03 Mayıs 2024

Yeni listeler

  • PDF

Milletvekili listelerinde ciddi değişiklikler oldu.

MHP 7 Haziran listesinin tamamını, AK Parti ve CHP yüzde 60’ını değiştirerek 1 Kasım seçimlerine gidecek.

AK Parti ve CHP 3, 4 ve 5. sıralarını değiştirmiş olarak seçmen karşısına çıkacak.

Bu değişiklikler AK Partide şaşkınlık yaratırken CHP ve MHP’de olağan değişiklik olarak karşılanmakta. Çünkü MHP Ordu’da 7 Haziran seçim yenilgisini listeye bağlamış olacak ki; 1 Kasıma yeni isimlerle gidecek.

CHP 7 Haziranı başarılı bulmuş, 1 ve 2. sıraları değiştirmeden 3, 4 ve 5. sıralarda değişiklik yaptı.

2007 ve 2011 seçimlerinde güçlü bir AK Parti olduğunu söylemiş ve yanılmamıştık. Dolayısıyla AK Parti Ordu listesine Diyarbakır’dan 5 adam getirip yazsa yine alacağı oyu alacaktır demiştik. Bu algı 7 Haziran’da az da olsa kırıldı. Tabii bu kırılma konjonktürel olarak yansımış olabilir. Ancak 1 Kasım’da daha çok kırılma yaşanabilir. Çünkü 1 Kasım listesi ilk başta ciddi tepkilere sebep oldu. Böyle devam ederse ikinci bir kırılmanın yaşanması olasılığı vardır.

Şimdi biz Fatsa olarak diyebiliriz ki; listenin 4 ve 5. sıraları Fatsalı.  4. sırada Ergün Taşçı, 5. sırada Mehmat Kara.

Doğru...

Bu iki politikacı Fatsa doğumlu. Ergün bey Avukat, Mehmet bey İlahiyatcı.

Ya seçilme sansları?

7 Hazirana bakarsak zayıf!..

AK Partinin 3. sırasından aday gösterilen Metin Gündoğdu, Büyük Birlik Partisinden ihraç edilmiş bir politikacı. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ı açıktan desteklemiş ve destek beyanlarından ötürü ihraç edilmiş. Bu da gösteriyor ki Metin bey Cumhurbaşkanımıza yakınlığından dolayı aday gösterilmiş.

AK Partide geçmişte milletvekilliği yapmış ve yeni aday adayı olmuş bir çok isim tartışıldı. Görülüyor ki geri dönüş olmuyor. Hep yeni isimler listelere giriyor.

Yeni listeler hayırlı olsun... 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde