullanarak madenlerimizi çıkarmalıyız. Tartışılması gereken temel nokta burasıdır.

Madenlerimizin yer altında kalması kime ne yarar sağlar ki… Kaynaklarımız ülke ekonomisine katma değer yaratmıyorsa ne kıymeti var ki. Buna cevap aramaya çalışmalıyız.

Salt siyasi kargaşa ortamı yaratmak için bu tür eylemlere katılanlar iyi niyetli insanların duygularını istismar etmekten öteye geçememektedir. Oysa hedefte gelişmelere ve çalışmalara pozitif katkı sağlamak olmalıdır.  Zaten ekonomisi düzgün gitmeyen bir ortamda kalkınmayı nasıl sağlayacağız. Üretimlerimizi arttırmayacak mıyız?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde