03 Mayıs 2024

Aybastılıların Enver Başkandan İsteği

  • PDF

Yaklaşık 15 gündür bağ – bahçe ve fındık hasadı işleri nedeniyle Aybastı’da idim.

Doğal olarak bizi gören dostlarımız mesleğimiz gereği başlıyorlar dert yanmaya.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın da malumudur; Aybastı’da şebeke suyu “BULANIK” akıyor. Bu sorun uzun yıllardır devam etmekte. Gerçekten evlere verilen şebeke suyu bulanık akıyor. Aybastı ilçemize yolu düşen herkes şebeke suyunu kullandıysa buna tanık olmuştur.

Sohbetlerimizin ilk ana şikayet konusu suyun bulanık akması.

Aybastı gibi bir ilçede suyun bulanık akmasına bir anlam veren varsa çıkıp açıklasın lütfen. Hatta bu durum yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahipmiş. Aybastı insanı bu olumsuzluktan ciddi manada rahatsız. Bu soruna ivedilikle çözüm bulunmasını istiyorlar.

Yine, Sayın Enver Yılmaz’ın malumlarıdır: Perşembe Yaylası, Esenli Obası sınırları içine, Kent Ormanı Tesislerinin yakın mevkisine “ilçenin çöpü” dökülüyor. Aybastı Belediyesi her yeri tüketmiş yayla turizminin gelişmeye en müsait yeri olan Perşembe Yaylası sınırları içine çöp döküyor. Esenli Obası sakinleri bu olumsuzluğa isyan eder duruma gelmişler. Çaresizliklerini kimseye anlatamıyorlar, seslerini kimselere duyuramamışlar.

İlçenin kanalizasyonu şarıl şarıl “Bolaman Irmağına” akıyor.

Karamanlı Mahallesi sınırlarından Bolaman Irmağına açıktan akıtılan kanalizasyon atığı, geçtiği alanlarda kokusuyla da iç yakıyor. Tüm ilçenin kanalizasyonu bağlanmış küçük bir dereye, o dereden de Bolaman Irmağına...

Sanırım çevreciler bu rezaleti görmemişler. Bu aymazlık nasıl tarif edilir, hangi kelimelerle eleştirilir, ilçenin yerel yöneticilerine hangi dille seslenilir vallahi, tallahi bilmiyorum. Güzelim doğamız bu kadar nasıl katledilir, sularımız nasıl bu kadar kirletilir anlam veremiyorum.

Günümüz olanaklarında bunun çaresi yok mu?

Tabii ki var. Arıtma tesisleri niçin yapılıyor. Çevremiz, doğamız kirlenmesin diye. O zaman proje hazırlayın, bu doğa katliamına bir son verin.

Sayın Enver Yılmaz’ın bu rezaletten de haberi vardır diye düşünüyoruz. Yoksa bile sayın başkana buradan bir çağrı yapalım.

Değerli Enver başkanım; Aybastılı vatandaşlarımızın şikayet ve isteklerine bir kulak verseniz. İlçede geniş halk katılımlı bir toplantı yapsanız. Hem doğamızın kirletilmesine önlem almış olursunuz, hem de Aybastılı vatandaşların gönlünü kazanmış olursunuz. İlgili ilçe belediyesinden umudunu kesmiş insanların bir muhatapları olduğunu hatırlatmış olursunuz. Su ve kanalizasyon sorunlarını da arıtma projeleriyle bertaraf etmiş olursunuz.” 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde