03 Mayıs 2024

İnandırıcı ve güçlü hikayeleriniz olmalı

  • PDF

Siyasi geleceğin imarı için güçlü ve inandırıcı hayallerinizin ve hikayelerinizin olması gerekiyor. Bu olgu çoğu zaman ülkemizde de gerçekleşmiş verilere dayanır.

Örneğin; AK Partinin yükselişlerinde güçlü hayallerin ve bu hayalleri inandırıcı bir şekilde anlatan bir liderin olduğunu hepimiz gördük.

Başlangıçta büyük hayaller ve hikayeler oluşturacaksınız ki peşinden inandırıcılık noktasında nutuk atacaksınız.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu alandaki başarısı hiç kuşkusuz tartışılmaz.

14 Ağustos 2001 yılında kurulan bir partinin 1 yıl sonra tek başına iktidara gelmesi ve her seçimde oylarını arttırarak seçimlerden galip çıkmasının altında güçlü hikayeler ve güçlü inandırıcılıklar yatmaktadır açıkçası.

Bu başarı ne zamana kadar sürdü?

7 Haziran 2015’e kadar...

Tarih tekerrürden ibarettir. Doğru.

Yakın geçmişteki siyasi tarihimize baktığımızda güçlü ve inandırıcı hikayeleri olan liderler partilerini bırakıp bir başka görev aldıklarında bıraktıkları partilerinin düşüşe geçtiklerine tanık olmuşlardır. Dolayısıyla başlangıçta verilen umutlar zamanla yerini umutsuzluğa bırakıp, gerileme dönemleri yaşanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü hikayeleri ve güçlü inandırıcılık karizması artık yerini sessizliğe bırakmakta. Hikayeleri daha güçlü, inandırıcılığı daha verimli olacak liderlere ihtiyaç var.

Bu bağlamda toplum yeni arayışlar içine girebilir.

Ve toplum cebini, geleceğini, işini, aşını, yaşam kalitesinin yükselmesini kim daha güçlü hikayeler ortaya koyarak anlatmayı başaracaksa ona destek verecektir.

Önemli başarılar güçlü liderlerin inandırıcılığı ile birlikte güçlü hikayelerden geçer...

Ne bileyim, toplum yeni hikayelere mi ihtiyaç duymakta acaba?

Düşüş başlamışsa ufukta yeni arayışlara yelken açılıyor sanırım...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde