02 Mayıs 2024

Doğru yatırımlar ilgi görüyor

  • PDF

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Anlayan ilçedeki gazetecilerle buluştu geçen hafta.

Bu buluşmada Anlayan’ın öteden beri çok önem verdiği Spor Kompleksi projesi de gezildi.

Bitmek üzere olan proje Karadeniz Bölgesinde kıskanılacak boyutta hizmet verecek.

Fatsa’da yayın yapan tüm gazetelerin sahip ve temsilcileri bu geziye katıldı. Anladık ki proje büyük bir ihtiyaca cevap verecek.

Bence spor kompleksi projesinde otel olmayışı bir eksiklik. Oysa tesiste otel olsa günlerce tatil yapılabilecek bir yapı olacakmış.

Hamamı, saunası, havuzu, buhar odası, bilardo ve masa tenisi salonu, restoranı, kafeteryası, fitness salonu, çevre düzenlemesi ile komple bir tesis…

Ziyaret günü görüşlerimizi kamera karşısında dile getirmiştik. Tesisin fevkalade yerinde bir hizmet olarak gelecek kuşaklara hizmet vereceğini, başta Efkaf Mahallesindeki çöp alanının temizlenerek “Kent Parkı” adıyla yeni bir proje oluşturulmasını, Kültür Sarayının bir yılı aşkındır hizmet vermesini Sayın Anlayan’ın kafa projeleri olarak değerlendirmiştik.

Unutmadan belirteyim; 2012 yılında 300 bir metre kare asfalt yol yapıldığını, 2013 yılında da aynı oranda asfalt yol planlandığının müjdesini alıyoruz başkanın ağzından.

Bu planlamayı da şehir içi ana caddelerinde yapılacağı vurgulanıyor. Diyebiliriz ki; 2013 yılında Reşadiye, Sakarya, İnönü, Yeni Kumru, Sevgi caddeleri asfalt olacak.

2012 yılı Fatsa için asfalt yolların konuşulduğu bir yıl oldu.

2013 yılında da Spor Kompleksi çok konuşulacak… Çünkü doğru yatırımlar ilgi görüyor.

Yerel Esnaf Desteklenmeli

İlçemizde ulusal mağazaların hızla açıldığını görüyoruz.

Bu durum yerel küçük esnaflar için büyük tehlike.

İhtimaldir ki; yerel esnaflar ulusallar ile rekabet edebilecek güçte değil. Başta marketler olmak üzere giyim sektörü ulusallar tarafından teslim alınmış durumda. Demek istiyorum ki; yerel işletmeler biraz önemsenmeli. Çünkü ulusal mağazalar yaptıkları ciroları aynı gün bankalar kanalıyla genel merkezlerine gönderiyorlar. İlçe ekonomisine geri dönüşü olmuyor. Nakitleri oluk gibi dışarı akıtıyorlar.

Biraz duyarlı davranıp yerel işletmeleri korursak, küçük ölçekli işyerlerimiz ayakta kalmış olur.

Ne dersiniz?…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde