03 Mayıs 2024

İki liderin iyi niyetli görüşmesi

  • PDF

Ülkenin güçlü bir siyasi iradeye, güçlü bir hükümete, güçlü bir kararlılığa ihtiyacı var.

Terör olaylarının alabildiğine arttığı şu günlerde, hükümet kurma görüşmelerinde iki liderin sorumluluklarının da kati suretle çözüm üretme noktasına geldiğini düşünüyoruz. Artık bu sorumluluğu almaktan başka çare kalmamıştır. Her kimle koalisyon kurulacaksa bir an önce kararlılık gösterilip, hizmet başlamalıdır.  

Pazartesi günü 4 saat 20 dakika görüşen iki lider (Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu) görüşme sonunda parti sözcüleri tarafından yapılan açıklamalar neticesinde, ‘ülkenin hükümetsiz kalmayacağı ve bu hükümetin güçlü ve geniş yelpazeli olacağı’  beyanlarında bulunulmuştur. Nihai kararın ise liderlerin üçüncü görüşmesinde verileceği beyan edilmiştir. Bu görüşmenin de Perşembe günü saat 14.00’de yapılacağı açıklandı.

En başından bu yana “7 Haziran seçim sonuçları güçlü ve büyük bir koalisyonun kurulması mesajını vermiştir” görüşümüzü tekrar dile getirmekteyiz. AK Parti ile CHP arasında kurulacak koalisyonun ancak büyük koalisyonu oluşturabileceğini vurgulamaktayız.

Türkiyenin iki büyük partisi, iki ana damarı, iki ayrı siyasi görüşü bir araya gelmeli hem demokrasimize hem de ülkemize hizmet etmelidir. Bu olanak ve bu olasalık hayata geçirilebilir.

Bu fırsat vardır. Yeterki iyi niyetle ve hizmet aşkıyla masaya otursunlar. Bu süreç ıskalanırsa ülkeye yazık olur. Siyasi çıkarlar uğruna ülke çıkarlarından vazgeçilmiş olur.

CHP’nin başta genel başkanı olmak üzere tüm kadroları görüşmelerin başından bu güne kadar samimiyetle hizmet etmenin kararlılığı içinde hareket ediyor. Bu kararlılık partinin her kademesinde kabul görüyor. Aynı kararlılık AK Parti üst kadrolarında da görülüyor. Zaten amaç ülkeye hizmet etmek değil mi?   

Her ne kadar parti tabanlarından çatlak sesler çıksa da ülkemizin geleceği için güçlü bir hükümetin kurulması sağduyulu tüm yurttaşların büyük beklentisidir. Tabii ki çatlak sesler olacaktır. Başta da dedik, iki ayrı siyasi damar her görüşü kabul edecek değil. Pek tabi ki farklılıklar olacak. Bizi biz yapan da farklılıklarımızdır doğrusu. Bu farklılılklarımızı kabul etmemiz, görüşlerimize, fikirlerimize saygılı olmamız erdemliliğimizi ortaya koymaktadır.

Açıklıkla belirtmek gerekirse bu hükümet ister AK Parti-CHP, ister AK Parti-MHP olsun. Her ikisiylede güçlü bir oluşum sağlanır. Ülkemizin şu anki darboğazdan kurtulmasının önü açılır. Belirsizlikler son bulur. Ekonomide, siyasette, hizmette, en önemlisi terör olaylarında ciddi kararlılıklar ortaya konulur. Bu süreci engelleyen, geciktiren, ıskalayan kaybeder.

7 Haziran seçim sonuçları büyük koalisyonu öngörmüştür... Seçim sonuçlarını beğenmeyip yeni seçenekler paşinde koşanlar kapılacakları maceraların girdabında boğulabilirler, kaybolabilirler. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde