03 Mayıs 2024

99 proje ve Fatsa’ya ilk gaz verme töreni

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği 99 ayrı işin açılış töreninde başta Numan Kurtulmuş olmak üzere AK Parti Milletvekili adayları ile eski bakan ve milletvekilleriyle Pazartesi günü adeta Ordu’ya çıkarma yaptılar. Görkemli sahneler, görkemli açılışlar, görkemli gövde gösterileri, şaşalar, gürültülü-patırtılı-müzikli heyecan yaratmalar fevkalade muhteşemdi. Kadroda ufak tefek fireler olsa da açılışlar fevkalade idi. Yaratılan algı amacına ulaşmıştı.

Biliyoruz ki her seçim öncesi bu tür propaganda çalışmaları yapılıyor. Siyasetin doğal seremonileridir bu törenler.  

Aynı kadro Salı günüde (dün) Fatsa’da buluştu.

Enerji eski bakanı Hilmi Güler’i Fatsa’da görünce doğal olarak doğalgaz aklımıza geliyor. 2004 yerel seçimlerinde Fatsalıları heyecanlandıran bir vaatte bulunmuş, Fatsa’ya doğalgaz getireceğini söylemişti. Bu vaatten tam 11 yıl sonra “Fatsa’ya ilk gaz verme” açılışına davet edilmiş olmalı ki yeniden Fatsa’da gördük kendisini. Korkmadım sayılmaz. İlk gaz verme töreninden sonra da 11 yıl geçerse diye.

Bu korkumu Enver Yılmaz’ın vaadi bertaraf etti. Çünkü Enver bey Fatsa’ya 2017 yılında doğalgaz geleceğini bu yıl içinde yaptığı bir basın toplantısıyla duyurmuştu.

Bu doğalgaz işi üzerinden politika yapmak aslında doğru değil. Doğalgaz Fatsa’ya ana hat olarak gelmiş, ancak şehir şebekesinde bir metre bile alt yapı oluşturulamamıştır. Dolayısıyla bu törenler inandırıcı olmayabilir. Ters tepebilir. Uzun vadede gelecek bir işi bu günden gelmiş gibi göstermemek lazım.

Fatsa ziyareti renkli görüntülere de ev sahipliği yaptı.

Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş sabah programında Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde tekstil fabrikalarını ziyaret ederek dikiş makinesinin başına geçti ve dikiş dikti. Öğle saatinde “Fatsa’ya ilk gaz verme” töreninde ilk gazı verdi, akabinde de Ankara’ya uçtu.

Geride kalanlar da seçim çalışmalarına kaldıkları yerden devam etmeye yeniden başladılar.

Aslında toplumun beklentisi tabii ki hizmet almak. AK parti dönemleri Ordumuza inkar edilemez ciddi hizmetler yaptı. Bu hizmetlerden dolayı minnettarız. Ancak yaşam durağan değil. Yeni ihtiyaçlar, yeni beklentiler, yeni projelere ihtiyaç var. İşbaşındakiler yeni vaatlerde bulunmalıdırlar. Vatandaşın istediği bu. Birde vatandaşın cebini dolduracak vaatler. Artık verilenlerin üzerine çıkılmalı ki oylar tıpış tıpış gelsin, değil mi… 

Muharrem Göç eşini kaybetti

Çok kıymetli kadim dostum Muharrem Göç hayat arkadaşını kaybetti. Biliyorum ki acısı büyük. Bu acıyı dindirmek için paylaşmak gerekir.

Muharrem bey 8 aydır Gülcihan bacımızın amansız hastalığı ile mücadele etti. Tüm tedavilerinde gece gündüz birlikte mücadele verdiler.

Kanser, adı korkunç. Tedavi sürecinde maddi ve manevi yıkımla karşı karşıya bırakıyor. İlerisi olmayan bir hastalık. Buna rağmen tüm mücadeleleri sergiliyor insanlar. Kurtuluş için tutunacak bir dal arıyorlar. Netice itibariyle, uzun veya kısa sürede alıp götürüyor bu hastalık.

Muharrem Göç, eşi için gecesini gündüz ederek tüm görevlerini yerine getirdi. Bir an bile yanlız bırakmadı. Daima gözünün içine baktı. Eşini son yolculuğuna gönderirken “şunuda eksik yaptım” dememek için vicdanen rahat olmak istedi. Hastalık sürecini bilen birisi olarak Muharrem bey tüm görevlerini yaptı, şükürler olsun.  Gözü arkada kalmadı.

Muharrem Göç ve çocukları Zafer ve Emel’e sabırlar diliyor, merhumeye Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun... 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde