02 Mayıs 2024

İki sevinci bir günde yaşadık Spor Kompleksi Anlayan’ın prestiji

  • PDF

10 Şubat 2013 Pazar günü iki sevinci birden yaşadık.

Önce Fatsa Belediye Spor son dakikada attığı bir golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Maç sonrasında da belediyenin önemli bir hizmetinin açılışı yapıldı.

Belediyenin gözde yatırımlarından olan “Spor Kompleksi” projesi Pazar günü resmi açılışla hizmete girmiş oldu. Yoğun bir kalabalık açılışta hazır bulundu. Açılışa katılan simalar projenin doğru bir proje olduğuna tanıklık ettiler. Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da 8 milyon TL.’ye mal olan projeyi hizmete sunduğu için mutlu idi.

Önce maçın galibiyet sevinci, peşinden görkemli bir yatırıma görkemli bir katılımla görkemli bir açılış yapılması tüm katılımcıları etkilemiştir sanırım.

Spor müsabakalarında galip gelmek tabii ki hepimiz için çok güzel bir duygudur. Bu duyguyu Pazar günü birlikte yaşadık. Fatsa Belediye Spor futbol takımının bu haftaki performansına bakılırsa fevkalade başarılı bir takım olduğunu anlarız. Futboldan anlayan arkadaşlar bunu daha iyi gözlemlemiş olabilirler. Olumsuz sonuçlar da çıkaranlar olmuş olabilir. Ancak bir izleyici olarak bakıldığında süper ligde oynanan bir maç kadar keyifli bir maç izledik diyebiliriz. Fatsa Belediye Spor Başkanı Muammer Coşkun başta olmak üzere tüm yöneticileri bu denli güçlü bir takım kurdukları için kutlamak gerekir. Profesyonel bir futbol ziyafeti çektiler izleyicilere. Takım çok iyi. Hedef şampiyonluk. Umarım sezon sonunda şampiyonluğu elde etmiş ve bir üst lige çıkmış oluruz. Çünkü bu hedefe ulaşmak için ciddi emekler ve parasal harcamalar yapılıyor. Pazar günkü galibiyet sevinci gibi şampiyonluk sevincini de yaşarız.

Başarılar sayın yöneticiler, başarılar sayın oyuncular…

*             *             *

10 Şubat 2013 tarihi belediye hizmetlerinin hayata geçmesi bakımından önemli. Dolayısıyla Başkan Sayın Hüseyin Anlayan için de önemli. Daha doğrusu “Spor Kompleksi” projesine Hüseyin başkanın prestij projesi diyebiliriz. Kalıcı ve ihtiyaç duyulan, uzak ve yakın çevreye de hizmet verebilen bir büyük proje. Fatsa’nın büyüklüğüne yakışan bir proje. Fatsa’yı her alanda örnek alan ve Fatsa’nın her adımını takip eden yakın çevre ilçelerinin siyasileri ve kıymetli vatandaşlarının ilgiyle bakacağı bir proje.

Açılışa katılım bazında da bakıldığında yoğun bir ilginin olduğu kesin. Tüm siyasi kesimlerin simalarını açılışta görmek mümkün oldu. Demek ki yapılan doğru işlerin muhalefeti, iktidarı olmuyor. Doğru yatırım, doğru hizmet her zaman taktir görüyor.

Sıtkı Pazarbaşı mesleğin neferiydi

Gazetecilik mesleğinin duayenlerinden olan merhum Sıtkı Pazarbaşı’nın vefatının 17. yılındayız.

Sıtkı amca bu meslekte hiçbir karşılık beklemeden son nefesine kadar neferlik yaptı. Bizimde ustamızdı. Ondan çok şey öğrendik. Vefat edeli 17 yıl geçmiş. Geriye baktığımızda meslekte vefat eden büyüklerimizin yerini biz almışız. Genç meslektaşlarımız yetişmekte. Çalışan tüm gazeteciler ile matbaalardaki çırağından tutun ustasına kadar hepsini değerli buluyorum. Onlar birer isimsiz kahramandırlar benim gözümde.

Sıtkı amcanın yaşadığı yılları genç meslektaşlarım bilmezler. Nerede bu denli teknolojik gelişme. Gazete sayfaları tek tek harfler dizilerek basılıyordu. Büyük emekler veriliyordu. Oysa şimdi bilgisayar tuşlarında bitiyor her şey. Hem dizgi kolay hem de baskı.

Hiç unutamam… Sıtkı amcanın büyük bir ses kayıt aygıtı vardı. Yani teyp… Teybiyle habere gider, habere konu ilgilinin sesini teybe kaydederdi. Ve gelir ses kaydını teypten çözerdi. Günümüzde ise cep telefonlarına bile kayıt yapılmakta.

Bu günleri yaşayan meslek erbapları daha şanslı. Günümüz teknolojisini kullanıyorlar.

Merhum Sıtkı Pazarbaşı gazeteciliğe hiçbir karşılık beklemeden Güneş Gazetesinde başlamış. Merhum Hikmet Altuntaş ile birlikte. Hatta merhum Levent Akar’da aynı gazetede muhabirliğe başlamış. Tabii ki zaman içinde Sıtkı amca ve Levent Akar Yeni Haber kadrosunda yazı yazmaya başlamışlar ve bu gazetede yazarlarken vefat etmişlerdir.

Sıtkı amcayı anarken ahirete intikal etmiş hem Hikmet Altuntaş’ı hem de Levent Akar’ı rahmetle ve hürmetle anıyoruz… Yeni Haber Gazetesi ve Fatsa Matbaasının kurucusu kıymetli babamız, eğitim emekçisi Mehmet Eser’i de rahmetle ve hürmetle anıyor mekanları cennet olsun diyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde