03 Mayıs 2024

Yeniden yollara düşecekler

  • PDF

AK Parti-CHP, AK Parti-MHP koalisyonları kurulamadı.  

İhtimaldir ki ufukta yeni bir seçim gözüküyor.

Anlaşılan o ki; seçmen 3 ay sonra yeniden tercih kullanacak.

Anketler 7 Hazirandan farklı bir tablo çıkmayacağını şimdiden gösterir durumda. Seçime kadar oranlarda değişiklik olur mu, bekleyip görmek lazım.

Partiler yeniden yollara düşecek. Adaylar yeni bir yarış içerisinde olacak. 7 Haziran sonuçlarını değiştirmek için can hıraç uğraş verecekler.

Başbakan Davutoğlu dün hükümet kurma görevini köşke iade etti. Temayüllere göre görev ikinci partinin lideri Kılıçdaroğlu’na verilecek. Zamanın dolmasına kısa bir süre kalsa da Kılıçdaroğlu hükümet kurma turlarına başlayacak. Başarılı olup olamayacağı görülecek. Duruma göre hükümet kurulamayacağı olası. Çünkü süre bitti denilecek.

Ülkemiz ciddi bir sıkıntılı süreçten geçiyor. Ekonomideki olumsuzluk ve terör eylemlerinin artması ülkeye kan kaybettiriyor.

Bu ağır şartlarda yapılacak seçim kime ne kazandırır ki... Bir – iki puan aşağı-yukarı... Ne fark eder... Yine tek başına iktidar çıkmazsa ne olacak? Üçüncü bir seçime mi gidilecek.

Bu şartlarda bir araya gelip, ortak bir hükümet kurulamazsa ne zaman kurulacak. Ülke yangın yerine dönmüş ancak söndürmek için bir bardak su tutan yok. Bu gidişatın faturasını siyaseten birileri ödeyecektir. Seçmen bu faturayı birilerine kesecektir.

Oysa siyasi bir inat uğruna ülke zaman kaybediyor. Aslında demokrasilerin içinde çözümsüzlük yoktur. Tek başına olduğu gibi, koalisyon hükümetleri de demokrasilere uygun oluşumlardır. Eğer milli iradeye itaat edilecekse 7 Haziran seçimleri koalisyonu hükmetmedi mi? Neden bu iradeye uyulmuyor ki?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde