02 Mayıs 2024

Fatsa’daki etkinliklere BANKALAR NE KADAR DUYARLI

  • PDF

Kısa bir süre önceydi…

Hemşerimiz sanayici işadamı Sayın Mazhar Tanrıkulu, Fatsa Ticaret Odası Meclis Başkanı Fahri Tanrıkulu, Yeni Haber Gazetesi yazarı ve Harman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ali Zeren ve bu köşenin yazarı ben deniz mini bir sohbet toplantısı yaparak ülke gündemini ve yerel gündemi tartışmaya çalıştık.

Siyaset başta olmak üzere ekonomi, kültür-sanat, tarih-turizm, sosyal yaşam ve Fatsa’nın gün geçtikçe fiziken ve nüfus olarak büyümesi gibi konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tüm sohbeti burada yayınlayamayacağımıza göre özetle başlıkları sunayım.

Mazhar abi bir sanayici olarak Fatsa’daki iş hayatının, sosyal yaşamın hangi çizgide olduğunu kısaca analiz etti. Enteresan bir bakış açısıyla da “Fatsa’da neden bu kadar banka açılıyor?” şeklinde bir soru yöneltti. Devamında da “Açılan bu bankalar ilçemizin hangi ekonomik yatırımına düşük faizle teşvik kredisi veriyor, hangi sanatsal bir etkinliği destekliyor, hangi turizm yatırımına destek veriyor, hangi tarih araştırmasına katkı sağlıyor, hangi sanatsal bir çalışmayı finanse ediyor.” dedi.

Aslında birçoğumuzun düşünemediği ve soramadığı bu soruları bir sanayicinin düşünmesi bence kamuoyunu doğru bir tartışma ve irdeleme içine çekmesi açısından önemli. Çok doğaldır ki; hızla ilçemize akın eden bankalar bu ilçenin hangi etkinliğinde ilçe halkıyla beraber hareket ediyor? Bu halkın parasını kazanan banka kuruluşları az da olsa ilçemize geri dönüşü olacak etkinliklere destek oluyorlar mı? Tabii ki bir arz talep dengesi oluşması açısından bu kuruluşlar gerekli. Ancak kazançları nispetinde geri dönüşümlerini de yapmalıdırlar. Bu memleketin parasını az da olsa memlekete vermelidirler. Mazhar abi bu bakış açısıyla ‘bir tartışma yaratılmalı’ görüşünde. Haksız da sayılmaz.

Fahri Bey zaten 1990’lı yılların başından beri Fatsa Ticaret Odasının yönetim kurulu başkanlığı yapmış ve halen meclis başkanlığını yapmakta. Tecrübeleri fevkalade yüksek. Aktif siyasi tecrübeleri de var. Fahri Tanrıkulu, Fatsa’nın ticari ve siyasi alanlarda yakından tanıdığı bir isim. 1999 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmuş ve çok az bir farkla seçimi kaybetmişti. Ancak ilçemizdeki birçok etkinliğin başlamasına öncülük etmiştir. Fatsa ve Çevre İlçeler Kurultayı, Fatsa ve Çevre İlçeler Cip Şenliği, Fatsa’ya fakülte kurulmasında Ticaret Odası olarak öncü rol üstlenmesi, genel olarak tüm organizasyonlarda önde bulunması Fahri Bey’in yıldızını daha çok parlatmakta.

Bu değerli simalarla Fatsa’nın geleceğe dair yansımasına genel olarak baktığımızda ileriyi aydınlık görme olanağı algısına kapılıyoruz. Hem genel hem de yerel bazda çok büyük olumsuzlukların yaşanmadığı fikrinde birleşiyoruz.

İki kıymetli insan ile iki gazeteci buluştuğunda da sohbet ve tartışma daha ciddi ve memleket meseleleriyle dolu dolu geçiyor. Ufkumuz açılıyor.

Buradan Mazhar abiye mesaj gönderiyorum…

Sayın Mazhar Tanrıkulu; işinizin merkezi Ankara’da. Daha çok zamanınız Ankara’da geçiyor haklı olarak. Fatsa’ya da fırsat buldukça bekleriz. Sohbetlerimizi devamlı hale getirmek dileği ile…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde