03 Mayıs 2024

Bayram, Terör, Siyaset

  • PDF

Yarın Kurban Bayramı.

Hiç kuşkusuz, her günümüzün bayram sevinci ve coşkusunda geçmesi temenni edilir.

Görüyoruz ki bu bayram terörün kahpe tuzakları, canice saldırıları gölgesinde geçiyor.

Azgın caniler bayram, seyran dinlemiyor. Kahpe tuzaklarına aralıksız devam ediyorlar.

Değerli okuyucular; terörün gölgesinde kutlayacağımız Kurban Bayramınızı öncelikle tebrik ediyoruz.

Ülke gündemi yoğun. Siyaset kurumumuz yeni bir seçime hazırlanıyor. Sivil Dayanışma Platformları teröre karşı mitingler düzenliyor. Perşembe günü Ankara’da, Pazar günü İstanbul’da yüzbinlerce insan biraraya geldi. Teröre karşı tek yürek olduklarını haykırdılar. Mitinglere bedenleriyle katılamayanlar da duygularıyla ve hisleriyle tek yürek oldular.

Seçime hazırlanan siyaset kurumu çeşitli etkinliklerle seçim startı vermiş durumdalar.

Aynı zamanda bu seçimler de terörün gölgesi altında yapılacak. Kimi partiler propagandalarını bu düzlemde yapacak. Terörün verdiği mağduriyet siyasete alet edilecek. AK Parti zaten Pazar günü yapılan “Milyonlarce Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingiyle, Pazartesi günü de aday tanıtımıyla 1 Kasıma başlamış oldu. Pazar günü Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan bu mitingi AK Partinin propaganda alanına çevirmeyi başararak, yüzbinlerce katılımcıya mesajlarını vermiş oldular. Muhalefet partileri ise tanıtım toplantıları bile yapmadılar, yapamadılar.

Değerli abim Cevat Biricik’in eşinin cenazesinde CHP Milletvekili Seyit Torun’la karşılaştığımda, kısa sohbetimizde kendilerinin seçim çalışmalarına mütevazi bir biçimde hazırlanacaklarını, bunun sebebinin de maddi durumun kısıtlı olmasına bağladıklar izlenimi edindim. Genel Merkez tarafından seçim için bir bütçe oluşturulamadığı beyanlarını aldık. Bu olumsuz durum diğer muhalefet partilerinde farklı değil. O halde muhalefet partileri için 1 Kasım seçimleri ekonomik anlamda zor geçecek.

Aslında toplum olarak 1 Kasım seçimlerinin neden yapılacağını sorgulamamız gerekir. 7 Haziran seçiminde çıkan sonuç milli iradeyi yansıtmadı mı? Velev ki yansıtmadı, ya 1 Kasımda da aynı sonuç çıkarsa yeni bir seçim daha mı yapılacak?

İyi bayramlar, terörsüz günler, hayırlı olmasını temenni ettiğimiz bir seçim dileklerimizle... 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde